Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Basieksp 09:54, 03 wrz 2023

Śliczne masz zawilce i tak podglądam, chyba w słońcu masz je posadzone, ja mam ich mało i w półcieniu, trochę słabo rosnąi kwitną, może za mało słońca te moje mają?
antracyt 10:50, 03 wrz 2023

Aga, zaglądam w miarę regularnie i tworzący się gąszcz podziwiam
Przy okazji prośbę mam, taką na zimowe, długie wieczory. Zdjęcia róż z subiektywnymi obserwacjami odmian mogłabyś wstawić
Kordina 15:01, 03 wrz 2023

Jak będziesz wpuszczała do swojego parku ludzi, to ja się zapisuję na kasę i bilety, możesz już pomyśleć o budce bileterki, ale ogrzewana, żebym na jesieni nie marzła
Agatorek 20:25, 03 wrz 2023

Anetko, ja też bym chciała ograniczyć donice do minimum, szczególnie te stojące pod podbitką, bo deszcz do nich słabo dolatuje i musze częściej podlewać

Magarciu, przydałoby się do szczęścia jeszcze odrobinę deszczu. Dziś w nocy trochę popadało, chcę jeszcze . Naprawdę nie chce mi się we wrześniu podlewać…
Werbena jest super rośliną. Mam ją nawet w kilku donicach na tarasie, ale widzę, że tak posadzona potrzebuje dużo podlewania. Także mam plan wysadzić werbenę na rabaty, a do donic hosty.

Kasiu, prawie 4 miesiące czekałam, więc nie tak szybko

Basiu, u mnie większość roślin jest na słońcu. Ratuje je glina, która długo jest wilgotna. Sadziłam je w 2021 roku, rok temu były takie sobie, dopiero teraz pokazują urodę. Nawet się same rozmnażają

Zuza dzięki
Mam nadzieję, że nie zapomnę o różach

Bożenko, No proszę jakie wymagania . Może jeszcze klimatyzację latem?
Na razie nie planuję biletów, ale opcja z odchwaszczaniem wciąż mi się kołacze po głowie . Najpierw chwaściki, potem zwiedzanie
Monia81 20:48, 03 wrz 2023

No i nadrobiłam huśtawka już jest, a rabatę już obsadziłaś? co tam dałaś?
Aga busz piękny na rabatach, cudnie się wszystko rozrasta
Agatorek 21:31, 03 wrz 2023

Monia, dzięki
W tym roku busz już jest widoczny, na niektórych rabatach taki, że pewnie będę rozsadzała rośliny w przyszłym sezonie .

Na tej rabacie z huśtawką jest wiśnia kiku shidare, judaszowiec Alley Cat, wiąz jh, buk (miniaturka) Mercedes, 3 tujki (będę je ciąć), 3 rozchodniki, 3 języczki przewalskiego, ożanka od Ciebie, po kilka sztuk: szałwia Schwellenburg, wiązówka venusta, wiązówka Kahome (miniaturka), 3 rdesty zmienne, kilka fiołków, kilka turzyc Raureif.
Czyli masa towaru, ale lubię busz

Mam jeszcze w planach przesunięcie huśtawki bardziej do środka, żeby mi się jeszcze ze 3 miskanty zmieściły w jej plecach. Niestety rabaty nie mogę poszerzyć, musi zostać przejazd dla traktorka.
Gruszka_na_w... 23:44, 03 wrz 2023

Zachwycam się nowym dziełem pana kowala. Kolejny element dorównuje urodą poprzednim i świetnie pasuje do kolekcji.
Alejka żurawkowo- zawilcowa prowadząca do altanki wywołuje piknięcie serducha. Uroczo wygląda. Wciąż usiłuję rozwiązać zagadkę, dlaczego zawilce nie chcą u mnie rosnąć? Odpowiedzi brak. Te Twoje są nad wyraz bujne.
Bardzo się cieszę, że Twój ogród wkroczył w etap buszowatości i spełnił Twoje marzenie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Agatorek 17:28, 04 wrz 2023

Haniu, dziękuję w imieniu pana Kowala, to już ostatni taki duży element. Będzie jeszcze plotek w jednym miejscu. I może jakieś zwierzątka .
Alejka o której piszesz jest rzeczywiście bardzo ładna w tym roku
Busz bardzo lubię, oby wszędzie tak mi zarosło
Monika83 08:58, 06 wrz 2023

Agatorek napisał(a)
Najpierw zdjęcia na rozgrzewkę

Kiepskie światło i szczerze mówiąc, nie przyłożyłam się

Aga piękny widok❤ Ta trawa z białymi kłosami czy to jest rozplenica wschodnia Flamingo?
Agatorek 21:24, 06 wrz 2023

Monika, dzięki
To Rozplenica wschodnia Fairy Tails, można ja kupić online w Daglezji (19 zł za doniczkę 3L).
Przyrost roczny bardzo duży .