Hej hortensje to dobry pomysł - ale jedna to chyba mało
a gdybyś przesadziła buksy kulkowe w jedną linię i dała 3 hortki z tyłu jako tło kwitnące na jesieni?
Fiu fiu ... nie było mnie chwilke a tu takie postepy... rabatka super... a jaka satysfakcja ... Pozdrawiam i wracam za niedługo.. zobaczyc dalsze postępy..
Iwonko, piękny efekt i mnóstwo dobra do wykorzystania w ogrodzie. też tak staram się robić, ale w mniejszej jednak skali.
Coraz piękniej u Ciebie Jestem pod wrażeniem, jak bardzo ogród zmienił się przez ostatnie półtora roku.
Pozdrawiam cieplutko
Kobea dostała w tym roku drugą szansę i wiem, że w przyszłym roku posieję ją na pewno, bo jest śliczna. tylko martwi mnie fakt, że tak późno kwitnie, a u nas już zaczęły się przymrozki.
Kosmosy w tym roku to wielkie potffory Zadusiły mi róże i zdominowały hortensje. ale wybaczam im, są takie ładne
W tym roku róże ślicznie się pokazały
Na koniec jasmina, której jeszcze wypuszcza nowe pączki.
Moje tuberozy zakwitły wszystkie, ale kupowałam tylko trzy cebule. Zapach dla mnie jednak zbyt ciężki, więc raczej nie będą stałymi bywalcami mojego ogródka.
Doczytałam o szkodach wyrządzonych przez wichurę i współczuję. Szczególnie tej krzywej sosny, którą pamiętam z wielu Twoich zdjęć.
Basiu dziękuję za chęci, ale mogę ją mieć od sąsiadki. Na razie nie mam miejsca. Robię przetasowanie w ogrodzie. Zobaczymy co mi z tego "rycia po korzeniach" wyjdzie.
Na razie kret ma lepsze wyniki, bo grasuje u mnie wszędzie. A kilka lat był spokój. Ciekawe jakie kopce zastanę w poniedziałek?
Dobrej nocy.
Nawet kwaity w Twoim ogrodzie nabrały szlachetnej patyny Co to za śliczny biały clematis? Bardzo stylowy
Moja Eden rose przez cały sezon pięknie kwitnie. Miałaś rację, że to zjawiskowa róża i nie można przejść obok niej obojętnie. ja w każdym razie nie potrafię
Ania - Mała Mi, co racja to racja, to może ML spróbować między brzozą krzywą a platanem a resztę między jodłę i świerki na przykład? Póki drzewa są małe a trawy w razie potrzeby podlewane, zmieszczą się. A kiedyś będzie trzeba przesadzić.
Przechadzam się po Twoim pięknym ogrodzie, wrzosy, trawy, hortensje i rozchodniki pięknie wszystkie zestawione. Ogród jesienią wygląda tajemniczo i czarodziejsko Ale te fotki mnie po prostu zachwyciły