Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 22:44, 14 paź 2015

eee_taam napisał(a)
Kasiu pytałas MW ....wiesz zrób zdjecie płotu w szerszym kadrze żeby było widać wiecej mb

róza MW ma 1m wysokości 1 m szerokości nie sadzilabym jej w tamtym miejscu.

bo ja bym dała między te rośliki co już masz posadzone jakieś róże pnące żeby na płot je puścić.

tu jakąś stronę znalazłam ...tylko pogląd jakby miały wyglądać kształty kszaków bo to łatwo na płocie zrobisz
http://rozaria.pl/blog/ksztaltowanie-objetosci-w-ogrodzie-krzewami-roz/

tu poczytaj polecane odmiany...bo ja nie umiem ci nic polecić ...sama nabyłam w tym roku Jasminę , Souvenir Dr. J.; Gertrude Jeckyl - ale nic o nich nie powiem bo sa malutkie jeszcze
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/177-roze-pnace-najwieksza-ozdoba-ogrodow/photos

ja mam 1 jaśminowca w kącie mocno go nie lubię bo jest cały rok brzydki ale trzymam w kącie dla zapachu przez 2-3 tygodnie....nie dziwie ci sie że jasminowca chcesz sie wyzbyć.

tam pod rozplenica jest berberys?...czy mi sie zdaje ? ...bo jeśli o mnie chodzi to się z berberysami też nie polubiłam

MW polecam bardzo ...do każego ogrodu i dla wszystkich się nadaje ale sadziłabym ją w innym miejscu na tle czegoś wyższego.

Dobra, to tam coś innego dam, a dla MW może gdzieś indziej miejsce znajdę. A ja lubię berberysy i z wzajemością, najbardziej te kolumnowe . Ale pod rozplenicą jest klon Atropurpureum, do przesadzenia wiem. Nie wiedziałam, że ta rozplenica tak się rozkręci .
sylwia_slomc... 22:52, 14 paź 2015

Kasia śliczne masz płytki w kuchni róża b. ładna, fajne dzwoneczki wiszą na ścianie
Katkak 10:41, 15 paź 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kasia śliczne masz płytki w kuchni róża b. ładna, fajne dzwoneczki wiszą na ścianie

Dzięki
Milka 14:54, 15 paź 2015

Katkak napisał(a)
Kochani poodpisuję później, bo muszę trochę dom odgruzować pókiMała śpi. A to moje wczorajsze zdobycz. No nie mogłam sobie odmówić. Ale wszystko na legalu - róża The Fairy była na liście chciejstw, a berberys Erecta - wyszło w praniu, że potrzebny . Obie roślinki po 7 zł . I to jest okoliczność łagodząca .

Kasiu dobrze zrobiłaś cena super i jakie ładne okazy. Już po śniegu, to sobie posadzisz
Katkak 22:28, 15 paź 2015

Milka napisał(a)

Kasiu dobrze zrobiłaś cena super i jakie ładne okazy. Już po śniegu, to sobie posadzisz

Irenko już posadzone . Nie mogę się doczekać - aż urosną to swoją drogą, ale także aż się berberysy przebarwią .
Katkak 22:37, 15 paź 2015

Co dzień to odrobinka koloru więcej
Katkak 22:43, 15 paź 2015

berberys też powoli zaczyna
sylwia_slomc... 22:49, 15 paź 2015

Katkak napisał(a)

Co dzień to odrobinka koloru więcej

Kasia to grujecznik czy judaszowiec???
Katkak 22:52, 15 paź 2015

a to wspomnienie słonecznej soboty
Katkak 22:53, 15 paź 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)