Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Byliny na byliny i trawy ;) 16:38, 01 lip 2014

Do góry
Józia ja mam też floksy na zbyciu ale jak przekwitną mam różowe niskie wysokie białe różowe i chyba fiolet .Jak chcesz to zatrzymam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:27, 01 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Na liliowce niestety źle działają zimne noce... u Ciebie Irenko w porównaniu do moich jest świetnie.

Tak świetnie to nie, być może w ciągu dnia, jak jestem w pracy lepiej to wygląda, ale już idą upały, w sumie uwielbiam taką Afrykę
widziałeś u Ani floksy, kwitną na całego, a moje w takim stadium i to w tak słonecznym miejscu!

Liliowo i kolorowo:) 21:57, 30 cze 2014

Do góry
Ten krwawnik ślicznie się komponuje z lilią, zresztą jak wszystko, nie widziałam powojnika Danuta i masz białego floksa u mnie akurat biały kiepsko rośnie ale chyba muszę zakupić lepszą sadzonkę bo uwielbiam floksy cudne są!
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:23, 30 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Róże lilie i floksy, przetacznik.. podoba sie

Cudne te lilie i w ogóle cała kompozycja
Kupiłam sobie 2 cebule lilii ale mi nie urosły a tak na marginesie - aco się robi z cebulami na zimę?? ja z tych zielonych w temacie lilii ale się poprawię
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:36, 30 cze 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)

Ania komputer polubi, polubi, czekaj jeszcze chwilę

To samo sobie pomyślałam..

Margerytki i werbena .. oj słabo ja widać na foto.. ta jest z sadoznek zielnych i kwitnie od jakiegoś czasu.

Róże lilie i floksy, przetacznik.. podoba sie

Edit.. 2 rodzaje margerytek ma Pan Bylinowy, kupiłam sodbie i już maja pąki.,. jeden to odmiana Aglaya, a drugi sie nazywał biały pełny, czyli nn

złocień Aglaya

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:21, 30 cze 2014

Do góry
Milka napisał(a)

Ta róża jest cudna i to coś w kolorze żółtym podkreśla jej urodę
jestem zaskoczona, jak inni, floksami!!! u mnie dopiero pąki
jaka jej nazwa i czy to pnąca czy inna?
a dolne połączenie też ciekawe, jeszcze werbena by tu pasowała i ciut stipy, na FB taka podpowiedź znalazłam

Te coś żółte to wrzosy, odmiana - nie pamiętam, bo wtedy jeszcze nazw nie zapisywałam (a teraz często tez nie ) Róża bezimienna , kupiona jako miniaturwa bez nazwy, a ma wysokość 1,5 m, ucięłam wiosna na 20-30 cm, ale kwiatki ma malutkie

Werbenę może i bym wcisnęła, ale bez sensu, bo jest tu perwskia wysoka.. też fioletowa.. wiec wszytko by sie zlało, a werbena by zginęła w perwoskiej. Stipa się ni zmieści, bo trawka fajnei jak ma gdzie falować, a wrzucić ja za choinę absurd... przypomnij mi nazwę swoje żurawki o pomarańczowych lisciach od Finki.. mam pomysł na rabatę.. czyli modernizację..
Floksy zaczynają.. i dobrze, bo potem też fajnie jak coś kwitnie

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:07, 30 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Hanuś trzymam kciuki za "połamanie" Twojej "róży".. byś szybko obejrzała swoje floksy.. ale masz czas.. to dopiero pierwsze niesmiało zaczynają.. nie zdążyłam pouszczykiwać i szybko mi przekwitną Trudno.. za rok...
Jedyne margerytki które mi rosną bez problemu.... Sunny Side Up

piękna jest !!!
Byliny na byliny i trawy ;) 17:20, 30 cze 2014

Do góry
Jeżówki ale tylko rózowe, floksy też głównie rózowe i tawułkę tez w tym kolorze , ale teraz chyba zły okres na wysyłkę , poczatek wrzesnia dużo lepszy.
Ogród z łezką 16:59, 30 cze 2014

Do góry
Mirka napisał(a)
Lilie jak z katalogu cudo,cynie dorodne ci urosły ja też siałam ale nawet jedna nie wzeszła może ziemia jakaś g u mnie .Robiłaś badania swojej gleby?A floksy chcę jak ci się tak rozrosły buziol wielki

Cynie siałam czerwone, białe i jeszcze jakieś...tylko czerwone się udały, tamte zdychloki jakieś były. Ale dostałam parę sadzonek, zobaczymy jakich
Nie, nigdy nie badałam gleby, ale musi nie być kwaśna, skrzypu nie mam.
Floksy już jadą do Ciebie, ale to szydlaste są zapakowane różowe. Tych dużych nie mam jeszcze na tyle, żeby dzielić. Niech rosną
Wichrowe wzgórze 13:59, 30 cze 2014

Do góry
Nadrabiam zaległosci...

Dawno nie pokazywałam kamieni wewnątrz różanki - na "podłodze" przekwitły wszystkie płożące się floksy, ale rozrosły się ładnie macierzanki

I ogród - zdjęcia robione o poranku we mgle, niczym w angielskim ogrodzie

Miłego ogródkowania wszystkim życzę

Concerto
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:20, 30 cze 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
U Ciebie, Aniu już floksy wiechowate w rozkwicie? Szok.
Ale pewnie i ja będę w szoku jak ogród po tak długiej niebytności obejrzę. Jeszcze nie wiem kiedy.
Zdrowia Wam wszystkim.

Hanuś trzymam kciuki za "połamanie" Twojej "róży".. byś szybko obejrzała swoje floksy.. ale masz czas.. to dopiero pierwsze niesmiało zaczynają.. nie zdążyłam pouszczykiwać i szybko mi przekwitną Trudno.. za rok...
Jedyne margerytki które mi rosną bez problemu.... Sunny Side Up

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:46, 30 cze 2014

Do góry
U Ciebie, Aniu już floksy wiechowate w rozkwicie? Szok.
Ale pewnie i ja będę w szoku jak ogród po tak długiej niebytności obejrzę. Jeszcze nie wiem kiedy.
Zdrowia Wam wszystkim.
Między pasjami 00:24, 30 cze 2014

Do góry
kolejna odsłona mojego wiejskiego ogródka
Lilia Św.Antoniego, pachnie cudownie!
stare poczciwe wiejskie pachnące floksy
pachnąca tegoroczna róża NN
w rogu działki, tuż pod brzózką i malwami, zasiały się polne maki, żal mi było je kosić, maja jeszcze mnóstwo pączków

moja wiejska rabatka

a tak niszczyłam chore liście z drzewek i krzewów

a wszystko pod nadzorem i czujnym okiem mamy
Pozdrawiam wszystkich serdecznie, bo Wasze ogrody codziennie oglądam i chyba się już uzależniłam i od "Ogrodowiska" i od komputera...
MIKRO ogród 2.0 - czyli szewc bez butów chodzi 20:57, 29 cze 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)
A może tam miedzy tymi płytkami Płomyki darniowe Floksy Na wiosnę kwitną obficie a przez resztę roku są zielone jak trawa

w sumie fajny pomysł...
Ja mam między płytami karmnik dopiero rok...więc o starzeniu się jeszcze niewiele wiem. Na razie wygląda super.
Ogrodowy spektakl trwa ... 00:16, 29 cze 2014

Do góry
a tu romans lwiej paszczki z lilią

floks daje mi już swój zapach, inne floksy przycięłam co opóxni ich kwitnienie
e będę

Na kwitnienie liliowców czekam, już widzę że dużo nie będzie - to pewnie efekt przesadzania, jedne są niewzruszone a inne coś kapryszą

a to żeby był rózowy post

MIKRO ogród 2.0 - czyli szewc bez butów chodzi 21:56, 28 cze 2014

Do góry
Nad zagęszczeniem bukszpanu mogę pomyśleć faktycznie, bo ze dwa lata na efekt pewnie trza poczekać... ale mam dostęp tylko do b. żółtego, ten w pozostałych miejscach to 'Suffruticosa' - bukszpan dla leniwych...
Fajne te przykłady z linku, ale powiem, że na niektórych w rabatach też jest niezły misz-masz Szalenie mi się podobają takie ogrody, ale powiedz Sebku tak uczciwie... byłbyś w takim stanie utrzymać ogród przez dłuższy czas?
Bez zmiłuj się i dosadzania kwiatków i innych dekoracji?

Jedyne czego się trzymam to kolorystyka - dużo niebieskiego i fioletu, trochę żółtego z liści, biel, róż - kropka. A kupiona jeżówka zamiast zielonej będzie pomarańczowa, buuu...

Przemku - Floksy to dobry pomysł, może jeszcze jakieś goździki niskie, lub karłowy żagwin? Trochę pól w szachownicy mam Ja myślałam o gęsiówce sturi - ona jest zimozielona i radziła sobie u mnie ładnie w donicach, ale kolory się przydadzą.

Uff, część udało się zasadzić - zdjęcia jutro, bo noc i komary nas zastały. Czemu jutro niedziela? Ale ustawiać rośliny do sadzenia chyba można A przycinać bukszpan w stożek?
MIKRO ogród 2.0 - czyli szewc bez butów chodzi 19:59, 28 cze 2014

Do góry
A może tam miedzy tymi płytkami Płomyki darniowe Floksy Na wiosnę kwitną obficie a przez resztę roku są zielone jak trawa

Ogród z łezką 21:51, 27 cze 2014

Do góry
Lilie jak z katalogu cudo,cynie dorodne ci urosły ja też siałam ale nawet jedna nie wzeszła może ziemia jakaś g u mnie .Robiłaś badania swojej gleby?A floksy chcę jak ci się tak rozrosły buziol wielki
Mirkowy ogród (początki) 21:49, 27 cze 2014

Do góry
Przeleciałam tylko wzrokiem róże dzisiaj, ale patyczki będą, widziałam.
Może chcesz różowe floksy szydlaste? Za jednym zamachem bym Ci wysłała, dużo mam, rozrosły się jak wściekłe
Ogród z łezką 10:58, 27 cze 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)

Dziś byłam rowerem w szkółce i kupiłam 4 byliny, w żółtym kolorze Przyjechałam do domu i co się okazało??? Że przebiłam koło
A floksy, takie jak kiedyś rosły w wiejskich ogródkach, takie wysokie i różowe. W szkółce też były po 8zł, ale w koszyczku na rowerze bym je połamała
I te floksy od teściowej, to babcia mojego m mówiła, że lepiej na jesień wykopać.

Jakie byliny kupiłaś? I takie ciężkie, że aż koło nie wytrzymało???

Dobre takie wysokie floksy na tyły rabatki. I te wiejskie najlepsze, wszystko wytrzymają

Jak tak mówi, to się wstrzymaj do jesieni. Ważne, że możesz je mieć
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies