Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Skąpana w słońcu 15:37, 15 paź 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Zapachy u ciebie...aż ślinka leci
Masz fascynujące te róże, a Pashmina boska, jeszcze malutka, a ma tyle kwiatów, a w jakim towarzystwie rośnie?

to bardzo fotogeniczna róża...a ja na dodatek kocham wszystkie róże w kolorze różowym
Pozdrawiam Ewa

Faktycznie miała sporo kwiecia

Rośnie w otoczeniu przeważającej bieli, białe liatry, rozchodnik, ślazówka, przetacznik, jeżówki i liliowce ( te w odcieni delikatnej żółci) Liliowce kiedyś zmienię, ale teraz nie mam odpowiednich. Tutaj bym widziała liliowce białe z lekkim różem.

Ona jest pomiędzy ślazówka, liliowcem i rozchodnikiem, taka malutka, że jej nie widać
Tu ma być ogród :) 15:32, 15 paź 2015

Do góry
Posłużę się starym zdjęciem, na którym najlepiej widać całą rabatę.

A tutaj stan obecny - pierwsze miejsce w narożniku domu, tam gdzie kończą się nasadzenia od rabaty frontowej i dochodzić będzie obwódka lawendowa - jest tam sporo pustego miejsca i nie wiem jak zrobić to przejście.
Pomysł na stożka stąd, że obok jest kulkowisko, z którym by się komponował.
Druga opcja róże - bo chcę gdzieś te odmiany wcisnąć, a nie ma gdzie
Drugie miejsce - narożnik przy wykuszu - za krzaczkiem lawendy zostaje dużo pustego miejsca i możnaby coś tam dosadzić... chyba, że nic tam już nie dawać?

Trawy, nie myślałam, ale może to dobra myśl - tylko jakie - przy ścianie domu są Variegatusy i jeśli już to chyba musiałby być właśnie Variegatus

Ogród do odświeżenia 15:26, 15 paź 2015

Do góry
z okazji święta, które minęło i tylu z was musi wciąż walczyć...
Jula ściskam
leje, ruszę z pracami
Mój ogród nad rzeką... 15:24, 15 paź 2015

Do góry
chojna napisał(a)
I jesiennie. Trawnik nie zdążył urosnąć po dosiewkach. Jeszcze Panna Frida załątwiła go siuśkami.

Ola a nie myślałaś żeby tą druga półokrągłą rabatkę za furtka rozciągnąć aż do tamtych tuji przy chyba siatce? Ładnie by wyglądało,jakby ten żywopłocik z bukszpanu przechodził w jakieś nasadzenia...
O....! 15:20, 15 paź 2015

Do góry
marzena napisał(a)
kasiek, Agania, Hania, Rench, Martek - miło pozdrawiam !

a u mnie dzisiaj biało - czarno z minimalnym dodatkiem kolorku...

Jestem oczarowana, jak w krainie baśni a ja lubie baśnie i filmy dla dzieci
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 15:14, 15 paź 2015

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
A dzisiaj- wybywam do siostry na urodziny.
będę wieczorkiem i u Was. Jak wrócę z imprezki.

Miłego, słonecznego dla zaglądających.

O jak fajnie kiedyś i ja miałam siostrę, brak mi jej bardzo..
Na pewno było fajnie, w ogrodzie uważaj, zdradliwie teraz, mnie przewiało i nie mogłam szyją kręcic, ale minęło
buziolki
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 15:13, 15 paź 2015

Do góry
Basilikum napisał(a)
dla Danusi Cappucino

Jaki śliczny i te oczy
W ogrodzie Lorki za zakrętem 15:09, 15 paź 2015

Do góry
lorka napisał(a)
hej hej, miałam nadzieję, że spokojnie skończymy ogród jesienią, ale troszke musielismy przystopować niestety. Ale udało mi się posadzić cebule i poprzesadzac frontową hihi
teraz jest tak:

larisski posadziłam 3 obok siebie,po bokach dałam lavendy
z tyłu z samego srodeczka wywaliłam magnolie i poszadziłam 3 obok siebie perovskie..
stipy musialam podwiązac bo to potffffory! zeby posadzic cebule.. strasznie ogromne mi wyrosły
plan bedzie taki:

jeszcze z przodu poszły tulipany róż, fiolet i biel wszystkie pełne i hiacynty po boczkach..
musze kupic dwie kulki bukszpanowe( tak tak zarzekałam sie ,ze kulek nie bedzie eh) i dwie róże heidi klum,coby dodać koloru
ML ładnie rosną , pewnie w przyszlym roku pokażą na co je stać

pozdrawiam znad pudełka chusteczek, taka zasmarkana jestem

fajnie to rozrysowałas teraz wszystko jest dla mnie czytelne ładnie rozmieściłas rosliny
Ogrodowy song 15:08, 15 paź 2015

Do góry
żwirek usunięty i pod cyprysikami powstanie rabatka...

W ogrodzie Lorki za zakrętem 15:07, 15 paź 2015

Do góry
lorka napisał(a)
cholera u nas juz prawdziwe mrozy .. dzisiaj -10 było..dobrze ze wczoraj zadołowałam wszystkie donice, których nie zdążylam posadzić..
ale za to super warunki do focenia

buziam nadal zasmarkana ech

hej Lorka,
cuuuudne, cudne te widoki to pierwsze zdjęcie taką dziwną atmosferę wprowadza - czuć kobiecą rękę i melancholię.
tym razem zapisalam w pamieci polskie "golden hours"

wróciłam po długim czasie, trochę się u mnie działo i jeszcze dochodzę do siebie ale tak pozytywnie. Na balkonie przybyła masa roślin ale już je ogarnęłam.

pozdrawiam cieplo i ze smarkiem pod nosem: nowa praca i już jestem na zwolnieniu
Borówcowy raj 15:01, 15 paź 2015

Do góry
Borbetka napisał(a)
Zrobiłam rysunek z cisem. Trzeba sobie wyobrazić, że jest ciemniejszego koloru niż na rysunku i programik też nie ma niebieskich świerków z pniami. Tak mi się podoba bardziej, a Wam? Będę się męczyć z posadzeniem tam cisa. Żywopłot poleci nieregularnie. Za placykiem jest półokrąg od placu ze żwirem, a dalej w lewą stronę idzie na prosto.

Czyli cisy?
Moja bajka 14:54, 15 paź 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Kochani poodpisuję później, bo muszę trochę dom odgruzować pókiMała śpi. A to moje wczorajsze zdobycz. No nie mogłam sobie odmówić. Ale wszystko na legalu - róża The Fairy była na liście chciejstw, a berberys Erecta - wyszło w praniu, że potrzebny . Obie roślinki po 7 zł . I to jest okoliczność łagodząca .

Kasiu dobrze zrobiłaś cena super i jakie ładne okazy. Już po śniegu, to sobie posadzisz
Ogrodowy song 14:52, 15 paź 2015

Do góry
teraz podpowiedzcie,czym obsadzić stronę przy płocie...o tu

ma być przytulnie w otoczeniu roślin...;co z drugą stroną??
Walczę z ogrodem :) 14:47, 15 paź 2015

Do góry
mirela napisał(a)
Ewik ... pomagają. Jarzmiankę od koleżanki już chyba z 4 razy brałam .... az mi wstyd. Za każdym razem mi zdeptały.
Kilka fotek z dzisiaj:

Witam serdecznie co to za rozplenica? W jakich odstępach rośnie? Pięknie się prezentuje..
Lawendowy zawrót głowy 14:46, 15 paź 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

A ten miscant to variegatus? Jaki jest wysoki?
Ogrodowy song 14:39, 15 paź 2015

Do góry

Ogród w Puszczykowie 14:34, 15 paź 2015

Do góry
wietrzyk napisał(a)
świat w kropelce wody

Artystyczne zdjęcie
Ogrodowy song 14:33, 15 paź 2015

Do góry
Postępujące prace w naszym ogrodzie..stan na wczorajmały plac budowy..

Borówcowy raj 14:32, 15 paź 2015

Do góry
Czy Ty jeszcze maszjeszcze te czosnki u siebie? Ja kupiłam pierwszy raz . Czy one maja takie klopotliwe liscie jak giganty ?

Tu ma być ogród :) 14:26, 15 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Co byście posadzili w miejscach z pytajnikiem? - rozmyślam nad różami, albo stożkami bukszpanowymi.

A gdzie to masz, przed domem?Wrzuć zdjęcie tła jak masz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies