Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka

Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka

Ania74 12:47, 21 lip 2014

agatanowa napisał(a)
Aniu74, wpadłam szybko zobaczyć ten trawnik, Twoją zmorę. I co widzę? Przecież on jest bardzo OK, czego Ty się go czepiasz dziewczyno?

Rabaty robisz piękne, co więcej projektujesz. Zazdroszczę konsekwencji i madrości ogrodowej

Serio tak uważasz? Ja nie mam jakoś wiary w swoje umiejętności... Cieszę się na tę rabatę jak dziecko (hortensjową). Praktycznie pierwsza zaplanowana od początku
Pierwsze spontaniczne nasadzenia robiłam w 2012 roku, i na szczęście nie rozpędziłam się zanadto, bo znalazłam Ogrodowisko. Uspokoiłam się. Wiedzę o roślinach jaką taką mam z racji wykonywanego zawodu. Oczywiście byliny i insze inszości musiałam poznać, ale to wspaniała sprawa. Czytałam katalog bylin i najpiękniejsze byliny i inne pozycje przy każdej okazji. Przy trójce małych dzieci tych okazji nie mam za dużo, ale... da się! Najbardziej cierpię na brak czasu... chroniczny brak czasu...
Agato albo Agatko bo Agato brzmi jakoś zbyt oficjalnie Twój ogród bardzo mi się podoba
Ania74 12:51, 21 lip 2014

tabliczkaznapisem_ucze_sie napisał(a)

Bardzo ładne masz te jezowki do tej pory kojarzyły mi sie z takimi swojskimi, nietrwalymi kwiatkami; ale to wyszła tylko moja niewiedza ogrodnicza, bo jak oglądam Wasze ogrody z jezowkami to wychodzi na to, ze to niemal pancerne rosliny

To prawda, że są niemal pancerne. Od siostry przemyciłam jedną w kępie astrów jesiennych i posadziłam w niewiedzy na skarpie, a ja zawsze powtarzam, że moja skarpa to szkoła życia. Sucho i gorąco. Jeżówa urosła że hej! Zakwitła i miała się całkiem dobrze.
A do tych moich jeżówek koniecznie muszę dodać trawy, bo jak na gatunek preriowy przystało, super się z nimi komponują. Ale o tym dowiedziałam się dopiero niedawno.
MamaMagda 13:44, 21 lip 2014

Cudne jeżówki masz! Ja miałam te różowe - co roku same wychodziły i były co raz większe a tym roku gdzieś zginęły
Koniecznie muszę w przyszłym roku takie kupić znowu!
Ania74 08:26, 23 lip 2014

Właśnie za oknem oberwanie chmury, burza z piorunami i pięknym deszczem. Miodzio...
kosolka 08:32, 23 lip 2014

Oj Aniu! A u nas wczoraj tak blisko była... I poszła dalej nawet o nas nie zahaczając.. Podlewanie masz dziś z głowy Fajnie! Spokojnego dnia!
asiach 10:48, 23 lip 2014

zazdroszczę pozytywnie
Miłego dnia
elzbieta_g 11:17, 23 lip 2014

Ania74 napisał(a)

Żółte mniej... ale też są piękne i do tego delikatnie pachną

a mnie się podobają, z resztą lubię wszystkie kolory
floksy śliczne na skarpie z daleka ładna plama kolorku
Ania74 12:00, 23 lip 2014

Mnie się bardzo podobają, motylom ciut mniej...
Floksy się rozrastają, ale jednak na tej patelni trochę szybko przekwitają...
Chyba czas coś zmienić w tym miejscu
Dziś jadę po rośliny na nową rabatę
Ania74 08:14, 24 lip 2014

Rośliny kupione, nie wszystkie ale prawie... rozstawiłam na rabacie i... hmmm główkowania ciąg dalszy. M.in. brakuje hakone jako obwódki... Ale podwaliny są Zdjęcia jutro
tabliczkazna... 08:38, 24 lip 2014

Czekam z niecierpliwością Nóżkami przebieram