Ja akuat mam rabate przed domem ( nie przy garażu), obesnie rosna tutaj juki, owies, szałwia i jednoroczne stipa i starzec - to wszystko raczej tymczasowo, chyba, że coś pasowałoby zostawić?
Chciałam zostawić po bokach hortensje, a w środku jakieś dwa małe drzewka i właśnie myślałam o gursztynie lub o czerwonym klonie - też szczepionej kuli. Nie wiem sama co wybrać.Daję zdjęcie rabaty, proszę o radę
Całą noc lało, dzionek deszczowy i ciągle siąpi więc dziś dzień na nadrobienie zaległości w domciu.
A że jesień to czas na domowe przetwory.
12 kg dorodnej papryki wg przepisu z ogrodowiskowej kuchni
Robiłam w ubiegłym roku, polecam bo naprawdę pychotka. https://www.ogrodowisko.pl/watek/3744-papryka-pychotka
Ale ona u mnie od wiosny.... jedna jaskółka wiosny nie czyni.. zobaczymy po zimie.... na razie jest super.. jest tak ładna, że nawet nie wąchałam czy pachnie Nie szukałam dodatkowych atutów
Wszystkim zaglądającym życzę miłego dnia.. u mnie pada równiutko.. woda z oczka występuje, a pod tujami sucho... jak kamień sucho..
Widać jasny kolor gliny pomiędzy gałązkami.. nawet na milimetr nie zmoczyło.....
I ładne z przedwczoraj.. teraz leżą.. bo się opiły
Wieczorkiem jak wrócił nie wszystko zauważył. Ale już w dzień minę miał z lekka kwaśną bo nowe zakupy na rabacie wypatrzył.
Na szczęście udało mi się cebulowe zakupy ukryć
Takie są u mnie w Tyczynie chyba po 90zł (bo ja mieszkam w Rzeszowie, ale bliżej mi do Tyczyna
Foto w deszczu sprzed minuty by pokazać jaka wielkość. On stoi w donicy, musisz ją odjąć. Drzewko kupiłam dla kolegi i czeka aż go zabierze...
Przyrosty ma po prostu bajeczne.. żółto-limonkowo-seledynowe. Wadą jest to, że jest dość ażurowy.
Świerki srebrne są masakrowane przez mszyce świerkową.. dlatego są takie suche w środku. Ten rok był koszmarny pod tym względem.. za rok prawie wszystkie świerki będą łyse Bo mszyca niszczy stare przyrosty zostają się tylko tegoroczne. I trudna walka z tą mszycą. Więcej o niej dam u siebie.
Przestało u nas padać na 10 minut,więc szybko do ogrodu i dokonczylam co mi zostało, tak wygląda dalsza część z dereniami, pozostała część zostawiam już na wiosnę, dokupie jeszcze 4 szmaragdy i koniec