Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "wianek"

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:40, 17 gru 2014

Do góry
Dzidka napisał(a)

A potem wyrobić rękami

W przedświątecznych planach też miałam zamiar taki wianek zrobić.
Nawet zachomikowałam ścięte pędy. Ale dopadła mnie blokada wiankowa i będzie stroik.

O, bożesz Dziewczyny!!!
Co ja tu przeczytałam. Nawet nie mam odwagi zacytować

Nie wiem na czym polega blokada wiankowa ja stroiki też zrobię bo to u mnie podstawa, ale stroiki robię na ostatnią chwilę, żeby zielone było świeże

aż sie wystraszyłam co tu się pisze poza tym że jaja z pasztetem aż mi serce zabiło

oj wiem Królowo
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:48, 17 gru 2014

Do góry
Muminek słodziak
Wianek obłożony listkami mahonii i czerwonymi i pomarańczowymi naturalnymi ozdobami spodobał mi się bardzo a Ty piszesz, że nie lubisz wiankowania i takich tam Hmmm, też tak mam
Dziewczyny tworzą piękne rzeczy, ale ja też nie mam do tego zacięcia, co nie znaczy,że od czasu do czasu nie popełnię jakiejś dekoracji i zdecydowanie wolę ten czas poświęcić na inne zajęcia, najchętniej ogrodowe
Ogród w budowie - nieustającej 21:20, 17 gru 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Bombki cudne, relief po obwodzie przypominający koronkę jest wypukły? Jeśli tak, to pełen szacunek dla wykonawczyni. Czas na wianek przewiduję w niedzielę

Mariolu, ten relief jak koronka jest naklejony, ale nie jest jakiś wypukły, wypukłe są ten koraliki-brylanciki, nawet nie wiem czy to jest taśma, czy nie.
Bardzo bym chciała zrobić już te wianki, ale masz rację, że najwcześniej w weekend dam radę.
Ogród w budowie - nieustającej 20:41, 17 gru 2014

Do góry
Bombki cudne, relief po obwodzie przypominający koronkę jest wypukły? Jeśli tak, to pełen szacunek dla wykonawczyni. Czas na wianek przewiduję w niedzielę
Ogródek Iwony 20:38, 17 gru 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wpadłam sprawdzić orzechowy stroik a czym robiłaś szyszki na srebrno?

Danusiu, zwykłym sprayem. Najlepsze są takie typu lakier szybkoschnący w sklepach z akcesoriami samochodowymi - ten miał ładny połysk po malowaniu. Drugi spray kupiłam w ogrodniczym sklepie i ten bardziej mi szarość przypomina, mniej się srebrzy, ale też ładny. Tym drugim malowałam wianek orzechowy (na dole strony):
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4579-ogrodek-iwony?page=271
Mój kawałek planety 20:35, 17 gru 2014

Do góry
katiaxx napisał(a)
oj, kobity, nie było mnie kilka dni, mniej czasu i w ogóle, haruję na projekt ale jakoś sytuacja mało się klaruje jak to mówią na dwoje babka wróżyła nie wiem co tam mi wywróży - ale i tak jest pięknie, czekam na śnieg będziemy z tych kup ziemi zjeżdżać sankami - tudzież na brzuchu prosto na pysk, a co tam raz się żyje.

juuuuupiii

Miło że pamiętacie

nie zachodzę tu bo zaraz złapię doła i tak wpadłam do siakowej i zobaczyłam te świece, te światełka, te latarnie i robić się odechciewa a ja nie nastrojowa, mam jedną latarenkę na której renifery idę we trzech - chyba do dzieciątka Jezus , jest gdzieś na strychu.

poza tym zakupiłam wianek łysy sosnowy - nie wiem dlaczego ale pomyślałam że pójdę pod prąd i jodły nie wezmę, mam tez nowy obrus o czym tez informowałam koleżanki forum pośpiesznie na prywatnym kanale , jak go odprasuję to walne tam ten wianek i strzelę focię ale jak znam życie nie wyjdzie tak pięknie jakbym chciała ale i tak wkleję.

tak bym chciała błyszczeć w te święta, pachnieć wanilią , mieć klipsy z kryształkami swarowskiego i małą czarną z tk max. I żeby lodówka była pełna była żarcia takiego że jak ktoś przyjdzie to wyjdzie całkiem oszołomiony że takich wspaniałości nie widział i nie próbował, i chciałabym bym przy tym perliście się śmiać z żartów świątecznych i mieć świetlista cerę

i żeby kręgosłup w części ogononowej mnie nie dokuczał

taki jest mój świąteczny plan

No dyc wszystko to zrozumiałe ...szkoda tylko zescie z Ewka zniknęły jak kamfora a ja tu sama z lamkami sie trudze ....i tak ich pod strzecha nie zawiesiłam bo nie pomogłyscie.......

Ubierz sie wreszcie
Mój kawałek planety 20:13, 17 gru 2014

Do góry
oj, kobity, nie było mnie kilka dni, mniej czasu i w ogóle, haruję na projekt ale jakoś sytuacja mało się klaruje jak to mówią na dwoje babka wróżyła nie wiem co tam mi wywróży - ale i tak jest pięknie, czekam na śnieg będziemy z tych kup ziemi zjeżdżać sankami - tudzież na brzuchu prosto na pysk, a co tam raz się żyje.

juuuuupiii

Miło że pamiętacie

nie zachodzę tu bo zaraz złapię doła i tak wpadłam do siakowej i zobaczyłam te świece, te światełka, te latarnie i robić się odechciewa a ja nie nastrojowa, mam jedną latarenkę na której renifery idę we trzech - chyba do dzieciątka Jezus , jest gdzieś na strychu.

poza tym zakupiłam wianek łysy sosnowy - nie wiem dlaczego ale pomyślałam że pójdę pod prąd i jodły nie wezmę, mam tez nowy obrus o czym tez informowałam koleżanki forum pośpiesznie na prywatnym kanale , jak go odprasuję to walne tam ten wianek i strzelę focię ale jak znam życie nie wyjdzie tak pięknie jakbym chciała ale i tak wkleję.

tak bym chciała błyszczeć w te święta, pachnieć wanilią , mieć klipsy z kryształkami swarowskiego i małą czarną z tk max. I żeby lodówka była pełna była żarcia takiego że jak ktoś przyjdzie to wyjdzie całkiem oszołomiony że takich wspaniałości nie widział i nie próbował, i chciałabym bym przy tym perliście się śmiać z żartów świątecznych i mieć świetlista cerę

i żeby kręgosłup w części ogononowej mnie nie dokuczał

taki jest mój świąteczny plan
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 19:27, 17 gru 2014

Do góry
ostatecznie wersja eko mocno wdarła się na prowadzenie bliźniacze niemal stroiki na główny stół i wykusz okienny ... plus wianek ...

Ogrodowy spektakl trwa ... 19:00, 17 gru 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Najlepiej pomieszać po zmieleniu szpadlem.

A potem wyrobić rękami

mira napisał(a)

Czas goni i zaczyna się już gorączka wszelkich przygotowań świątecznych.

pierwszy wianek, muszę popracować jeszcze sporo nad techniką

W przedświątecznych planach też miałam zamiar taki wianek zrobić.
Nawet zachomikowałam ścięte pędy. Ale dopadła mnie blokada wiankowa i będzie stroik.

O, bożesz Dziewczyny!!!
Co ja tu przeczytałam. Nawet nie mam odwagi zacytować
Piękno ukryte w detalach ... na skraju zielonego świata 17:54, 17 gru 2014

Do góry
Bardzo ladny ten wianek z serduszkami , pozwoliłam sobie skraść do swoich inspiracji
Lawendowy zawrót głowy 16:06, 17 gru 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Edka ja ma paluch od kleju popazony od czasów jak wianek robiłam i nie chce sie goic ....boli to na wymianie sie nie znam ...niestety hihi

witam w klubie poparzonych klejem
Mała Eleczka 14:45, 17 gru 2014

Do góry
Wianek miodzio a klimaty wiosenne u mnie te same
Wilcza Góra 14:12, 17 gru 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Wilczyca super i ta na poduszce do kompetu ..
Ale wianek jakie cudo ..........bardzo, bardzo ładny !

kupiłam też "wilczą" koszulkę z krótkim rękawkiem...
...będzie w sam raz na lato

a wianek ma zeszłorocznego brata ...jutro on też już będzie "wylegiwał się przed telewizorem"
Wilcza Góra 14:05, 17 gru 2014

Do góry
Enya73 napisał(a)

Ewo, jesteś kochana Przepięknie wydobyłaś urodę tego stroika. Bardzo dziękuję. Bardzo, baaardzo się cieszę, że Ci się tak podoba. Też jestem wzruszona tyloma ciepłymi słowami pod moim adresem.
Buziaki♥

...on taki fajny, że nie musiałam się zbytnio wysilać
a na pochwały i podziękowania...w pełni zasłużyłaś...włożyłaś tyle pracy i serca...a że Twój znakomity gust jeszcze pomógł...to mamy wianek, jaki mamy CUDO !!!
Wilcza Góra 14:02, 17 gru 2014

Do góry
Viola napisał(a)
Wianek do zjedzenia A wilczek na drugie Buziaki

to prawda ... wianek jest taki słodziasny, że landrynek już nie trzeba kupować...dokupiłam mu tylko sporą misę (paterę) "w kolorze"...będzie w sam raz na świąteczne ciasteczka
Mała Eleczka 12:00, 17 gru 2014

Do góry
Dzisiaj piękna pogoda. Słoneczko rozpieszcza do tego stopnia, że wyszłam na kawę, na taras. Jest tak ciepło, że musiałam zdjąć czapkę i szalik Czuć wiosnę... i widać ... zobaczcie sami

A to zdjęcie przypominające, że jest grudzień. Mój ogrodowy wianek

i imitacja śniegu
Lawendowy zawrót głowy 11:49, 17 gru 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Edka ja ma paluch od kleju popazony od czasów jak wianek robiłam i nie chce sie goic ....boli to na wymianie sie nie znam ...niestety hihi

Jola, maść z arniką polecam...ja tez poparzona
Lawendowy zawrót głowy 11:37, 17 gru 2014

Do góry
Piękno ukryte w detalach ... na skraju zielonego świata 09:38, 17 gru 2014

Do góry
April napisał(a)
Aguś,tu cię znalazłam
Wianek w stylu glamour super, zresztą mam bardzo podobny. Zrobiłam mi go Agness w zeszłym roku. Bardzo lubię ten styl w jego delikatnym wydaniu.
pa

Jolu nawet nie wiesz jak się cieszę, że Cię i w tej przestrzeni widzę
Zapraszam częściej na pogaduchy tutaj chociaż jak widzisz ostatnio mnie mało, taki czas ;P

Glamour delikatność i lekkość, wykonałam kilka w przeróżnej kolorystyce.

Serdeczności
Lawendowy zawrót głowy 09:14, 17 gru 2014

Do góry
wojtas2101 napisał(a)
Jolu jak długie masz lampki na baterie na wianki bo nie wiem jakie kupić na moje 3 wianki na drzwi. Pozdrawiam

Wojtku lamki na baterie kupowałam miara ilosci zarówek na kulki było 40 zarówek a a na wianek 50. Mysle ze po 50 na wszystko mogłoby byc spokojnie, to delikatne oswietlenie wiec lepiej wiecej. Kupowałam w Juli 50 sztuk po niecałe 20zł
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies