W tym roku wczesną wiosną nie pryskalam ciągle albo było koło zera albo padał deszcz. Świerkow już nie pryskam, ale modrzewie i jodły miałam ochojnik (mszyce w białych kokonach) opryskałam tydzień temu Emulparem ( olej ryżowy).
Pryskalam też buki bo też mszyca bukowa się pojawiła.
Kupiłam sobie w zeszłym roku opryskiwacz czeski na akumulator i pryskam.
Wygodny nie jest ciężki jestem bardzo zadowolona. Dokupiłem sobie dłuższe lance i mam wysięg ponad 2,5 metra.
A ty pryskasz wiosna?
W zeszłym tygodniu 8 zbiorników 12 litrowych wypryskalam. Nawiozlam też świerki i inne iglaki.
Jutro może opryskami inne mikstura z drożdży.
Mąki przepiękne. Może też wysieje obok kocimiętkę.
Chciałoby się napisać popadało solidnie, ale napiszę tylko popieliłam dzisiaj trochę mimo wszystko.
Najnowsze różane wieści
Zakwitła kolejna nówka. Parfum d'Evita - kwiaty malutkie, urocze, o zapachu wyjątkowo ciężkim.
Pierwsze w tym roku kwiaty pokazuje też Ritausma.
Jestem wariatką jak nic Pojechałam po seslerię ale jak zobaczyłam 5 listków to mówię nie, ja czekać nie będę jak ona urośnie i takie sadzonki to sobie sama zrobię. Uwaga będzie rozplenica, ha ha ale zmienność. Mąż powiedział, że jak chcę to nawadnianie mi zrobi
Zakochałam się w niej, to jest nowsza odmiana rozplenica japońska Jommenik. Widziałam ją w szkółce jak rosła przy domu właścicieli, no nie mogłam się oprzeć Ona nie rośnie duża ale słodka jest.
Nieee..mam jedyna na osiedlu plus sąsiadka, o której bukszpany dbamy ćma właśnie lata jak wsciekla
Druga właśnie ścięła swojego bo nie chciała słuchać rad o opryskach lepinoxem prysnęła raz w zeszłym roku mospilanem i myślała że raz pomoże.
Sama zobacz...pytałam czy go mogę wykopać bo rósł obok mojego warzywnika.
Nie pozwoliła...był piękny duży bukszpan...ścięła go przy samej ziemi
Prawie się poryczałam jak to zobaczyłam.
Złośliwa, stara baba