Wojsławickie zakupy: Hortensja Anabell i imperata Red Baron
Niestety skwar taki, że nie można nic robić, ani sadzić. Miałam w czasie urlopu podziałać też coś w przedogródku, ale chyba nic z tego nie wyjdzie. Jak w tym roku nie zagospodarujemy tego miejsca, to się chyba zapłaczę
Witaj sąsiadko agatko !
Ja na dwutygodniowym urlopie z planami ogrodowymi ale taki skwar że ciężko cokolwiek robić jak narazie to siędzę i robie przetwory z ogórków bo u mnie wysyp. W miedzyczasie cos tam nabazgralam. Im więcej myślę tym częściej zastanawiam się czy za tymi kostkami nie dac samej werbeny bez traw ML czy Gracilimus bo tam faktycznie wychodzi wąsko to jest ta opcja pierwsza. Albo zrobić tak jak u Madżen obwódki bukszpanowe a w środku werbena a w przerwach miedzy trojką drzew dać gracki rys. 2
Niestety nie da się żyć bez chorób. Zawsze coś się przypląta. Troszke się pooszczędzaj Małgosiu. Ja dostałam skirowanie na wycięcie migdałków. Boje się bardzo tego zabiegu. Takie głupoty w moim wieku
U Ciebie lilie już przekwitaja a moje w większości w pąkach. Ciekawe, czy wyrobią się do zimy
No Kochana... Przyszłam zobaczyć co u Ciebie, a nie wiedziałam, że masz takie cuda... Amerykański ganek wśród polskich sosen Jak byłam mała i oglądałam amerykańskie westerny to lubiłam patrzeć jak się bujają na fotelach na biegunach i też tak chciałam
Super masz, wieczorem wśród odgłosów natury bujasz się i patrzysz na cuda natury, upajasz się zapachem roślin... Zazdroszczę
Ewa, zaczynam zazdrościć ci dużej ilości miejsca, bo ja nie wiem, gdzie dosadzić różowe róże. A są takie śliczne
Już 3 żółte Beroliny czekają w doniczkach na miejsce, bo Zbyszek zabronił je wydać, wymyślił sobie, ze zakłada rabatę przed swoim królestwem na wszystkie niechciane przeze mnie roślinki. Wylądowała tam już jedna hortensja
Żółte róże też tam chyba wylecą z doniczek
Obejrzałam sobie twoje różyczki - ładne panienki
Zobacz, przecież nie wywalę tych piękności z okolic tarasu, nawet delikatnie pachną i są zdrowe, cały czas kwitną, na 3 piękne angielki miejsce znajdę , tylko które wybrać kolorem, by pasowały? :
To jest jedna gałązka: