Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 20:43, 22 wrz 2015

Filemon24 napisał(a)
bardzo podoba mi się twój projekt rabatki

moja pinki, zdjęcie z początku kwitnienia

jeszcze pokaże ci silver dollar bo ta również godna polecenia

I w 99 % już tak zostanie jedynie muszę zdecydować się jakie hortensje, piękne są też te silver dollar, one dają radę na pełnym słońcu?
paulina_ns 20:51, 22 wrz 2015

jolka napisał(a)
Normalnie musiałam się zalogować, żeby się wypowiedzieć Paula, a dlaczego mówisz albo brzozy albo hortensje?? Przecież hortensje są nisko, a brzozy szumią wysoko nad nimi Jak spojrzałam na Twój rysunek, to dopóki się nie wczytałam w legendę, byłam pewna że "trójki" to brzozy. Idealnie by zamykały ten narożnik łukiem. Pomiędzy nimi trawy i z przodu hortensje..

No, tyle wtrącania się
Całuski zostawiam

A jeszcze przeedytuję Jakby coś, to derenie są teraz w Hebe po 9,90.
Ładne, te biało-zielone. Nawet fotkę mam w telefonie, bo się ostatnio zastanawiałam czy nie kupić

Głównym powodem jest to,że ponoć brzozy pobierają bardzo dużo wody z ziemi,a hortensje no to sama wiesz,że lubią wodę i w sumie nie wiem czy dały by radę przy brzozach, napisałam do Sylwi w tej sprawie, bo widziałam u niej takie połączenie ( cudne zresztą), ale jeszcze nie odpisała. Jak tylko napisze,że dają radę sprawa załatwiona

A co do dereni kusisz kobieto, kusisz, kurcze musiałabym ściągać darń, zrobić dalszą część...wykończe się a możesz wstawić zdjęcie, pamiętasz może jaka była tam odmiana?
paulina_ns 20:55, 22 wrz 2015

A jednak żyje mąż wrócił mówię mu, że mam coś dla niego, on już taki ucieszony wychodzimy na taras i szuka, szuka i mówi,że nie widzi nic nowego Ja mówię przypatrz się dobrze, dalej nic no więc w końcu mówię brzozę Ci kupiłam A on " aha " haha
Dominika11 20:56, 22 wrz 2015

ach faceci
paulina_ns 21:00, 22 wrz 2015

Dominika11 napisał(a)
ach faceci

Jakbym wiedziała,że nie zauważy to bym się nawet nie wychylala, no ale nie sądziłam, że można prawie 2 metrowego drzewa nie zauważyć
AnnaCh 21:06, 22 wrz 2015

Paula, ja bym poszła w brzozy, ale ja obiektywna nie jestem, bo brzozy uwielbiam
Zdaje się, że Ty tam masz południe, to fajnie Ci się trochę cienia na działce zrobi Ale to Twój ogród, musi się podobać Tobie
paulina_ns 21:10, 22 wrz 2015

AnnaCh napisał(a)
Paula, ja bym poszła w brzozy, ale ja obiektywna nie jestem, bo brzozy uwielbiam
Zdaje się, że Ty tam masz południe, to fajnie Ci się trochę cienia na działce zrobi Ale to Twój ogród, musi się podobać Tobie

Aniu brzozy na pewno będą, muszą być ale nie koniecznie w tym rogu, jedna na pewno będzie tam gdzie jest, mam jeszcze cały przód domu do urządzenia także spokojnie
jolka 21:48, 22 wrz 2015

paulina_ns napisał(a)

Głównym powodem jest to,że ponoć brzozy pobierają bardzo dużo wody z ziemi,a hortensje no to sama wiesz,że lubią wodę i w sumie nie wiem czy dały by radę przy brzozach, napisałam do Sylwi w tej sprawie, bo widziałam u niej takie połączenie ( cudne zresztą), ale jeszcze nie odpisała. Jak tylko napisze,że dają radę sprawa załatwiona

A co do dereni kusisz kobieto, kusisz, kurcze musiałabym ściągać darń, zrobić dalszą część...wykończe się a możesz wstawić zdjęcie, pamiętasz może jaka była tam odmiana?

Co do dereni... proszę bardzo
Fotki wprawdzie mało artystyczne, nie sądziłam że będą publicznie pokazywane

A co brzóz i hortensji... ja bym się jeszcze zastanowiła. Zauważ, że zgodnie z Twoim rysunkiem hortki nie byłyby pod samymi brzozami, tylko sporo przed nimi... Nie sądzę, by tak znów bardzo konkurowały o wodę. A przy takim lecie jak w tym roku - tak czy tak, trzeba lać, bo hortki nie dają rady. No, ale wiadomo - ogród ma się Tobie podobać, i podobnie jak Anusia - nie jestem obiektywna, bo brzozy uwielbiam
paulina_ns 07:09, 23 wrz 2015

jolka napisał(a)

Co do dereni... proszę bardzo
Fotki wprawdzie mało artystyczne, nie sądziłam że będą publicznie pokazywane

A co brzóz i hortensji... ja bym się jeszcze zastanowiła. Zauważ, że zgodnie z Twoim rysunkiem hortki nie byłyby pod samymi brzozami, tylko sporo przed nimi... Nie sądzę, by tak znów bardzo konkurowały o wodę. A przy takim lecie jak w tym roku - tak czy tak, trzeba lać, bo hortki nie dają rady. No, ale wiadomo - ogród ma się Tobie podobać, i podobnie jak Anusia - nie jestem obiektywna, bo brzozy uwielbiam

Wiesz co Jolu w sumie masz rację brzozy faktycznie będą rozmieszczone nie aż tak blisko hortek,obok jednej będą derenie, więc ewentualnie mogę je trochę odsunąć od pozostałych no to będą Brzózki i hortensje jak dla mnie połączenie marzeń

A co do derenia bardzo ładny, przyjadę się dzisiaj jeszcze do Parku M i tam popatrzę, osobiście wolałabym odm. Ivory halo, ona podobno rośnie mniejsza, ale dziękuję za tak cenne i precyzyjne informacje
waldek727 08:02, 23 wrz 2015

Dominika11 napisał(a)
ach faceci

Dominiko. Czemu się dziwisz.
Jakby do mnie piękna kobieta po dłuższej rozłące powiedziała: ,,Kochanie coś Ci kupiłam",
to brzoza byłaby ostatnią rzeczą o której w danej chwili bym pomyślał.