Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 17:58, 26 wrz 2015

Z racji paskudnego, deszczowego i mglistego dnia postanowiłam wnieść nieco koloru zakupami 6 paczuszek narcyzów (dopiero przy kasie się zorientowałam, że po 3 szt innych odmian wzięłam) oraz 3 Queen of night. Wklejam, żeby potem wiedzieć co mam

Chyba jednak się decyduje na kompozycję tulipanów w tonacji różu/fioletu wzdłuż całej południowej ściany domu (15 metrów), tak więc Quueny otwierają akcję zakupową tulipanów
jolka 18:02, 26 wrz 2015

Deszcze przynajmniej trawnikowi dobrze służy.Świeży trawniczek,jeszcze miesiąc temu było szczeropole. Niby nic, zwykła trawa... a cieszy

I dawno nie wspominana strona północna, już stara Hortensje, jak widać podniszczone przez upały. A ja ciągle w niedoczasie jestem, jeśli chodzi o chwasty/kanciki i inne takie Będą tu drobne modyfikacje, ale to już następny rok.

Luki 18:39, 26 wrz 2015

Ja nie wiem u mnie wszystko wykupione z cebul i nic nie potrafię upolować, jak tak dalej będzie to w przyszłym roku będą kolejki przed otwarciem by cebule kupić
Jak ja żałuję, że nie udało mi się posiać trawnika... tak ładnie zielono by było.
AnnaCh 19:07, 26 wrz 2015

Jolu, śliczny trawnik
Jak się zrobiło zielono, to od razu super
No i świetne cebulowe zakupy.
iwka 20:20, 26 wrz 2015

Joluś trawa nie jest zwykła ona jest niezwykła, dopełnia ogród, teraz to już tylko smaczki

Zakupy fajne , zastanawiam sie czy Queeny połączyć z różem czy z bielą. Cebulki Queenow mam z ubiegłego roku,mam nadzieję ze zakwitną
jolka 21:11, 26 wrz 2015

Luki napisał(a)
Ja nie wiem u mnie wszystko wykupione z cebul i nic nie potrafię upolować, jak tak dalej będzie to w przyszłym roku będą kolejki przed otwarciem by cebule kupić Jak ja żałuję, że nie udało mi się posiać trawnika... tak ładnie zielono by było.

Hej Luki U nas cebul pełno jeszcze, i to całe szczęście, bo ja dopiero dziś rozpoczęłam zakupy cebulowe. Tylko pudła tak były w sklepie poukładane, że ciężko było je przeszukać. Zaglądnę jeszcze w najbliższym czasie, bo muszę tulipanów dokupić. Trawniczek zrobisz na wiosnę, nie martw się
jolka 21:14, 26 wrz 2015

AnnaCh napisał(a)
Jolu, śliczny trawnik Jak się zrobiło zielono, to od razu super No i świetne cebulowe zakupy.

Dzięki Anusia, od razu przyjemniej się zrobiło z tym trawnikiem.
No i od rana pada, tak więc podlewanie mam z głowy
Z cebulowymi dopiero się rozkręcam
jolka 21:20, 26 wrz 2015

iwka napisał(a)
Joluś trawa nie jest zwykła ona jest niezwykła, dopełnia ogród, teraz to już tylko smaczki Zakupy fajne, zastanawiam sie czy Queeny połączyć z różem czy z bielą. Cebulki Queenow mam z ubiegłego roku,mam nadzieję ze zakwitną

Cieszę się, że się udało plan tegoroczny wypełnić i trawniczek założyć. Teraz spokojnie mogę dopieszczać rabatkę pomiędzy domem a trawniczkiem. Tam właśnie powędrują Queeny, ja mam zamiar je połączyć z różem. Białe mam na hortensjowej, to tu bym zrobiła nasadzenia w różowej tonacji. Tylko żeby efekt jako taki uzyskać muszę jeszcze sporo dokupić. Mam tam 15m szerokiej rabaty.
Madzenka 21:50, 26 wrz 2015

Ha wirus cebulowy Cie opanował oj piękna będzie wiosna, oj piękna
Viola 23:30, 26 wrz 2015

Jak zwykle pięknie, trawka marzenie