Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Początki mojego ogródka. 18:22, 26 wrz 2015

Do góry
Życie w wiejskim ogrodzie 18:20, 26 wrz 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Poranne wyjście po bułki

Uprasza się o ostrzeganie z wyprzedzenie dniowym przed pokazaniem tego czosnkowego szału bo zejdę na zawał moja pikawa ledwo dycha, bijesz rekordy cebulowe w tym sezonie i na koniec mały żarcik co robi 9,50 w portfelu ?? ledwo dycha
Moja bajka 18:17, 26 wrz 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Takie są u mnie w Tyczynie chyba po 90zł (bo ja mieszkam w Rzeszowie, ale bliżej mi do Tyczyna

Foto w deszczu sprzed minuty by pokazać jaka wielkość. On stoi w donicy, musisz ją odjąć. Drzewko kupiłam dla kolegi i czeka aż go zabierze...

Przyrosty ma po prostu bajeczne.. żółto-limonkowo-seledynowe. Wadą jest to, że jest dość ażurowy.

Świerki srebrne są masakrowane przez mszyce świerkową.. dlatego są takie suche w środku. Ten rok był koszmarny pod tym względem.. za rok prawie wszystkie świerki będą łyse Bo mszyca niszczy stare przyrosty zostają się tylko tegoroczne. I trudna walka z tą mszycą. Więcej o niej dam u siebie.

Ania piękny jest i już kawał drzewka, nawet po odjęciu donicy . Ten ażurowy pokrój ma swój urok, a wiadomo, że ten budynek by chyba tylko las jak u Kasi zasłonił, więc cudów nie ma. Chyba do chciejstw trza dopisać i odwiedzić Tyczyn Dziękuję Ci bardzo
Ogród wśród pól i wiatrów 18:02, 26 wrz 2015

Do góry
Deszcze przynajmniej trawnikowi dobrze służy.Świeży trawniczek,jeszcze miesiąc temu było szczeropole. Niby nic, zwykła trawa... a cieszy

I dawno nie wspominana strona północna, już stara Hortensje, jak widać podniszczone przez upały. A ja ciągle w niedoczasie jestem, jeśli chodzi o chwasty/kanciki i inne takie Będą tu drobne modyfikacje, ale to już następny rok.

Ani ogród dla leniwych 18:02, 26 wrz 2015

Do góry
Kilka zdjęć hortensjowych w barwach jesiennych
Ogród wśród pól i wiatrów 17:58, 26 wrz 2015

Do góry
Z racji paskudnego, deszczowego i mglistego dnia postanowiłam wnieść nieco koloru zakupami 6 paczuszek narcyzów (dopiero przy kasie się zorientowałam, że po 3 szt innych odmian wzięłam) oraz 3 Queen of night. Wklejam, żeby potem wiedzieć co mam

Chyba jednak się decyduje na kompozycję tulipanów w tonacji różu/fioletu wzdłuż całej południowej ściany domu (15 metrów), tak więc Quueny otwierają akcję zakupową tulipanów
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 17:36, 26 wrz 2015

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
To ja tez mam pytanie. Chyby nawet podobne fotki byly, ale pewna nie jestem wiec wole zapytac.
Nie wiem czy to roztocza czy przedziorki? Te kreskowane liscie?B przedziorkow nie dojrzalam.
A te uschniete liscie to wynik ciecia w zeszlym roku czy grzyb? To sa dwa duze bukszpany i dwie male kule. Bylabym wdzieczna za pomoc.
Aha, podlewane w czasie suszy, nawozone raz w roku nawozem dlugodzialajacym do bukszpanow, rosna na ziemi rodzimej wymieszanej z kompostem. Te duze juz od 10 lat. Mam wrazenie, ze po poprzedniej wiosnie juz sie cos zaczelo dziac.

Kasia, mam jak TY, to w koncu przędziorki????

W Kruklandii 17:25, 26 wrz 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Miał być busz w The Fairy, a są tylko Fairy....

Kocimiętka i miskanty słabe, przetaczniki kwitły tylko raz, a przegorzan jeszcze wcale

Oj, wcale nie jest źle. Jeszcze się rozrośnie, zobaczysz.

Ładnie masz w ogrodzie, taki porządeczek panuje.

Od nowa ... na przekór wszystkim 17:18, 26 wrz 2015

Do góry
iwka napisał(a)
Kilka zdjęć, ciągle te same miejsca ale dla pamieci

ta konieczynke mam jako rosline pokojowa, wystawiam ja w lecie na okno przed domem ale na grzadce jeszcze nie widzialam. Ona nie zimuje u Ciebie?? wykopujesz na zime? super wyglada
Ogród Małej Mi - sezon 2015 17:18, 26 wrz 2015

Do góry
Aniu, znasz to?

Na kilka stron wcześniej (624) pytałam o barbulę, odpowiesz?

Pozdrawiam!
Doświadczalnia bylinowo-różana 17:01, 26 wrz 2015

Do góry
Justyno otwierasz fotke w kompie, potem idziesz na "Otworz w" (to po polsku moze sie inaczej nazywac ale jak klikniesz to bedziesz wiedziala co wybrac. jak wybierzesz point i klikniesz tam na litery to masz tak

Point to taki prymitywny program wiec ten napis nie taki ladny jak Ewy, moze masz jeszcze inny lepszy program
I znowu od początku... 16:40, 26 wrz 2015

Do góry
Witam !
Dziś dzień miną na ciężkich pracach w ogrodzie. Ale było warto . Wszyscy zatoczyli rękawy. Najmniejszą córę wywiozłam do babci a starsza dwójka dzieciaków pomagała . Małżonek za to rozpoczął budowę narzędziowni. Prace trwały od samego rana. Za namową Toszka ogarnęłam górę skarpy zdjęłam folię troszkę zagrabiłam i czekam na dowóz obornika. Poprzesadzałam co się dało. Może zmiany które nastąpiły nie są duże ale mnie cieszą.

oczko wodne : dosadziłam irgi które rosły na górze skarpy, przekopałam ziemie obok oczka z obornikiem bo jeszcze trochę miałam.

Skarpa. Zeschnięta tuja czeka już na wymianę

Budowa narzędziowni

Z takimi pomocnikami nie mogło się nie udać

a to dolna cześć skarpy

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:35, 26 wrz 2015

Do góry
Zastanawiam się nad czymś kwitnącym do przedogródka.

Tak myślę aby pomiędzy miskanty dać białe zawilce albo jeżówki...tylko, które niższe i raczej nie powinny się pokładać
Zawilce chyba wyższe są od jeżówek? ML na razie niskie bo to pierwszy ich sezon tutaj i małe sadzonki były.

Do tego może dodać jeszcze jakieś cebulowe białe??

Pszczelarnia 16:23, 26 wrz 2015

Do góry
i
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 16:16, 26 wrz 2015

Do góry
Po prostu ogród... 16:13, 26 wrz 2015

Do góry
Powolutku trzeba się żegnać z surfiniami...
a w przyszłym sezonie zmiana koloru na limonke

W Kruklandii 16:04, 26 wrz 2015

Do góry

Życie w wiejskim ogrodzie 16:02, 26 wrz 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Poranne wyjście po bułki

Mało Ci było cebulek?

Tych rozmów i dialogów od piątku do dzisiaj już nawet nie staram się nadrabiać
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 16:00, 26 wrz 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Zawilce whirlewind

Kofam to te moje dziesiec sztuk to kilka kropek i Twoje to cudna łaka )))
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies