Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

sylwia_slomc... 19:15, 25 wrz 2015

Kasia gdyby nie planowane oczko to poleciłabym Ci sosnę ościstą- zakochaliśmy się w niej u Alinki
A może cyprysik nutkajski pendula, fajnie nad wodą by wyglądał i jako soliter? Tylko nie widzę czy przypadkiem już tam nie rośnie?
Mnie się podobają jodły kalifornijskie i koreańskie
ryska 19:55, 25 wrz 2015

Kasiu lubię do Ciebie zaglądać, bo fajnie pokazujesz jak się Twój ogród zmienia, przebarwiają się roślinki i przeplatają z arcydziełami Twojego wyrobu. Zaglądam często ale wypada od czasu do czasu napisać i pozdrowić, co czynię buziaki
Katkak 20:44, 25 wrz 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kasia gdyby nie planowane oczko to poleciłabym Ci sosnę ościstą- zakochaliśmy się w niej u Alinki
A może cyprysik nutkajski pendula, fajnie nad wodą by wyglądał i jako soliter? Tylko nie widzę czy przypadkiem już tam nie rośnie?
Mnie się podobają jodły kalifornijskie i koreańskie

Sylwuś jodłę koreańską planuję posadzić, ale w innym miejscu. Może faktycznie cyprysik nutkajski... Sama nie wiem, muszę się z tym przespać
Katkak 20:46, 25 wrz 2015

ryska napisał(a)
Kasiu lubię do Ciebie zaglądać, bo fajnie pokazujesz jak się Twój ogród zmienia, przebarwiają się roślinki i przeplatają z arcydziełami Twojego wyrobu. Zaglądam często ale wypada od czasu do czasu napisać i pozdrowić, co czynię buziaki

Dzięki Reniu . Ja sama uwielbiam obserwować te zmiany, jakie funduje nam natura . Dziś nawet spacer pod parasolem sobie po ogródku zrobiłam, bo już mnie nosiło. Szkoda, że bez przerwy leje, bo liczyłam, że przez weekend trochę z tą trawą powalczę, ale trudno. Dla odmiany odpicuję domek . Buziak
ryska 20:50, 25 wrz 2015

Katkak napisał(a)

Dzięki Reniu . Ja sama uwielbiam obserwować te zmiany, jakie funduje nam natura . Dziś nawet spacer pod parasolem sobie po ogródku zrobiłam, bo już mnie nosiło. Szkoda, że bez przerwy leje, bo liczyłam, że przez weekend trochę z tą trawą powalczę, ale trudno. Dla odmiany odpicuję domek . Buziak

No widzisz a u nas deszczu ciągle brak. Przesadzaliśmy dziś 4 dziesięcioletnie berberysy i ziemia jak skała.
Miłego weekendu
Katkak 20:57, 25 wrz 2015

ryska napisał(a)

No widzisz a u nas deszczu ciągle brak. Przesadzaliśmy dziś 4 dziesięcioletnie berberysy i ziemia jak skała.
Miłego weekendu

Ty byłaś u mnie, a ja właśnie u Ciebie . Spróbuję trochę deszczu wysłać do Ciebie, bo u mnie od wczoraj leje. Leje - nie pada .
Mala_Mi 23:29, 25 wrz 2015

Koreanka jest wielka i świerk srebrny ogromny....szeroka... tu musisz dać coś co rośnie wąsko.
Sosny gubią igły, przy oczku maskara.

U mnie za stówkę są (a przynajmniej były) 2 metrowe Świerki kaukaskie aureospicata. Rosnie co prawda dość wolno, ale jest wąski i ładny. Przyrosty wiosenne ma najpiękniejsze ze świerków i wogle iglaków.
Świerki kaukaskie rosną w ładne kształty, mam przed domem. Idealna choinka. Pod lampki się nadaje

Pogooglaj aureospikata. U Ciebie zacisznie i rejon ciepły... da radę.

Werbena - - wrzuć w wyszukiwarkę wątek o werbenie.
Katkak 12:47, 26 wrz 2015

Mala_Mi napisał(a)
Koreanka jest wielka i świerk srebrny ogromny....szeroka... tu musisz dać coś co rośnie wąsko.
Sosny gubią igły, przy oczku maskara.

U mnie za stówkę są (a przynajmniej były) 2 metrowe Świerki kaukaskie aureospicata. Rosnie co prawda dość wolno, ale jest wąski i ładny. Przyrosty wiosenne ma najpiękniejsze ze świerków i wogle iglaków.
Świerki kaukaskie rosną w ładne kształty, mam przed domem. Idealna choinka. Pod lampki się nadaje

Pogooglaj aureospikata. U Ciebie zacisznie i rejon ciepły... da radę.

Werbena - - wrzuć w wyszukiwarkę wątek o werbenie.

Ania aniołem jesteś - aleś mi cudeńko wypatrzyła . On będzie idealny dosłownie. Dość wąski, o malowniczym pokroju, a te przyrosty faktycznie cudne. Dasz mi namiary na pw gdzie mogę je kupić?
bacha2224 13:35, 26 wrz 2015

Byłam podglądałam ,coraz piękniej u ciebie.
Mala_Mi 13:36, 26 wrz 2015

Katkak napisał(a)

Ania aniołem jesteś - aleś mi cudeńko wypatrzyła . On będzie idealny dosłownie. Dość wąski, o malowniczym pokroju, a te przyrosty faktycznie cudne. Dasz mi namiary na pw gdzie mogę je kupić?

Takie są u mnie w Tyczynie chyba po 90zł (bo ja mieszkam w Rzeszowie, ale bliżej mi do Tyczyna

Foto w deszczu sprzed minuty by pokazać jaka wielkość. On stoi w donicy, musisz ją odjąć. Drzewko kupiłam dla kolegi i czeka aż go zabierze...

Przyrosty ma po prostu bajeczne.. żółto-limonkowo-seledynowe. Wadą jest to, że jest dość ażurowy.

Świerki srebrne są masakrowane przez mszyce świerkową.. dlatego są takie suche w środku. Ten rok był koszmarny pod tym względem.. za rok prawie wszystkie świerki będą łyse Bo mszyca niszczy stare przyrosty zostają się tylko tegoroczne. I trudna walka z tą mszycą. Więcej o niej dam u siebie.