zdjęcie już znane - jest porónanie jak od wiosny rozrosło się
bardzo lubię ostróżki
moje ukochane róże (z patyczków) wreszcie ruszyły po kilku latach
w doniczkach tojeść rozesłana, na zimę nic z nią nie robię i przetrzymuje tak jak stoi w doniczkach - rewelacyjna roślina
Też ze stipą doszłam do tego wniosku.
Z Red Baronem zrobiłam od strony bukszpanu ogranicznik po tym, jak zobaczyłam go po wykopaniu z ziemi Znalazłam odpady kafli, takie połówki, wpasowały się w sam raz.
Jakaś "czarnizna" pojawiła się na niebie, będzie ulewa - wreszcie
wszystko ożyło po deszczu, nawet trawa
posadziłam pierwszy rododendron
berberys w towarzystwie oregano
kamyczkowa ozdoba
skalnica ma delikatniutkie kwiaty i piękne rozetki
pomimo, że podlewając ogród, wylaliśmy tego lata całe mnóstwo wody, to trawa i tak zżółkła na amen, na rabatach kora zatrzymywała wilgoć więc tam zielono, czego nie można było powiedzieć o trawniku. Troszkę wody zachowało się w zdechłej piłeczce mojego piesia, najlepsza zabawka chociaż taka wymęczona
ja to zaczynam mieć wyrzuty sumienia że tak was teraz zaniedbałam, ale mam nadzieje że się to jakoś unormuje w ciągu tygodnia
przesyłka mam nadzieję że to przeżyjebo nawet tego mi szkoda
Po lewej rozplenica na H, sztuk 9, po prawej ML szt 3
Jolu, efekt będzie w przyszłym roku, niestety.
Tyle zrobiłam wczoraj:
Na razie posadziłam materiał na ładną rabatę w przyszłości.
Bukszpan - ładne sadzonki, z których będę robić wiosną kulki. Ale za to kosztował mnie grosze
Sadzonki Ice Dance - młode uzyskałam z roślinek posadzonych wiosną
Będą tu rosły: Red Baron, trytomy i miskant Variegatus, muszę tylko wykopać jeszcze cebulki gladioli
posadziłam też sadzonki roczne bukszpana, z którego przy bylinach będzie obwódka, ładnie się ukorzeniły z własnej hodowli. Obwódka odgradzać będzie byliny:
jeżówki, pysznogłówkę, bodziszki, firletkę, orliki, serduszkę
Muszę jeszcze dosadzić na rabatę tulipany. I wysypać korą.
Przy trawkach Bronzita dosadziłam jeżówki.
Zbieram żwirek i przygotowuję miejsce do ścianki wodnej. Ale ściankę już będę robić wiosną . No i trzeba dosadzić tuje. I zrobić trawnik - wiosną
W końcu ruszył temat płotu z przodu działki oraz kostki. Może uda się jeszcze w tym roku zasiać trawę. Wtedy można by w końcu wypełnić rabaty korą i kamykami.