Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:53, 09 paź 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Sylwuś gratki na 301

Ściskam Kasiu, a ambrowiec slender silhoette, kolumnowy to i do Ciebie by się nadał
Prawie - jak ogród 21:48, 09 paź 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Beatko, cudownie masz obsadzoną rabatę z trawkami i jaka tu trawkowa rozmaitość

Tak dzis patrzyłam, Aganiu na ten mój ogród i stwierdziłam, że jedynie po carexach jesieni nie widać. Reszta jakaś taka kolorowo - przedzimowa... Rozplenie żółte, miskanty na końcach zasychają... Ech, jesień...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:43, 09 paź 2015

Do góry
chojna napisał(a)

Rzeźna mnie rozwaliła .

Rzeźna goła baba z mega cycem.

Dopiero teraz sens pojęłam
Widziałam kiedyś taka z drzewa ciosaną babę z wielkim cycem, taką jak opisujesz Wielka na dwa metry była, cudowna
a czasem nie na temat ... 21:42, 09 paź 2015

Do góry
katiaxx napisał(a)
c

to ten mlodziutki ?
a czasem nie na temat ... 21:41, 09 paź 2015

Do góry
katiaxx napisał(a)
a tu mój wytęskoniony, mój wymarzony lalalala nie ma go w planie ale ponieważ jestem TAKA SZALONA I NIEPRZYWIDYWALNA teatralnym gestem rzuciłam na ladę 8 zł i zabrałam TO

a co to i skad ?
Kiedyś będzie tu ogród 21:41, 09 paź 2015

Do góry
anka_ napisał(a)
A ja wstyd się przyznać nie mam żadnej z tych rzeczy.

Pocieszę Cię.. ja mam ale nie używam... mogę nimi tylko kompost przerzucić.. w glinie niestety się nie sprawdzają.. u mnie tylko solidne łopaty i to jeszcze ekstra ostrzone

Z braku czasu nie zaglądam, a czytam, że idziesz z pracami do przodu
a czasem nie na temat ... 21:41, 09 paź 2015

Do góry
katiaxx napisał(a)
a tu mój wytęskoniony, mój wymarzony lalalala nie ma go w planie ale ponieważ jestem TAKA SZALONA I NIEPRZYWIDYWALNA teatralnym gestem rzuciłam na ladę 8 zł i zabrałam TO

pisz prędko skąd te fotele w tle
Hortensjada 21:40, 09 paź 2015

Do góry
bozga napisał(a)

Bardzo się cieszę Mimo wszystko derenie jednak należą do niszowych roślin w naszych ogrodach i fajnie, że ktoś jeszcze się nimi interesuje Mam 14 odmian To mój najcennieszy okaz- Dereń Venus, przezimował i kwitł bez problemu

ale piekny ...albo raczej piękna
ja mam kousa ale jeszcze nie kwitł...
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:40, 09 paź 2015

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
W domu pachnie pigwą,
grzyby już ususzone,
Hania ma dziś ciut wolnego.
Zaglądam w ogrody ulubione.
Wszędzie wrze praca, szeleszczą liście,
błyskają czerwienią jarzębin kiście,
a te cebule, z kodem tajemnym,
już siedzą w waszej ziemi?
Ja swoje jutro zakopię w piach,
czy mi przeżyją atak norników?
Chyba posadzę kilka w koszyku.

uwielbiam twoje wierszyki zawsze jakaś opowieść...
dostałam dziś od kuzynki tulipanki i wetknęłam pod oknem bo nie miałam w planie sadzenia niczego cebulowego a tu niespodzianka poszło w wymiankę ja juki i hosty a ona ooo cebulki kochane te moje kuzynki podobno różowe Lenka będzie wniebowzięta chyba że przez zimę zmieni upodobania hi hi macham wieczorowo Hanusia zapasy cud miód
Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:36, 09 paź 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
I wylatują 4 metrowe badyle... nawet jak będę zmuszona użyć randapu.. bo po dobroci to one nie chcą się wynieść z mego ogrodu.. TOPINAMBUR. Co mnie licho podkusiło sadzić.. zdrowe to ma być.. ale w smaku ohydne. Zagłuszyło mi tuje i wyległo się na ponad połowie warzywnika.. masakra.. a były wrzucone do ziemi 4 bulwki.. wykopane wiosną.. a mam tego znów od groma..

Górują nad całym ogrodem... chyba tylko klony mam wyższe w ogrodzie .. oczywiście tylko kilka sterczy jako tako do góry, bo reszta po prostu leży w ogrodzie. NIe mam jak nawet przekopać warzywnika..

oj tak, to jest masakra

ja glupia pielegnowalam na rabatce 2 takie, a bo kwitlo dlugo i tak slonecznie..eMowi sie podobalo
a jak wyrwalam to sie okazalo ze z 1 rosliny powstalo kilkadziesiat !! bulw
wywalilam sporo ale na wione i tak rosly
musialam kazdą roslinke wyrywac recznie
oj ciezko sie pozbyc ale trzeba poki male bo przyrastaja w postepie geometrycznym
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:36, 09 paź 2015

Do góry
malkul napisał(a)

To przy ścianie to obiedka o której mi pisałaś ?
a czasem nie na temat ... 21:35, 09 paź 2015

Do góry

a czasem nie na temat ... 21:34, 09 paź 2015

Do góry
cześć Gwiazdy

żebyście się odczepiły moje najukochańsze wrzucę kilka zdjęć ale z tel więc nie będzie matejki

oto trawnik - mogą sobie tutaj co niektóre gadać że zmniejszają trawniki bo ich nienawidzą bo trawa taka wymagająca i ciągle trzeba dokarmiać a że rabatki takie cudne i mało wymagające. Kocham Was wszystkie ale wiem swoje

co ja tu jeszcze mam ? ... niwiele smutno mi z tego powodu i źle

o, tutaj ta zielona płaszczyzna to nowy trawnik z przodu kiepsko mu idzie z powodu tempy w nocy ale co zrobić , gdybym zrobiła zdjęcie z bliska byłoby widać ziemię taka rzadziutka

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 21:33, 09 paź 2015

Do góry
babka napisał(a)
Pokażę wam to z czym walczyłam od kilku dni. Fotki jeszcze mocno robocze ale mniej więcej widać już co udało mi się zrobić. Czekam na krytykę i sugestie
Zostało mi 6 stip. Jutro chcę zrobić przymiarkę czy będą dobrze wyglądały bezpośrednio za lawendami ... ??

Przed domem - Barony oczywiście tu nie zostaną. Mam nadwyżkę lawendy i zastanawiam się czy jednak jej tu nie posadzić.

I jeszcze jesienna kompozycja w skrzyni

stipa z lawendą ekstra będzie tak delikatnie mmmm Super efekt no to wymyśliłaś Macham a tam na dalszym planie pewnie sadź lawendę jej nigdy dosyć a taka ilość robi wrażenie
Sprzeczność w ogrodzie 21:32, 09 paź 2015

Do góry
do dziś sądziłam, że na pierwszym zdjęciu mam rącznik bo go wysiewałam, dziś stwierdzam, że to chyba jednak szarłat. Żeby nie było -na dowód, że mogłam się pomylić mój wysiew nasionek i host z tego roku
Moja codzienność - ogród Oli 21:26, 09 paź 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

On po prostu został stworzony na to miejsce... cudnie się komponuje
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:11, 09 paź 2015

Do góry
Sylwia, spóźnione gratki na 300-tną stronkę

PS. coraz lepsze zdjęcia robisz Przyjemnie się ogląda
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies