Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "wianek"

Ogród w budowie - nieustającej 22:11, 16 gru 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Piękne różyczkowe bombeczki! Może zwierzęta czują nadchodzące zimno i najadają się póki można?

Czekam na Twój wianek drzwiowy.

Mrozy zapowiadają u mnie na południu dopiero po świętach, ciekawe czy się sprawdzi. Nie wiem, czy ptaki które u nas zimują, najadają się na zapas? Niczego innego nie ogłociły, widocznie winogrona i ognik są najsmaczniejsze.
Wianek na pewno pokażę, a Ty nie wijesz? Byłam u Ciebie i nie widziałam.
Tymczasem kawałek wianka z ognikiem sprzed 3 lat, dzisiaj znalazłam w zdjęciach. Wtedy była ta okropna, mroźna zima bez śniegu i jak widać ptaki nie robiły zapasów na ciężkie czasy. Ech, to jak wróżenie z fusów.

Pszczelarnia 20:54, 16 gru 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Te pierniki miały znajdować się na podkładzie bukowym - ale nie wyglądało to dobrze. Na razie przymiarki do derenia - weny na wianek brak. Może dojdzie koronka bawełniana?

Koronka wygląda świetnie, sama ją do wianków wciskałam. A gdzie Pszczółko kupuje sie takie domki drewniane? Widziałam je u Kasi na tendom, są urocze.
Ogródek Iwony 20:52, 16 gru 2014

Do góry
Kasiu (kasiek), dziękuję, że zajrzałaś. Bombki lubię robić własnoręczne. Potem co roku zostają jakieś ozdoby, do których się ma sentyment

Kasiu (Katkak), wianuszek skopiowany od Ewy z kopać, grabić... Ewa robiła na podkładzie styropianowym, jeszcze ma taki śliczny ze sznurka i czapeczek żołędzi. Ja zaplotłam wianki z winobluszczu. Chodziło o to, by jak najmniej kupować, aby było skromnie i z tego, co ma się pod ręką. Dziś splotłam jeszcze jeden wianek z gałązek brzozy - też fajnie się plecie. Potem klejem na gorąco przyklejałam. Na koniec pomalowałam farbą w sprayu.

Yolu, tam gdzie M pracuje, przy jego domku rośnie wielki orzech. W zeszłym roku przywiózł tyle orzechów, że nie daliśmy rady zjeść. Zostały, więc wykorzystałam do wianka. Tegoroczne zostały zjedzone jeszcze przed świętami. Słodkie, mięciutkie, mniam I w tym roku się nie patyczkowałam z nimi. Jak szłam do kotłowni podłożyć do pieca, to przy okazji młotkiem łupałam orzechy Ani się obejrzałam, a takich łasuchów znalazło się więcej

Reniu, masz rację. Zeszłorocznych orzechów nie jest tak szkoda, jak tych świeżych.

Ogródek Iwony 20:24, 16 gru 2014

Do góry
Mnie też się najbardziej wianek orzechowy spodobał i zrobiłam swój własny ale nie z tegorocznych orzechów tylko zeszłorocznych, które już nie są smaczne
Pięknie te bombki się prezentują.
Ogródek Iwony 20:17, 16 gru 2014

Do góry
Jeszcze mnie ciekawi, czy te orzechy z wianka można zjeść, jesli to byłby mój wianek i nie można było ich zjeść zastąpiłabym je czym innym
Ogródek Iwony 20:13, 16 gru 2014

Do góry
Iwonka ozdoby świąteczne przepiękne. Ten wianuszek z orzechów świetnie wygląda. Zdradzisz jak je przytwierdzałaś? I czy wianek jest z wikliny, styropianu, czy może gąbki florystycznej? Te bombusie też cudowne . Buziaki.
Ogródek Anity 19:45, 16 gru 2014

Do góry
Ale ładniutki i równiutki wianek! Prawie jak od linijki.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:09, 16 gru 2014

Do góry
Gabisia napisał(a)

Sebuś, działam, ale tylko troszkę
Ja też lubię tą bieganinę, pod warunkiem, że mam "czystą głowę" i mogę skupić się na tym jedynie. A w tym roku coś mnie co chwilę rozprasza.
Twój wianek grabowy to mój hit!
Jest piękny i myślę, że spokojnie może być całoroczny.

Mnie rozprasza nauka i trochę innych problemów, ale cóż... Trzeba się dostosować i iść dalej

Wianek być może trafi na kominek jak miną święta Zwłaszcza, że kurzu na nim nie będzie widać
Grembosiowo 15:47, 16 gru 2014

Do góry
Ładnie wyglądaja te krzesełka pomalowane na szary, niezwykle eleganckie zestawienie stworzyłaś... Wianek na bramce i przy wejściu też - piekny, bardzo naturalny - w ogóle masz strasznie żurnalowo
Ogród w budowie - nieustającej 12:55, 16 gru 2014

Do góry
Piękne różyczkowe bombeczki! Może zwierzęta czują nadchodzące zimno i najadają się póki można?

Czekam na Twój wianek drzwiowy.
Pszczelarnia 10:55, 16 gru 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Te pierniki miały znajdować się na podkładzie bukowym - ale nie wyglądało to dobrze. Na razie przymiarki do derenia - weny na wianek brak. Może dojdzie koronka bawełniana?

Ale wzorem ogrodowiskowym powiesiłam serca na magnolii w tarasie - poruszane wiatrem wydają dźwięczny dźwięk.

Uniwersalny spinacz; raz wiszą rękawiczki, raz zawiadomienie z poczty, czasami jakiś obrazek:

I ponownie serca, tym razem szklane miodowe:

Ładne dekoracje, nie jest źle jak piszesz, czasami mniej znaczy lepiej a do pierniczków dodalabym trochę zielonego i biało złotą wstązkę świateczną kiedy Ty masz na to wszystko czas, kopanie, pielenie, ozdoby...pozdrówka
Ogród w budowie - nieustającej 10:51, 16 gru 2014

Do góry
Ewa, stawiam dolary przeciwko orzechom, że ptaki zdziobią katarzynki jeszcze szybciej niż jabłka. Więc wianek z tymi pierniczkami tylko do środka.
Gwiazdki anyżkowe pewnie zostawią, chociaż kto je tam wie.
W tym roku ptaszyska idą na łatwiznę. Zeżarły mi wszystkie owocki ognika, na całym krzaku i nie mam nawet jednej małej kiści do ozdoby.
"Ukrytym ognikożercom mówimy stanowcze NIE". A jest ciepło i wbród innego pożywienia. Caly taras miały i jeszcze mają w winogronach. Ognik znikał jak były śniegi i duży mróz, w tym roku takich zjawisk pogodowych nie odnotowano.
Wspomnienie ognika:

Lawendowy zawrót głowy 10:16, 16 gru 2014

Do góry
Kachani historia sie powtarza zas mnie imprezacominęła pierwszy raz na tarasie, teraz na balkonie flaszki sie walaja i jakas naleweczka hihi dobra juz sprzatam miło, ze wpadliscie

Kable juz pisze. Przed domem wianek , kulki kabelki na baterie zewnetrzne lampki i tyle tajemnicy.

Moje patyki sa podłączone do gnizdka zewnetrznego stoi donica przy gniazdku.

A gora , wczoraj moj chłopina przewiercił sie z jednego z pokoji na zewnatrz i zrobił deugie gnizdko zewnetrzne tym razem na balkonie. Lampki maja 9 metrów miały byc na strzeche na balkon troche sa za długie dlatego taka dyskoteka wyszła hihi. Lamki sa ledowe , białe , zimne efekt takiego mroznego szronu nie wiem skad na fotach ten niebieski .

Bede wieczorkiem dzis mam planowany wyjazd. Miłego dzionka buziolki
Kondziowy ogrod cz II 09:28, 16 gru 2014

Do góry
renatamama3 napisał(a)
Kondziu ,robi się dla siebie ,musowo zrobić wianek na furtkę i jakiś stroiczek na
stół choćby do ogrodu.
Dla tego nic nie robię i nic nie będę robił hi hi hi
Makowo na Kociewiu 09:18, 16 gru 2014

Do góry
wianek z 2013 roku
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:12, 16 gru 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Gabi - widziałem u Ciebie na blogu, że też już działasz świątecznie Mimo wszystko lubię tą świąteczną bieganinę, choć zakupy robię wieczorem, bo kolejki są gigantyczne... Z drugiej strony nie narzekam, bo Silesia CC to mój sklep osiedlowy Jak to ładnie nazwała Ela Gierczusia

Sebuś, działam, ale tylko troszkę
Ja też lubię tą bieganinę, pod warunkiem, że mam "czystą głowę" i mogę skupić się na tym jedynie. A w tym roku coś mnie co chwilę rozprasza.
Twój wianek grabowy to mój hit!
Jest piękny i myślę, że spokojnie może być całoroczny.
Kondziowy ogrod cz II 08:02, 16 gru 2014

Do góry
Kondziu ,robi się dla siebie ,musowo zrobić wianek na furtkę i jakiś stroiczek na
stół choćby do ogrodu.
Ogród w budowie - nieustającej 23:56, 15 gru 2014

Do góry
Ja miałam tę viburnum tinus - tak na próbę raz. Ostatni raz.

Gabrysiu, a takie katarzynki na wianek? Gwiazdki anyżowe i coś tam? Jabłka i cytrusy ptaki mi zdziobały na amen.
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 22:36, 15 gru 2014

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Wianek z czapeczek żołędzi i sznurka.

Przepiękny wianek , taki elegancki i ze smakiem. Z czego jest zrobiona podstawa wianka z wikliny czy styropianu? Pytam bo te czapeczki tak ładnie rowniutko leżą.
Pszczelarnia 22:10, 15 gru 2014

Do góry
piękny ten wianek z derenia...i podzielam zdanie Marty....delikatne dekoracje, coby go całego nie zakryć

pozdrawiam Pszczółko
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies