Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Gabriela 11:06, 16 gru 2014

Żyjemy świętami, ale bukiet w moim domu i ogród, mówią coś trochę innego.
I już kolejny raz sprawdza się ludowe przysłowie: Jak Barbara po lodzie, Boże Narodzenie po wodzie.

Pszczelarnia 11:09, 16 gru 2014

Gabrysia, bombki bombowe. I takie w Twoim stylu. To może wianka już nie rób.
Moje siostry też się wykazały: nabyły bombki - komplet z koronkami koniakowskimi oraz koniakowe w kolorze z motywem gwiazdy. Ja dodałam pierniczki bombkowe i ... za małą choinkę kupiliśmy. W zeszłym roku miałam 240 bombek a w tym już przybyło 26 szt. Bombki to taka mania rodzinna.
Gabriela 11:32, 16 gru 2014

Ależ jak mam wianka nie zrobić? Gołe drzwi mają być na święta? A poza tym mam koncepcję.
Bombki będą na choince w domu oczywiście. Kocham choinkę, stwarza niepowtarzalny nastrój w domu swoimi światełkami. Już kupiliśmy jodłę do sufitu, czeka w wiadrze z wodą. Za mała choinka to błąd, który popełniłam tylko raz.
Nie wiem ile mam bombek i zabawek choinkowych (u mnie w domu mówiło się "zabawki na choinkę", bo były nie tylko bombki), bo nigdy nie starałm się policzyć. I co roku uzupełniam zasoby. Są nawet takie z dzieciństwa moich rodziców, chucham na nie i dmucham, szkoda że kiedyś się tego nie robiło, byłoby ich znacznie więcej.
A propos starych bombek, to w tym Trewirze był sklepik z bombkami vintage, ale niestety cały czas zamknięty.
popcorn 11:36, 16 gru 2014

Ach jakie cudniaste te bombki!! I jaki kolor trawnika u Ciebie! W połowie grudnia! WOW
hanka_andrus 12:55, 16 gru 2014

Piękne różyczkowe bombeczki! Może zwierzęta czują nadchodzące zimno i najadają się póki można?

Czekam na Twój wianek drzwiowy.
Mala_Mi 15:50, 16 gru 2014

Bombki jak puzderka.... bardzo oryginalne.
Dzidka 20:05, 16 gru 2014

Gabriela napisał(a)
Polskie blogerki to bardzo zdolne dziewczyny. Zasadzałam się na takie bombki już rok temu, ale się spóźniłam. W tym roku zadziałałam odpowiednio wcześniej i mam - cztery duże, płaskie bombki w romantyczne róże.
Wszystkie niby takie same, ale się różnią - sposobem wykończenia brzegu, motywem kwiatowym.

Na takie cudeńka warto było się zasadzać.
Cudności.

Gabriela napisał(a)

Będę na pewno coś robić i w tym celu zamierzam wykorzystać malutkie terakotowe doniczki. Ale naprawdę malutkie, takie kaktusiarskie. Więc jak coś tam uplotę, to pokażę.

To chyba kupiłyśmy identyczne. Te najmniejsze.
grazyna 20:58, 16 gru 2014

Wy o dekoracjach a ja o jedzeniu wspomnę, ponieważ upiekłam piernik wg Twojego przepisu Gabrysiu Nie małe pierniczki, tylko 4 keksówki, które mam zamiar przełożyć powidłami śliwkowymi. Dobrze zrobię ?
Gabriela 22:03, 16 gru 2014

popcarol napisał(a)
Ach jakie cudniaste te bombki!! I jaki kolor trawnika u Ciebie! W połowie grudnia! WOW

Kolor trawnika jest bardzo wiosenny, przynajmniej na razie.
Gabriela 22:11, 16 gru 2014

hanka_andrus napisał(a)
Piękne różyczkowe bombeczki! Może zwierzęta czują nadchodzące zimno i najadają się póki można?

Czekam na Twój wianek drzwiowy.

Mrozy zapowiadają u mnie na południu dopiero po świętach, ciekawe czy się sprawdzi. Nie wiem, czy ptaki które u nas zimują, najadają się na zapas? Niczego innego nie ogłociły, widocznie winogrona i ognik są najsmaczniejsze.
Wianek na pewno pokażę, a Ty nie wijesz? Byłam u Ciebie i nie widziałam.
Tymczasem kawałek wianka z ognikiem sprzed 3 lat, dzisiaj znalazłam w zdjęciach. Wtedy była ta okropna, mroźna zima bez śniegu i jak widać ptaki nie robiły zapasów na ciężkie czasy. Ech, to jak wróżenie z fusów.