Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Mala_Mi 18:47, 17 paź 2014

Madżen.. widziałam twoje róże na talerzyku... ale jako, że ja nieróżana, to nad nazwami sie nie doktoryzowałam.. tylko oko cieszyłam. Jedna róża była zdecydowanie większa.. kurcze lecę odszukać focię Bo oczywiście kupiłam .. cebul nie kupuję, to chociaż kupię sobie róże. Jedna budleja mnie wnerwia.. zrobię podmianę jak Ty.

Edit.. nie znalazłam talerzyka
Rench 21:14, 17 paź 2014

Marzena2007 napisał(a)
WItajcie
Późno wracam z pracy, ciemno już w ogrodzie ale dojrzałam rozwinięte róże. W prezencie dla Was purpury i zapowiedź przyszłorocznego szaleństwa różanego

Od lewej purpury
William Shakespeare, J.W.Goethe, Gospel, Munstead Wood.

Na gorze bladawce od lewej Alnwick Rose, James Galway, szkodabyło mi uciąc wielkiego kwiatka bo obok były dwa pąki, zatem ucięłam malutkiego . Gospel pójdzie chyba do malinowych róż na rabacie "kuchennej"
Kwitnie zaledwie kilka róż z moich nabytków, za rok będzie 4 x wiecej. Już się nie mogę doczekac

Dobrze że łukasz przypomniał te zdjęcia
Prześliczne zestawienie !
Mala_Mi 07:40, 18 paź 2014

Munstead jest ogromna... a Goethe ma przesliczny kolor i ksztalt. Piszą że może być chorowita... w przyszlym roku i tak bede profilaktycznie pryskac... bo ten rok do róż mnie zniechecil.
keiki 12:00, 18 paź 2014

Marzenko chciałam się tylko pochwalić, ze po akcji poszukiwań klona Golden Globe dzięki Pszczelarni (raz jeszcze dziękuję)trafiłam do szkółki, gdzie był, no i kupiłam !!!....platana Globe.
Milka 13:41, 18 paź 2014

Podlane na maksa, teraz słońce, działasz?
Madzenka 15:25, 18 paź 2014

Witajcie,
Miałam mocno zabiegany tydzień, pełen pracy i spotkań.
Ale już jestem Po kilku dniach deszczu jest grząsko w ogrodzie ale troszkę dzisiaj podzialam. Zdjęć dzisiaj nie bedzie, bo kilka zmian przeprowadzam, relacje zdam wieczorem
Madzenka 15:25, 18 paź 2014

keiki napisał(a)
Marzenko chciałam się tylko pochwalić, ze po akcji poszukiwań klona Golden Globe dzięki Pszczelarni (raz jeszcze dziękuję)trafiłam do szkółki, gdzie był, no i kupiłam !!!....platana Globe.

Niewazne jakie drzewo, wazne ze Ci sie podoba i nazwa sie zgadza
Madzenka 15:28, 18 paź 2014

Mala_Mi napisał(a)
Munstead jest ogromna... a Goethe ma przesliczny kolor i ksztalt. Piszą że może być chorowita... w przyszlym roku i tak bede profilaktycznie pryskac... bo ten rok do róż mnie zniechecil.

Aniu Munstead to róża rekomendowana przez Danusię, teraz moja różanka wzbogaciła się o kolejne dwie sztuki, zatem w przyszłym roku liczę na ferię kwitnienia tej róży. Jest po prostu zachwycajaca i jak na Austinkę wyjątkowo niska .
Goethe jest niespotykany, rośnie obok Astrid Grafin von H. Będę podziwiać subtelene róźnice w odcieniach.

Przy takiej pogodzie jak w tym roku oprysk róż niezbędny
Madzenka 15:30, 18 paź 2014

W temacie zwierzakowo-zimowym. Ubiegłoroczne starszenie futrem i tyciem kotów się nie sprawdziło u nas zimy nie było! Zatem liczę, że 8 modeli prognozowania pogody nie może sie mylić i zima bedzie łagodna. Liczę również na opady, które w gorach będą śniegiem Spotkanie Ogrodowiska na nartach przecież musi być

W temacie róż, czekam na dostawę , pewnie dotrze za tydzień. Na razie zastanawiam się czy przesadzać fairy i aspirin rose czy nie... Chyba sobie w ten weekend taką walkę odpuszcze. Może za tydzień?
Madzenka 15:31, 18 paź 2014

siakowa napisał(a)

witam oczywiscie od dawna podziwiam Twój ogród z ukrycia i jestem zachwycona
Prosze powiedz bo ja zielona, To jest rozplenica rubrum? czy co rubrum?

Witaj, cieszę się że sie ujawniłas
To rozplenica rubrum, niestety nie zimuje