Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogrodzie Lorki za zakrętem

W ogrodzie Lorki za zakrętem

Shemsi 15:45, 11 wrz 2015

Miło Cię widzieć

lorka napisał(a)

Musimy to jakoś przezyc.. moja dopiero chodzi trzymając sie mebli, ale juz w ogrodzie nie porobie, bo od razu pędzi mi w bukszpany i wyrywa , albo próbuje jeść ziemie... gdzie te czasy gdy grzecznie bawiła sie na kocyczku hihih

Heh, ja nigdy nie znałam pojęcia grzecznej zabawy na kocyku Jak przyszły pierwsze wiosna i lato, to już na tyle pełzakowaty był, że moment i złaził, bo trawka i cała reszta ciekawsze.
lorka 12:21, 06 paź 2015

hej hej, miałam nadzieję, że spokojnie skończymy ogród jesienią, ale troszke musielismy przystopować niestety. Ale udało mi się posadzić cebule i poprzesadzac frontową hihi
teraz jest tak:

larisski posadziłam 3 obok siebie,po bokach dałam lavendy
z tyłu z samego srodeczka wywaliłam magnolie i poszadziłam 3 obok siebie perovskie..
stipy musialam podwiązac bo to potffffory! zeby posadzic cebule.. strasznie ogromne mi wyrosły
plan bedzie taki:

jeszcze z przodu poszły tulipany róż, fiolet i biel wszystkie pełne i hiacynty po boczkach..
musze kupic dwie kulki bukszpanowe( tak tak zarzekałam sie ,ze kulek nie bedzie eh) i dwie róże heidi klum,coby dodać koloru
ML ładnie rosną , pewnie w przyszlym roku pokażą na co je stać

pozdrawiam znad pudełka chusteczek, taka zasmarkana jestem
iwka 12:57, 06 paź 2015

Stipe to masz piękną, cała rabata ładnie sie prezentuje

zdrówka życzę
lorka 20:18, 10 paź 2015

cholera u nas juz prawdziwe mrozy .. dzisiaj -10 było..dobrze ze wczoraj zadołowałam wszystkie donice, których nie zdążylam posadzić..
ale za to super warunki do focenia

buziam nadal zasmarkana ech
kasia_w 22:04, 10 paź 2015

piękne zdjęcia!
o której Ty wstajesz kobieto na takie widoki?
lorka 17:40, 11 paź 2015

Kasia zazwyczaj tak jest o 7-7:30 wczesniej ciemno, później słońce już za wysoko. tzw golden hour. u nas w Pl trwa ok 40 min godzine po wchodzie i godzine przed zachodem słońcano i zmienia się to odpowiednio do pory roku ale jesienią wlasnie mniej wiecej o 7 rano
oliwka 15:07, 15 paź 2015

lorka napisał(a)
cholera u nas juz prawdziwe mrozy .. dzisiaj -10 było..dobrze ze wczoraj zadołowałam wszystkie donice, których nie zdążylam posadzić..
ale za to super warunki do focenia

buziam nadal zasmarkana ech

hej Lorka,
cuuuudne, cudne te widoki to pierwsze zdjęcie taką dziwną atmosferę wprowadza - czuć kobiecą rękę i melancholię.
tym razem zapisalam w pamieci polskie "golden hours"

wróciłam po długim czasie, trochę się u mnie działo i jeszcze dochodzę do siebie ale tak pozytywnie. Na balkonie przybyła masa roślin ale już je ogarnęłam.

pozdrawiam cieplo i ze smarkiem pod nosem: nowa praca i już jestem na zwolnieniu
oliwka 15:09, 15 paź 2015

lorka napisał(a)
hej hej, miałam nadzieję, że spokojnie skończymy ogród jesienią, ale troszke musielismy przystopować niestety. Ale udało mi się posadzić cebule i poprzesadzac frontową hihi
teraz jest tak:

larisski posadziłam 3 obok siebie,po bokach dałam lavendy
z tyłu z samego srodeczka wywaliłam magnolie i poszadziłam 3 obok siebie perovskie..
stipy musialam podwiązac bo to potffffory! zeby posadzic cebule.. strasznie ogromne mi wyrosły
plan bedzie taki:

jeszcze z przodu poszły tulipany róż, fiolet i biel wszystkie pełne i hiacynty po boczkach..
musze kupic dwie kulki bukszpanowe( tak tak zarzekałam sie ,ze kulek nie bedzie eh) i dwie róże heidi klum,coby dodać koloru
ML ładnie rosną , pewnie w przyszlym roku pokażą na co je stać

pozdrawiam znad pudełka chusteczek, taka zasmarkana jestem

fajnie to rozrysowałas teraz wszystko jest dla mnie czytelne ładnie rozmieściłas rosliny
lorka 19:49, 19 paź 2015

Hej Oliwko
ja ostatnio non stop zasmarkana a i powazniej mi sie choruje też( wizyta w szpitalu) i nei mam sily na ogrod niestety.
dzisiaj tymczasowo wsadzilam 3 novaliski , bo przyjechaly..
a n i donosze oficjalnie ,ze grujeczniki PACHNĄ NIEZIEMSKO!!!!!, normalnie caly czas łaże i je wącham
oliwka 21:04, 23 paź 2015

lorka napisał(a)
Hej Oliwko
ja ostatnio non stop zasmarkana a i powazniej mi sie choruje też( wizyta w szpitalu) i nei mam sily na ogrod niestety.
dzisiaj tymczasowo wsadzilam 3 novaliski , bo przyjechaly..
a n i donosze oficjalnie ,ze grujeczniki PACHNĄ NIEZIEMSKO!!!!!, normalnie caly czas łaże i je wącham

szalona !!!! pozytywnie szalona muszę gdzies wypatrzeć grujeczniki. A u mnie na działce pierwsze oranie się odbyło, a na wiosnę sianie łubinu lub facelii i tak przez najblizsze pieć lat conajmniej

zdrówka Lorka !!!! a tęsknisz już za swietami i ozdobami swiatecznymi ???