Aha, to rozplenica. Ja mam tylko konwalnika, red baronka.
No może na tą rozplenice to się skuszę , jak mi gdzieś wejdzie w ręce
a Hortensjowe b rabaty przepięknie wyglądają
Ja kiedyś nie wyobrażałam sobie, że będę miała jakąkolwiek trawę u siebie, no ale jak wpadłam w nie na ogrodowisku to uznałam , ze powiedzenie ogólnoznane "tylko .... zdania nie zmienia" jest prawdziwe. ''A te kotki , czy szczoteczki? to rozplenica. U mnie numer 1.
Witam ślicznie, ogród zapiera dech, zestawienia roslin piękne! Jak dobrze widze masz lawende przed rozplenicą. Możesz powiedzieć czy lawenda na wiosnę ładnie zasłania przycieta rozplenicę? Jakbys miała jakieś zdjęcie tego fragmentu kiedy rozplenica jest obcieta byłabym STRASZNIE wdzięczna :*
Agnieszko, rabatay potrzebują czasu albo pieniędzy Ja niektóre zapełniam już szósty sezon a może dłużej.
Po lewej to rozplenica Autumn Magic, zakwita bardzo wcześnie, kłoski ma dość drobne i jasne, beżowe, jest też dośc niska. Światło powoduje to, że wydają się białe. Moja ulubiona.
Kolor trzcinnika też jest uzależniony od padania światła, ale mój na początku jest jasny a potem nabiera lekkiego fioletu
Rozplenica z początku września
Trzcinnik teraz tak wygląda, nie mam bliższego zdjęcia.
Vivo, jak zawsze cudnie u Ciebie. Nie pojmuję jak dokonać tego, żeby moje rabaty były tak bujne. Hmm...
Oczywiście będziemy zaglądać jak tylko coś nowego wkleisz, bo to piękne obrazy.
Mam dwa pytania.
1. Na cytowanym zdjęciu te kotki całkiem po lewej to też rozplenica? Takie białe i mniejsze się wydają a jednocześnie bardzo gęste. NIe pasuje mi.
2. Od jak dawna twój trzcinnik S.brachytricha ma białe kwiatostany? Mój cały czas taki z lekka fioletowy.