Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "wianek"

Ogrodowy spektakl trwa ... 19:00, 17 gru 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Najlepiej pomieszać po zmieleniu szpadlem.

A potem wyrobić rękami

mira napisał(a)

Czas goni i zaczyna się już gorączka wszelkich przygotowań świątecznych.

pierwszy wianek, muszę popracować jeszcze sporo nad techniką

W przedświątecznych planach też miałam zamiar taki wianek zrobić.
Nawet zachomikowałam ścięte pędy. Ale dopadła mnie blokada wiankowa i będzie stroik.

O, bożesz Dziewczyny!!!
Co ja tu przeczytałam. Nawet nie mam odwagi zacytować
Piękno ukryte w detalach ... na skraju zielonego świata 17:54, 17 gru 2014

Do góry
Bardzo ladny ten wianek z serduszkami , pozwoliłam sobie skraść do swoich inspiracji
Lawendowy zawrót głowy 16:06, 17 gru 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Edka ja ma paluch od kleju popazony od czasów jak wianek robiłam i nie chce sie goic ....boli to na wymianie sie nie znam ...niestety hihi

witam w klubie poparzonych klejem
Mała Eleczka 14:45, 17 gru 2014

Do góry
Wianek miodzio a klimaty wiosenne u mnie te same
Wilcza Góra 14:12, 17 gru 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Wilczyca super i ta na poduszce do kompetu ..
Ale wianek jakie cudo ..........bardzo, bardzo ładny !

kupiłam też "wilczą" koszulkę z krótkim rękawkiem...
...będzie w sam raz na lato

a wianek ma zeszłorocznego brata ...jutro on też już będzie "wylegiwał się przed telewizorem"
Wilcza Góra 14:05, 17 gru 2014

Do góry
Enya73 napisał(a)

Ewo, jesteś kochana Przepięknie wydobyłaś urodę tego stroika. Bardzo dziękuję. Bardzo, baaardzo się cieszę, że Ci się tak podoba. Też jestem wzruszona tyloma ciepłymi słowami pod moim adresem.
Buziaki♥

...on taki fajny, że nie musiałam się zbytnio wysilać
a na pochwały i podziękowania...w pełni zasłużyłaś...włożyłaś tyle pracy i serca...a że Twój znakomity gust jeszcze pomógł...to mamy wianek, jaki mamy CUDO !!!
Wilcza Góra 14:02, 17 gru 2014

Do góry
Viola napisał(a)
Wianek do zjedzenia A wilczek na drugie Buziaki

to prawda ... wianek jest taki słodziasny, że landrynek już nie trzeba kupować...dokupiłam mu tylko sporą misę (paterę) "w kolorze"...będzie w sam raz na świąteczne ciasteczka
Mała Eleczka 12:00, 17 gru 2014

Do góry
Dzisiaj piękna pogoda. Słoneczko rozpieszcza do tego stopnia, że wyszłam na kawę, na taras. Jest tak ciepło, że musiałam zdjąć czapkę i szalik Czuć wiosnę... i widać ... zobaczcie sami

A to zdjęcie przypominające, że jest grudzień. Mój ogrodowy wianek

i imitacja śniegu
Lawendowy zawrót głowy 11:49, 17 gru 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Edka ja ma paluch od kleju popazony od czasów jak wianek robiłam i nie chce sie goic ....boli to na wymianie sie nie znam ...niestety hihi

Jola, maść z arniką polecam...ja tez poparzona
Lawendowy zawrót głowy 11:37, 17 gru 2014

Do góry
Piękno ukryte w detalach ... na skraju zielonego świata 09:38, 17 gru 2014

Do góry
April napisał(a)
Aguś,tu cię znalazłam
Wianek w stylu glamour super, zresztą mam bardzo podobny. Zrobiłam mi go Agness w zeszłym roku. Bardzo lubię ten styl w jego delikatnym wydaniu.
pa

Jolu nawet nie wiesz jak się cieszę, że Cię i w tej przestrzeni widzę
Zapraszam częściej na pogaduchy tutaj chociaż jak widzisz ostatnio mnie mało, taki czas ;P

Glamour delikatność i lekkość, wykonałam kilka w przeróżnej kolorystyce.

Serdeczności
Lawendowy zawrót głowy 09:14, 17 gru 2014

Do góry
wojtas2101 napisał(a)
Jolu jak długie masz lampki na baterie na wianki bo nie wiem jakie kupić na moje 3 wianki na drzwi. Pozdrawiam

Wojtku lamki na baterie kupowałam miara ilosci zarówek na kulki było 40 zarówek a a na wianek 50. Mysle ze po 50 na wszystko mogłoby byc spokojnie, to delikatne oswietlenie wiec lepiej wiecej. Kupowałam w Juli 50 sztuk po niecałe 20zł
Ogród w budowie - nieustającej 22:11, 16 gru 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Piękne różyczkowe bombeczki! Może zwierzęta czują nadchodzące zimno i najadają się póki można?

Czekam na Twój wianek drzwiowy.

Mrozy zapowiadają u mnie na południu dopiero po świętach, ciekawe czy się sprawdzi. Nie wiem, czy ptaki które u nas zimują, najadają się na zapas? Niczego innego nie ogłociły, widocznie winogrona i ognik są najsmaczniejsze.
Wianek na pewno pokażę, a Ty nie wijesz? Byłam u Ciebie i nie widziałam.
Tymczasem kawałek wianka z ognikiem sprzed 3 lat, dzisiaj znalazłam w zdjęciach. Wtedy była ta okropna, mroźna zima bez śniegu i jak widać ptaki nie robiły zapasów na ciężkie czasy. Ech, to jak wróżenie z fusów.

Pszczelarnia 20:54, 16 gru 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Te pierniki miały znajdować się na podkładzie bukowym - ale nie wyglądało to dobrze. Na razie przymiarki do derenia - weny na wianek brak. Może dojdzie koronka bawełniana?

Koronka wygląda świetnie, sama ją do wianków wciskałam. A gdzie Pszczółko kupuje sie takie domki drewniane? Widziałam je u Kasi na tendom, są urocze.
Ogródek Iwony 20:52, 16 gru 2014

Do góry
Kasiu (kasiek), dziękuję, że zajrzałaś. Bombki lubię robić własnoręczne. Potem co roku zostają jakieś ozdoby, do których się ma sentyment

Kasiu (Katkak), wianuszek skopiowany od Ewy z kopać, grabić... Ewa robiła na podkładzie styropianowym, jeszcze ma taki śliczny ze sznurka i czapeczek żołędzi. Ja zaplotłam wianki z winobluszczu. Chodziło o to, by jak najmniej kupować, aby było skromnie i z tego, co ma się pod ręką. Dziś splotłam jeszcze jeden wianek z gałązek brzozy - też fajnie się plecie. Potem klejem na gorąco przyklejałam. Na koniec pomalowałam farbą w sprayu.

Yolu, tam gdzie M pracuje, przy jego domku rośnie wielki orzech. W zeszłym roku przywiózł tyle orzechów, że nie daliśmy rady zjeść. Zostały, więc wykorzystałam do wianka. Tegoroczne zostały zjedzone jeszcze przed świętami. Słodkie, mięciutkie, mniam I w tym roku się nie patyczkowałam z nimi. Jak szłam do kotłowni podłożyć do pieca, to przy okazji młotkiem łupałam orzechy Ani się obejrzałam, a takich łasuchów znalazło się więcej

Reniu, masz rację. Zeszłorocznych orzechów nie jest tak szkoda, jak tych świeżych.

Ogródek Iwony 20:24, 16 gru 2014

Do góry
Mnie też się najbardziej wianek orzechowy spodobał i zrobiłam swój własny ale nie z tegorocznych orzechów tylko zeszłorocznych, które już nie są smaczne
Pięknie te bombki się prezentują.
Ogródek Iwony 20:17, 16 gru 2014

Do góry
Jeszcze mnie ciekawi, czy te orzechy z wianka można zjeść, jesli to byłby mój wianek i nie można było ich zjeść zastąpiłabym je czym innym
Ogródek Iwony 20:13, 16 gru 2014

Do góry
Iwonka ozdoby świąteczne przepiękne. Ten wianuszek z orzechów świetnie wygląda. Zdradzisz jak je przytwierdzałaś? I czy wianek jest z wikliny, styropianu, czy może gąbki florystycznej? Te bombusie też cudowne . Buziaki.
Ogródek Anity 19:45, 16 gru 2014

Do góry
Ale ładniutki i równiutki wianek! Prawie jak od linijki.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:09, 16 gru 2014

Do góry
Gabisia napisał(a)

Sebuś, działam, ale tylko troszkę
Ja też lubię tą bieganinę, pod warunkiem, że mam "czystą głowę" i mogę skupić się na tym jedynie. A w tym roku coś mnie co chwilę rozprasza.
Twój wianek grabowy to mój hit!
Jest piękny i myślę, że spokojnie może być całoroczny.

Mnie rozprasza nauka i trochę innych problemów, ale cóż... Trzeba się dostosować i iść dalej

Wianek być może trafi na kominek jak miną święta Zwłaszcza, że kurzu na nim nie będzie widać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies