Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 23:24, 30 wrz 2014

Do góry
od drugiej strony tak by to wygladało mniej wiecej
tu gdzie jest wierzba myslalam z drugiej strony o rozchodniku z rozplenica mniejsza potem kosodrzewina i wrzosy a tam gdzie hortensje myslałam o lawndzie ale ?????
Ogród w Puszczykowie 22:58, 30 wrz 2014

Do góry
zabaewa napisał(a)
Asiu - ja mam jedną rozplenicę. Siedzi akjrat w największym mrozowym przeciągu. Pan Trawka polecił mi w zeszłhym roku jesienią, żebym jej nie przesadzała bo na pewno wtedy zimy nie przeżyje, za to mam zebrać wszystkie włosy do kupy i związać nad środkiem w tzw koński ogon. Wtedy sama trawa otuli środek i cała trawa nie zmarznie. A jakby miały być wielkie mrozy to taki snopek łatwo jest otulić włókniną albo gałązkami z iglastych. Moja młodziutka rozplenica bardzo ładnie przezimowała.

Dzięki Ewka
Nadzieja wstępuje w moje serce jak czytam takie słowa, bo żal byłoby gdyby mi rozpleniczki pomarzły I tak zrobię, powiążę trawki w końskie ogony
Ogród w Puszczykowie 22:43, 30 wrz 2014

Do góry
Asiu - ja mam jedną rozplenicę. Siedzi akjrat w największym mrozowym przeciągu. Pan Trawka polecił mi w zeszłhym roku jesienią, żebym jej nie przesadzała bo na pewno wtedy zimy nie przeżyje, za to mam zebrać wszystkie włosy do kupy i związać nad środkiem w tzw koński ogon. Wtedy sama trawa otuli środek i cała trawa nie zmarznie. A jakby miały być wielkie mrozy to taki snopek łatwo jest otulić włókniną albo gałązkami z iglastych. Moja młodziutka rozplenica bardzo ładnie przezimowała.
Postawić trawkę nad i... 21:12, 30 wrz 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)

Przepiękna..... no mus ją mieć...tak próbuję zgapić co masz obok niej....tylko jedną posadziłaś??

Która to rozplenica obok rośnie...?

...obok są trzy rozplenica Hammeln...ona jest jedna...
Postawić trawkę nad i... 20:55, 30 wrz 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...Artemis...drugie kwitnienie od posadzenia...szaleje fariatka...

Przepiękna..... no mus ją mieć...tak próbuję zgapić co masz obok niej....tylko jedną posadziłaś??

Która to rozplenica obok rośnie...?
Szmaragdowy Zakątek 00:37, 30 wrz 2014

Do góry
A teraz kilka fotek…
posadzony na wiosnę berberys ORANGRE ROCKET już owocuje… może by tak naleweczkę zrobić…

moje żurawki GEORGIA PEACH aż rażą czerwienią

natomiast żurawka RIO cudnie zaczyna się przebarwiać

moje weekendowe zakupy - w tle 3 bukszpany kupione w sobotę oraz przywiezione z Wojsławic: 2 miskanty ML, 3 carex’y MORROWI, 1 rozplenica RED HEAD, 1 miskant YAKU JIMA (karzeł wśród miskantów, dorasta tylko do 60 cm) i przytarganych z Zielonej Góry przez Kasik 10 żurawek NN.

a tutaj pokazywane na poprzednim zdjęciu bukszpany… posadzone razem, przycięte na wiosnę utworzą stożek… mam nadzieję!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:51, 29 wrz 2014

Do góry
Ta rozplenica to nie jest hammeln? Bo moja hammeln jest ciemniejsza jakaś...albo fotka tak zmieniła kolor?
Ogród na końcu świata 15:51, 29 wrz 2014

Do góry
Ładna pogoda skusiła na zmiany, postanowiłam wykorzystać to co mam, dokupiłam kilka roslin i wzięłam się za rabatę przed tarasem.
Oczywiście zakochałam się w obwódkach bukszpanowych więc nie mogło jej zabraknąć malutka ale mam nadzieję że już w przyszłym roku będzie cieszyć oko. Posadziłam jeszcze 2 róże.

Zawijasek z lawendy, za bukszpanem żurawki.

rozplenica oszalała

hibiskusy i rozchodniki - jesień też potrafi cieszyć

I "moje" zwierzęta Brutus nieszczęśliwy, Pani zajęta .... nie ma komu rzucać piłeczki

Mama też wstępny plan na rabaty przy wiacie.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 09:18, 29 wrz 2014

Do góry
rozplenica japońska 'Little Bunny' nie jest za duża a dość ciekawa

a może coś z kostrzew np. kostrzewa Gautiera
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:59, 29 wrz 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Danusia, znasz trawkę turzyca lub rozplenica Chocolate?

Znam Carex comans 'Milk Chocolate' - nazwa pasuje do Ciebie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:43, 29 wrz 2014

Do góry
Małgosiu czy ta rozplenica zimuje, czy sadzisz ją co roku?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:38, 29 wrz 2014

Do góry
a u mnie rozplenica nie jest taka opadająca tylko stoi sztywna , zero romantyzmu
Działka prawie w Borach Tucholskich 07:36, 29 wrz 2014

Do góry
Jesienią sumak wygląda pięknie, ale dla mnie też zbyt ekspansywny. Przyglądam się trawom - jak się spisuje rozplenica japońska? Śmieszne ma szczoteczki

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:06, 28 wrz 2014

Do góry
Danusia, znasz trawkę turzyca lub rozplenica Chocolate?

Hirutkowy raj:)) 21:00, 28 wrz 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Krysiu super zakupy.Bardzo mnie zaintyrygowała ta wysoka rozplenica, śliczna a hakone też piekna.

Te na rabacie też śliczności .

Bożenko to rozplenica Hebstzauber,ma kwiatostany takie mysie łapki

Wydaje mi się,że pan pomylił nazwy to co kupiłam to raczej Rozplenica 'Autumn Magic oj ...
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:59, 28 wrz 2014

Do góry
a co byscie mi doradzili na te skarpe przy schodach gdzie rosna dwa szmaragdy a pod nimi nizej klon palmowy czerwony i jakis stary jalowiec plozacy chyba tamarisiflora ktory mysle wyrzucic bo po ogrodowisku juz nie moge na niego patrzec? a rabate z trzma brzozami zaprojektowalam w immym miejscu pod murem tez tak by wygladala na sucho tylko mysle ze 3 mi nie wejda i nie wiem czy 2 nie beda glupio wygladaly?co ile jesadzic i co o tym myslicie miskant pod stricta/rosnie juz duza ok 3,5 m/ to varegiatus a dalej ml potem rozplenica i cyprysik tez rosnie ok 2,5-3 m?
Działka prawie w Borach Tucholskich 20:49, 28 wrz 2014

Do góry
Mirella sumak faktycznie piękny ale niezbyt "grzecznie" się zachowuje
trawa to prawdopodobnie trzcinnik ostrokwiatowy kupiłem z przeceny jako NN w ubiegłym roku

Kasia liczyłem że go okiełznam jednak był sprytniejszy , zapora była do głębokości prawie 70cm a odrosty i tak przeszły
są sprawy w naturze nad którymi nie mamy władzy

dla spragnionych błękitu

rozplenica japońska

i jeszcze miskanty i jodła kaliforniska
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 20:44, 28 wrz 2014

Do góry
Hakonechloa macra Aureola. Malutkie jeszcze.

Rozplenica NN

A 3 szt. Hameln z nowej rabaty nad stawem. Słabo kwitną, troszkę podeschły po posadzeniu.

Hirutkowy raj:)) 20:35, 28 wrz 2014

Do góry
Krysiu super zakupy.Bardzo mnie zaintyrygowała ta wysoka rozplenica, śliczna a hakone też piekna.

Te na rabacie też śliczności .
Ogród w skali mikro cz.II 16:14, 28 wrz 2014

Do góry
Rozplenica się rozsiewa? O matulu...jak się moje trzy olbrzymy zawezma to mi istny trawiasty busz zrobią...
..Buziaki Elus...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies