Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

Makao 21:25, 05 wrz 2023

Memory już u Ciebie kwitnie? U mnie jeszcze nic na to nie wskazuje.

Masz piękne zestawienia roślin
Nowa12 21:46, 05 wrz 2023

Uschła mi chyba porzeczka czerwona na pniu. Miałam ją parę lat. To takie mało żywotne jest? Bo nie wiem co jej się stało.
Nowa12 21:48, 05 wrz 2023

Makao napisał(a)
Memory już u Ciebie kwitnie? U mnie jeszcze nic na to nie wskazuje.

Masz piękne zestawienia roślin

Kwitnie już całą gębą . Trochę mnie denerwuje bo się kładzie po deszczu więc już 4 podpory ma . Myślałam że on jest sztywny. Ale i tak go lubię bo kwitnie obłędnie.
Basieksp 09:18, 06 wrz 2023

Piękny wrzesień u Ciebie a ten sumak tiger, to chyba z tych mniej ekspansywnych? Tak kiedyś czytałam, że ten zwykły tak mocno się rozłazi a ten niby mniej. Piszę, bo jak zaczyna się suwakowy sezon jesienią to strasznie mnie kusi, no bo ladne są, ale trochę się ich boję. Myślałam czy w donicy by rósł, pewnie mniejszy by był, i to podlewanie kolejnej donicy
Nowa12 11:16, 06 wrz 2023

Basieksp napisał(a)
Piękny wrzesień u Ciebie a ten sumak tiger, to chyba z tych mniej ekspansywnych? Tak kiedyś czytałam, że ten zwykły tak mocno się rozłazi a ten niby mniej. Piszę, bo jak zaczyna się suwakowy sezon jesienią to strasznie mnie kusi, no bo ladne są, ale trochę się ich boję. Myślałam czy w donicy by rósł, pewnie mniejszy by był, i to podlewanie kolejnej donicy

Nie wiem czy dałby radę w donicy. To jest spore drzewo. Może nie rośnie tak bardzo na wysokość ale mocno na szerokość. Do gruntu szczerze odradzam. Tiger miał być nie ekspansywny a jest. Co roku mam kilkanaście odrostów we wszystkich kierunkach na 2-3 metry a nawet dalej. Wrasta mi w rośliny posadzone na tej rabacie a to są naprawdę grube korzenie z których wyrastają kolejne młode sumaki .
Nowa12 11:24, 06 wrz 2023

Kupowałam w styczniu jakieś resztki cebul czosnków Gladiatora na mega wyprzedaży.
Wszystkie wyrosły mimo późnego sadzenia ale 2 cebule nie zakwitły a jedna zakwitła na biało.
Reklamowałam tę białą i obiecali że przyślą mi we wrześniu właściwą cebulę Gladiatora.
Parę dni temu miałam telefon że już wysyłają i wyślą mi 3 cebule skoro te 2 nie zakwitły.
I przysłali w ramach reklamacji zamiast jednej 5 dużych cebul. Jestem mile zaskoczona że tak podchodzą do reklamacji Klientów bo różnie bywa ze sprzedawcami.

Kokesz 12:37, 06 wrz 2023

Też właśnie czekam na reklamowane cebule ale narcyzów.
Mam nadzieję że tym razem nie będą pomylone
Nowa12 12:46, 06 wrz 2023

Kokesz napisał(a)
Też właśnie czekam na reklamowane cebule ale narcyzów.
Mam nadzieję że tym razem nie będą pomylone

Ja też mam taką nadzieję . Ale skoro początek sezonu cebulowego i cebule zapakowane w oryginalne opakowania to może będą to te właściwe .
Kupiłam wcześniej jeszcze u innego sprzedawcy Globemastery więc też okaże się wiosną czy będzie fiolet czy mix .
Agatorek 12:55, 06 wrz 2023

Aga, cudny widok

edi75 13:37, 06 wrz 2023

Ania Ty usunełaś kostrzewy a ja właśnie w temacie kostrzewy...Chciałam dopytać czy pasuje lawenda do kostrzewy?...chyba nie bardzo