Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ani ogród dla leniwych 18:02, 26 wrz 2015

Do góry
Kilka zdjęć hortensjowych w barwach jesiennych
Ogród wśród pól i wiatrów 17:58, 26 wrz 2015

Do góry
Z racji paskudnego, deszczowego i mglistego dnia postanowiłam wnieść nieco koloru zakupami 6 paczuszek narcyzów (dopiero przy kasie się zorientowałam, że po 3 szt innych odmian wzięłam) oraz 3 Queen of night. Wklejam, żeby potem wiedzieć co mam

Chyba jednak się decyduje na kompozycję tulipanów w tonacji różu/fioletu wzdłuż całej południowej ściany domu (15 metrów), tak więc Quueny otwierają akcję zakupową tulipanów
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 17:36, 26 wrz 2015

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
To ja tez mam pytanie. Chyby nawet podobne fotki byly, ale pewna nie jestem wiec wole zapytac.
Nie wiem czy to roztocza czy przedziorki? Te kreskowane liscie?B przedziorkow nie dojrzalam.
A te uschniete liscie to wynik ciecia w zeszlym roku czy grzyb? To sa dwa duze bukszpany i dwie male kule. Bylabym wdzieczna za pomoc.
Aha, podlewane w czasie suszy, nawozone raz w roku nawozem dlugodzialajacym do bukszpanow, rosna na ziemi rodzimej wymieszanej z kompostem. Te duze juz od 10 lat. Mam wrazenie, ze po poprzedniej wiosnie juz sie cos zaczelo dziac.

Kasia, mam jak TY, to w koncu przędziorki????

W Kruklandii 17:25, 26 wrz 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Miał być busz w The Fairy, a są tylko Fairy....

Kocimiętka i miskanty słabe, przetaczniki kwitły tylko raz, a przegorzan jeszcze wcale

Oj, wcale nie jest źle. Jeszcze się rozrośnie, zobaczysz.

Ładnie masz w ogrodzie, taki porządeczek panuje.

Od nowa ... na przekór wszystkim 17:18, 26 wrz 2015

Do góry
iwka napisał(a)
Kilka zdjęć, ciągle te same miejsca ale dla pamieci

ta konieczynke mam jako rosline pokojowa, wystawiam ja w lecie na okno przed domem ale na grzadce jeszcze nie widzialam. Ona nie zimuje u Ciebie?? wykopujesz na zime? super wyglada
Ogród Małej Mi - sezon 2015 17:18, 26 wrz 2015

Do góry
Aniu, znasz to?

Na kilka stron wcześniej (624) pytałam o barbulę, odpowiesz?

Pozdrawiam!
Doświadczalnia bylinowo-różana 17:01, 26 wrz 2015

Do góry
Justyno otwierasz fotke w kompie, potem idziesz na "Otworz w" (to po polsku moze sie inaczej nazywac ale jak klikniesz to bedziesz wiedziala co wybrac. jak wybierzesz point i klikniesz tam na litery to masz tak

Point to taki prymitywny program wiec ten napis nie taki ladny jak Ewy, moze masz jeszcze inny lepszy program
I znowu od początku... 16:40, 26 wrz 2015

Do góry
Witam !
Dziś dzień miną na ciężkich pracach w ogrodzie. Ale było warto . Wszyscy zatoczyli rękawy. Najmniejszą córę wywiozłam do babci a starsza dwójka dzieciaków pomagała . Małżonek za to rozpoczął budowę narzędziowni. Prace trwały od samego rana. Za namową Toszka ogarnęłam górę skarpy zdjęłam folię troszkę zagrabiłam i czekam na dowóz obornika. Poprzesadzałam co się dało. Może zmiany które nastąpiły nie są duże ale mnie cieszą.

oczko wodne : dosadziłam irgi które rosły na górze skarpy, przekopałam ziemie obok oczka z obornikiem bo jeszcze trochę miałam.

Skarpa. Zeschnięta tuja czeka już na wymianę

Budowa narzędziowni

Z takimi pomocnikami nie mogło się nie udać

a to dolna cześć skarpy

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:35, 26 wrz 2015

Do góry
Zastanawiam się nad czymś kwitnącym do przedogródka.

Tak myślę aby pomiędzy miskanty dać białe zawilce albo jeżówki...tylko, które niższe i raczej nie powinny się pokładać
Zawilce chyba wyższe są od jeżówek? ML na razie niskie bo to pierwszy ich sezon tutaj i małe sadzonki były.

Do tego może dodać jeszcze jakieś cebulowe białe??

Pszczelarnia 16:23, 26 wrz 2015

Do góry
i
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 16:16, 26 wrz 2015

Do góry
Po prostu ogród... 16:13, 26 wrz 2015

Do góry
Powolutku trzeba się żegnać z surfiniami...
a w przyszłym sezonie zmiana koloru na limonke

W Kruklandii 16:04, 26 wrz 2015

Do góry

Życie w wiejskim ogrodzie 16:02, 26 wrz 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Poranne wyjście po bułki

Mało Ci było cebulek?

Tych rozmów i dialogów od piątku do dzisiaj już nawet nie staram się nadrabiać
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 16:00, 26 wrz 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Zawilce whirlewind

Kofam to te moje dziesiec sztuk to kilka kropek i Twoje to cudna łaka )))
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 15:57, 26 wrz 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Zawilce whirlewind

Jak wysokie są te zawilce i od kiedy do kiedy kwitną? Kupowałaś u Finki?
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 15:45, 26 wrz 2015

Do góry
Basilikum napisał(a)

Co to za roślinka w ciemnym, prawie czarnym bordo? To jest ten rozchodnik?

Ja mam przeważnie astry jednoroczne. W tym roku tylko w doniczce. Za to chryzantemy mam wieloletnie.

Wózeczek super

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 15:33, 26 wrz 2015

Do góry
Milka -Mam mały ogródek i muszę je trzymać krótko
Te które się bujnęły za bardzo,przycięłam już teraz,żeby ich w zimie wiatry nie połamały. Baron miał aż 4 dwu metrowe batogi Chopiny też miały po 2m.
Przez to że całkiem nie wyrzucam,tylko do sąsiada,to pewno jeszcze kilka zmieni lokalizację bez bólu serca

Ensata -O Ty niedobra, sama mnie napuściłam na te z serii Perfuma,a teraz nie patrzę....

Mala_Mi - Na siłę nie chcę Cię uszczęśliwiać Chciałam Ci tylko jakoś wynagrodzić trud przechowania.
Nawet nie wiem czy przypadkiem też nie masz takiego,bo mało jest roślion których nie masz

O tym myślałam.

A ta fikuśna podpora to taka,brat mi wiosną zrobił,jeszcze nie zarosła.

Miałam dzisiaj się wybrać,ale z rana M mi pokrzyżował plany,a że idę dzisiaj na nocną zmianę,więc wieczorny wyjazd nie jest możliwy. Postaram się jednak jak najszybciej wpaść.
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 15:28, 26 wrz 2015

Do góry
wczoraj w ogrodzie glownie podlewanie
R kupil mi taki wozeczek

wchodza do niego 4 konewki (jedna jeszcze zakupie wiosna) bardzo latwo sie go ciagnie i super wyrabia na zakretach.
Przegladalam prognoze pogody i przez kolejne dwa tygodnie nie bedzie u nas padac. Zwariowany swiat, zeby o tej porze podlewac ale moje rosliny przez cale lato dostaly minimalne ilisci wody wiec calkiem bez podlewania sie nie da. Koncentruje sie oczywiscie na tych nowo posazonych.

Kupilam mala chryzanteme, bo w skrzynce przed domem jakos pustawo sie zrobilo.

no i sadze powoli kwiatki od kolezanki tu rozchodnik

a kolo budynku gospodarczego, ktory stoi bez posrednio przy ulicy posadzilam atra, jest bardzo wysoki, wiec sciana do podpory sie przyda. Beda przechodnie mieli jesienia na czym oko zawiesic
Mialam na mojej kwiatowej grzadce bardzo duzo astrow, dwa rodzaje i w tym roku po zimie, nie takiej mroznej nie mam nic a nic.
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 15:26, 26 wrz 2015

Do góry
L00zak napisał(a)

Michał, a co to za trawki tu masz?
Patrzę na te Twoje zadbane rabaty wysypane korą i dumam, kiedy w końcu ja wyściółkuje swoje w ten sam sposób. Ładnie to wygląda
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies