Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Choroby i szkodniki sosen, sosna - Pinus 08:41, 03 paź 2015

Do góry
rafal_cymann napisał(a)
Mamy październik. Patrzę na sosne a na pojedynczych najstarszych iglach na czubkach pojawiają się kropki po czym cala igła robi się brązowa i opada. Bardzo szybko traci igły. Ktoś z was spotkał się już z tym? Pozdrawiam.

Hortensjada 08:26, 03 paź 2015

Do góry
bozga napisał(a)

Dzięki
Pampasówkę przestaję podlewać dopiero w listopadzie ( gdy ujemne temperatury pojawią się też za dnia )
Tak wygląda dzisiaj

pampasówka jak z katalogu
dzięki twojemu ogrodowi na mojej liście hortensjowej must have jest jeszcze kilka gatunków
Jestem w polu 08:00, 03 paź 2015

Do góry
Warmia napisał(a)
Tak ładnie prosiłyście, więc pstryknęłam kilka fotek

Pani Barbula we własnej osobie

śliczna ta barbula muszę ją zaprosić do swojego ogrodu
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 07:54, 03 paź 2015

Do góry
Generalnie u mnie zielono, jesien tylko w dekoracji

Moja działka na Dębowym Lesie 07:52, 03 paź 2015

Do góry
Napia napisał(a)

Pięknie uchwycony i ze względu m.in. na okoliczności muszę przyznać, że ślicznie mu w tych srebrach i bieli

Motylki to wdzięczne modele.I śmiem twierdzić,że we wszystkim i wszędzie im ładnie
Napia napisał(a)
Piękna jesień się u Ciebie zaczyna. Astrów masz chyba tyle odmian co host i jeżówek

Agnieszko,Dziękuję za miłe słowa.A astrów mam tytko kilka, jakoś wyszło tak

Elmshorn

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 07:39, 03 paź 2015

Do góry

Pod świerkiem wychodzą mi szafirki, ciekawe co będzie wiosną, hm.

wiosną będzie pięknie i niebiesko jeśli to niebieskie szafirki Nic im nie będzie ten typ tak a

Dziękuję za odwiedzenie Maluśkiewicza
Mój ogród nad rzeką... 07:26, 03 paź 2015

Do góry
Hej hortensje to dobry pomysł - ale jedna to chyba mało
a gdybyś przesadziła buksy kulkowe w jedną linię i dała 3 hortki z tyłu jako tło kwitnące na jesieni?

zielone kulki przesadzone buksy
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:11, 03 paź 2015

Do góry
Nie mam zdjęć
Wczoraj tylko wyściubiłam nos z aparatem żeby cyknąć jak poranne słoneczko zmienia kolory na ogrodzie

Pęcherznice świecą na czerwono

Mój mały ogródeczek :) 06:10, 03 paź 2015

Do góry
agnieszka_malysa napisał(a)
Pokaże moje postępy w pracach, miałam troszkę przerwy u mamy robiłam rewolucję w ogrodzie.

Fiu fiu ... nie było mnie chwilke a tu takie postepy... rabatka super... a jaka satysfakcja ... Pozdrawiam i wracam za niedługo.. zobaczyc dalsze postępy..
Ogród prawie romantyczny 01:35, 03 paź 2015

Do góry
Na dobranoc

Ogródek Iwony 01:26, 03 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Dorotko, a czemu nie podrosły? Moje wszystkie się łądnie rozrosły z małych sadzonek, które robiłam przez podział wiosną. Najpierw dzieliłam je do doniczek i trzymałam na parapecie, bo jak przywiozłam sadzonki od Ewy, były do podziału, sporo roślin dostałam wtedy i nie zdążyłam wszystkich na czas posadzić. Nie wszystkie rabaty były gotowe. Więc sadzonkowałam na taboreciku w kotłowni . Zyskały na tym, bo w ciepełku się ładnie przyjęły po podziale.
Zobacz:
Posadzone 16 kwietnia na rabatę, prawie ich nie widać:

Ta sama rabata dziś - 2 października:

Iwonko, piękny efekt i mnóstwo dobra do wykorzystania w ogrodzie. też tak staram się robić, ale w mniejszej jednak skali.
Coraz piękniej u Ciebie Jestem pod wrażeniem, jak bardzo ogród zmienił się przez ostatnie półtora roku.
Pozdrawiam cieplutko
Ogród prawie romantyczny 01:20, 03 paź 2015

Do góry
zabaewa napisał(a)
Muszę spróbować w przyszłym roku z kobeą - Twoja mnie zachwyciła. Też lubię tytoń - prawie tak samo jak maciejkę. Masz Aguś rację - w tym roku kosmosy oszalały Róż Ci dały piękny spektakl.

Kobea dostała w tym roku drugą szansę i wiem, że w przyszłym roku posieję ją na pewno, bo jest śliczna. tylko martwi mnie fakt, że tak późno kwitnie, a u nas już zaczęły się przymrozki.
Kosmosy w tym roku to wielkie potffory Zadusiły mi róże i zdominowały hortensje. ale wybaczam im, są takie ładne
W tym roku róże ślicznie się pokazały

Na koniec jasmina, której jeszcze wypuszcza nowe pączki.

Leśne Wzgórze 01:00, 03 paź 2015

Do góry
Mathildis napisał(a)[img size=360x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/96/968889/original.JPG[/img]

Aniu,

co to za trawka? Śliczna

Moje tuberozy zakwitły wszystkie, ale kupowałam tylko trzy cebule. Zapach dla mnie jednak zbyt ciężki, więc raczej nie będą stałymi bywalcami mojego ogródka.

Doczytałam o szkodach wyrządzonych przez wichurę i współczuję. Szczególnie tej krzywej sosny, którą pamiętam z wielu Twoich zdjęć.

Napisałam na Pw.
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 00:49, 03 paź 2015

Do góry
Basiu dziękuję za chęci, ale mogę ją mieć od sąsiadki. Na razie nie mam miejsca. Robię przetasowanie w ogrodzie. Zobaczymy co mi z tego "rycia po korzeniach" wyjdzie.
Na razie kret ma lepsze wyniki, bo grasuje u mnie wszędzie. A kilka lat był spokój. Ciekawe jakie kopce zastanę w poniedziałek?
Dobrej nocy.

Co się stało kwiatom ... 00:33, 03 paź 2015

Do góry
Mirella napisał(a)

Nawet kwaity w Twoim ogrodzie nabrały szlachetnej patyny Co to za śliczny biały clematis? Bardzo stylowy
Moja Eden rose przez cały sezon pięknie kwitnie. Miałaś rację, że to zjawiskowa róża i nie można przejść obok niej obojętnie. ja w każdym razie nie potrafię
Ogród wyrozumiały 00:29, 03 paź 2015

Do góry
Pomysł Małgosik jest b. fajny . Tak można:

Ania - Mała Mi, co racja to racja, to może ML spróbować między brzozą krzywą a platanem a resztę między jodłę i świerki na przykład? Póki drzewa są małe a trawy w razie potrzeby podlewane, zmieszczą się. A kiedyś będzie trzeba przesadzić.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 00:21, 03 paź 2015

Do góry
Agania napisał(a)

Bosko!!!

Przechadzam się po Twoim pięknym ogrodzie, wrzosy, trawy, hortensje i rozchodniki pięknie wszystkie zestawione. Ogród jesienią wygląda tajemniczo i czarodziejsko Ale te fotki mnie po prostu zachwyciły
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 00:06, 03 paź 2015

Do góry
Haniu, dalie dorodne, zbiory również. Działka - mimo upalnego lata - w doskonałej kondycji. A pigwy zazdroszczę.

Dla Ciebie Clara curtis, jak chcesz, to wiosną podeślę.

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 00:01, 03 paź 2015

Do góry
Widzę, że u Ciebie też przymrozki. Na szczęście na najbliższe dni zapowiadają babie lato, to będzie jeszcze można trochę nacieszyć się ogrodem

Piękny wynik! Gratulacje, choć z małym opóźnieniem

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies