Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jurajski Ogród

Jurajski Ogród

Mathildis 22:51, 18 paź 2014

AgnieszkaW napisał(a)
(...)

Aniu, 70 stron to chyba od sierpnia tyle się zebrało...

nio chyba z 2 miesiące mnie nie było
anabuko1 22:53, 18 paź 2014

Agnieszko,piękną różę kwitnącą widziałam w tle , co to za odmiana??
AgnieszkaW 23:06, 18 paź 2014

Agnieszko, Kasiu, dziękuję Kocica faktycznie celebrytką się staje na Ogrodowisku

Aniu z Leśnego Wzgórza, to koniecznie musisz częściej tu zaglądać

Aniu
, to "Bonica"

Buziaki dla Was zostawiam, miłego weekendu
paniprzyroda 01:51, 19 paź 2014

Dobrze wiedzieć, że krwawnik kwitnie po cięciu. Swój wysiewałam z nasion i w amoku sadzenia po moim powrocie w maju wcisnęłam go gęsto i byle jak, i byle gdzie. Przesadziłam w wakacje, przycięłam i ładnie odbił, ale nie kwitł. Jakie różyczki zamówiłaś? Gdyby nie to, że w mojej szkółce ceny są hurtowe, to jesiennych zakupów róż też by nie było Buziaki na niedzielę.
Urszulla 09:27, 19 paź 2014

a rozplenica w donicy kwitnie, widać że jej dobrze
krótka moja wizyta, bo dużo mam zaległości na forum,
pozdrawiam niedzielnie
Mathildis 20:31, 19 paź 2014

BarbaraM napisał(a)
Dowiedziałam się właśnie że po polskiemu to świerzbieniec lub świerzbnica.
Lepszej nazwy nie było?????...

Basiu po niemiecku i chyba jeszcze po katalońsku to wdowi kwiat, więc chyba lepsza nasza świerzbnica, a najładniej po łacinie Knautia
Mathildis 20:35, 19 paź 2014

AgnieszkaW napisał(a)
jak dobrze wstać, skoro świt...

miłego weekendu życzę

Agnieszko zdjęcia różne kolorystycznie, ale przepiękne...
zarówno Knautia jak i Bonica (tak przeczytała chyba ze sto razy że to ona )przepięknie komponują się z resztą roślin...
Z kanutią spróbuję u siebie... czytałam, że ona wapniolubna, więc nie wiem czy u mnie się jej spodoba, ale zobaczymy
dorciabe 20:47, 19 paź 2014

W jurajskim każda pora roku piękna
Mathildis 21:02, 19 paź 2014

AgnieszkaW napisał(a)

jeszcze siem wgapiam.

P.S. od sierpnia nie było mnie w ogóle na forum a nie u Ciebie... z przyjemnością wszystko nadrobiłam... z chęcią obejrzałabym te cuda własnymi oczami - jeśli pozwolisz kiedyś wproszę się na herbatkę.
21:16, 19 paź 2014
Agnieszko, przypomnę tylko, że zawsze w Twoim ogrodzie jestem, emocjonalnie czuję się z nim związana, mam swoje ulubione zakątki, miejsca... popatrz, taki ogród stworzyłaś i tak się nim dzielisz, że i na odległość i nie tylko Tobie daje przyjemne chwile. To wielka sztuka stworzyć ogród, który dla wielu ma wartość nie tylko estetyczną.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies