Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Prawie - jak ogród

Prawie - jak ogród

Agania 11:29, 02 paź 2015

Beatko, cudownie masz obsadzoną rabatę z trawkami i jaka tu trawkowa rozmaitość
MirellaB 18:21, 02 paź 2015

Myślę nad posadzeniem gracków i miskantów klaine fontane, bo u Iwonki widziałam i mi się spodobały.

Jako tło to mam tuje posadzone, tylko są jeszcze małe i ich zza wysokich bylin nie widać

Też musze odświeżyć kanciki
Anda 20:26, 04 paź 2015

Właśnie posadziłam kostrzewę (Festuca amethystina) na mojej patelni przed domem, a Ty piszesz, że na słońcu nie daje rady :/ No to jestem ciekawa, jak to u mnie będzie. Może zrobi się miejsce na nowe i będę "zmuszona" posadzić tam inną trawę

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
szemusia 21:40, 09 paź 2015

Ha, poszłam obiad robić i zniknęłam...
Melduję więc, że obiad ugotowany (choć zdecydowanie to nie moja bajka), eM dostępu do internetu nie odciął, tylko ... jakiś zaganiany człowiek ostatnio...

Odpowiadam więc na zaległe posty
szemusia 21:41, 09 paź 2015

Efffa napisał(a)
zapraszam ale wiesz, też myslałam o jezówkach, ale tylko zielone jezówki mi sie podobaja musze cos wybrac co nie ma w odmianach zielonego, ha ha

Jakby na to nie patrzeć - zielony też kolor I w wielu odcieniach
szemusia 21:44, 09 paź 2015

Juzia napisał(a)

Pryskam wszystkim co istnieje na grzyba, polewałam nawet wywarami i gnojówkami z wrptyczu, pryskałam bioseptem.... nic nie daje

No to mnie kobieto podlamałaś A tak mi się podobają klony. Choć teraz mój crimson w baaardzo opłakanym, stanie. Na front on już zdecydowanie nie pójdzie...
Doczytałam, Justyna, że też swojego klona przesadzasz...
szemusia 21:45, 09 paź 2015

Mysza napisał(a)

Dziękuję Beatko

Polecam się
szemusia 21:48, 09 paź 2015

Agania napisał(a)
Beatko, cudownie masz obsadzoną rabatę z trawkami i jaka tu trawkowa rozmaitość

Tak dzis patrzyłam, Aganiu na ten mój ogród i stwierdziłam, że jedynie po carexach jesieni nie widać. Reszta jakaś taka kolorowo - przedzimowa... Rozplenie żółte, miskanty na końcach zasychają... Ech, jesień...
szemusia 21:51, 09 paź 2015

MirellaB napisał(a)
Myślę nad posadzeniem gracków i miskantów klaine fontane, bo u Iwonki widziałam i mi się spodobały.

Jako tło to mam tuje posadzone, tylko są jeszcze małe i ich zza wysokich bylin nie widać

Też musze odświeżyć kanciki

Te miskanty u Iwonki robią wrażenie
O tuje się nie martw - urosną ani się obejrzysz
Muszę zajrzeć co tam wymysliłaś nowego...
szemusia 21:55, 09 paź 2015

Anda napisał(a)
Właśnie posadziłam kostrzewę (Festuca amethystina) na mojej patelni przed domem, a Ty piszesz, że na słońcu nie daje rady :/ No to jestem ciekawa, jak to u mnie będzie. Może zrobi się miejsce na nowe i będę "zmuszona" posadzić tam inną trawę

A może masz, Ewa jakąś inną odmianę? I u Ciebie akurat sie sprawdzi? U mnie te w lekkim cieniu wyrosły na giganty
Pozdrawiam