Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:08, 29 lip 2015

Do góry
Padam na pyszczycho... wiec szybko i zbiorowo..

Aneta - ja piszę, że mój ogród na szerokich kadrach wygląda jak busz.. wszytko się zlewa i g..o widać.. Widać ale jakiś busz..
Zgadam się, że w dużym ogrodzie łatwiej ukryć niedoskonałości. Gość wpada i nie wie na czym oko zwiesić.. wiec połowy i tak nie widzi W małym wszytko widać jak na dłoni. I to zaleta wielkiego.
Ale jak jest coś niestaranne to widać na doba sprawę tak samo w małym jak i w dużym. Burdel jest burdel.
I taki mam bo nie wyrabiam na zakrętach.. jak w czerwcu przycięłam kilka !!! bukszpanów tak na tym zakończyłam.. i wycięłam trochę co gorsze przekwitłe róże bo wnerwiały na maksa.
Ale jak do tej pory mam jeszcze pracę.. i to mnie cieszy.. a ogród.. da radę .. ślimaki nakarmione.. a kret sam się nakarmił i rozpieprzył mi wszystkie rabaty.. wlazł do szklarni i tam też była masakra Dzięki temu wiem na 100%, że moje sadzonki cisa w 90 % się przyjęły.. mają piękne korzonki. Trawnik oszczędził... koneser kwiatków i warzywek..

Madżen Queen Of Sweden wysoka na 2 metry lub lepiej. ale kwiatki ma malutkie. Nawozu to w tym roku nie widziała, może dlatego?? Ale już nie będę sypać niczego, bo nie mam czasu i już sierpień.. nie pora na nawozy.

I rabata z samosiewek... najlepiej mi kiełkują nasiona w piasku pomiędzy kostką brukową. Ognisko było powodem wejścia na forum.. i nigdy bym nie pomyślała, że ognisko przejmie rolę rabaty I nadal jest bez zmian

I co tu widać??? G...o widać.. busz i tyle

Mini ogród Sheili - front domu 23:06, 29 lip 2015

Do góry
Witam wszystkich serdecznie, przedstawiam nasadzenia na froncie domu. Dom typu szeregówka, na działce dwu arowej ( z tego jeden ar to sam dom).
Szaleństwa ogrodowe zatem mocno ograniczone.....czego bardzo żałuję
Zdjęcia zrobione na początku czerwca, sukcesywnie dodawać będę coraz bardziej aktualne a w innym wątku ogród.
Pozdrawiam
jesienna wymiana 23:02, 29 lip 2015

Do góry
Dobry wieczór, to moje trawki. Będę mieć takie zadoniczkowane. Oddam Ci je, to chyba lepiej niż kopane. Miałam je sadzić na drugiej rabacie, ale się wstrzymam. Mówiłam, że szału nie ma, ale to wszystko, co mam. Urosną

Proszę o Twoją decyzję.
Czy Twoje jarzmianki są takie jak moje na zdjęciu? Moje sa niemal białe.
Czy azalie jeszcze są dosptepne?
Pozdrawiam!
Hortensjada 22:58, 29 lip 2015

Do góry
bozga napisał(a)

Dzięki
A to dzisiejsza wisienka na torcie ( przed bramą wjazdową )

Dziękuję wszystkim odwiedzającym i pozdrawiam

Ogród przepiękny.
Cudo
Jak się nazywa ta hortensja?
Ogrodowe przygody 22:55, 29 lip 2015

Do góry
Cudny. Takiego kpiłam a mam innego

Ogród wśród pól i wiatrów 22:54, 29 lip 2015

Do góry
Świeża tegoroczna rabatka z hortensjami daje rady, chociaż jeszcze nie jest wykończona. Wreszcie werbena ruszyła, rozchodniki też bujnęły. Muszę coś dosadzić przed tymi rozchodnikami, ale na razie są ważniejsze sprawy, jak trawnik od południa czy brzozy

A wieczorkiem ładnie się góry odsłoniły, zostawiam je z życzeniami dobrej nocy
Tysiąc radości i utrapień 22:53, 29 lip 2015

Do góry
Na zakończenie trochę zbliżeń, bo kwiaty były takie piękne, że należało im wykonać portreciki

Tysiąc radości i utrapień 22:51, 29 lip 2015

Do góry
"Ogrody" z trawami w roli głównej

Tysiąc radości i utrapień 22:49, 29 lip 2015

Do góry
Trochę "skalników" i "ogrodów żwirowych" tworzonych przez naturę . Można brać przykład i naśladować

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:48, 29 lip 2015

Do góry
Milka napisał(a)

te przycięte, wyprowadzam na górze kulki

Bardzo ciekawy pomysł. Który sezon probujesz formowania?
Tak skaczę troche po Twoim wątku i bardzo zróżnicowany masz ogród
Ciekawa jestem co tam wymyślisz...
Tysiąc radości i utrapień 22:44, 29 lip 2015

Do góry
Teraz krótka relacja z wyjazdu w Tatry . Góry jak zawsze piękne i nawet się udało, że były widoczne , ale zajmę się ogrodami tworzonymi przez naturę . Zachwyciły mnie łąki kwietne

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:42, 29 lip 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Zaległe trawki rosnące w buksach

Ptasie łapki

Łukasz te ptasie łapki są kolorystycznie jak na zdjęciu?
Ona się chyba nie rozłazi?
Jaką szerokość u Ciebie osiągnęła?
Myślę o moich zmianach na kolistej
I szukam trawy na obwódkę - na pierwszy rząd - zamiast pierwiosnków
u Ciebie bardzo mi się podoba!!!!!

--------

UWIELBIAM Twoje liliowce!!!!!!!!

--------------------

Niesamowicie to wszystko wyszło!!!!
Napatrzeć się nie mogę

------------------

No muszę zacytować i powtórzyć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

--------------------

Pozdrowionka zostawiam!!!!!
Ogród niby nowoczesny ale... 22:41, 29 lip 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)

Czosnki główkowate z hortensjami to chyba jednak nie najlepszy pomysl...bardzo się pokładają - kwaśna ziemia ich raczej nie służy

Jednak widać różnicę w klimacie...ja już mogę zapomnieć o swoich czosnkach główkowatych....
Kłopoty - problemy z trawnikiem 22:39, 29 lip 2015

Do góry
Czy jest obecnie w sprzedazy jakis preparat przeciwko grzybom kapeluszowym? Szukalem Rizolexu, ale niestety chyba zostal wycofany.

Rosnie mi na trawniku sporo malych grzybkow, w nieregularnych odstepach. Wlasciwie na calym trawniku mozna je spotkac. Trawa w niektorych miejscach zolknie i nie chce rosnac pomimo bardzo intensywnego podlewania (zuzylem ponad 100m3 wody przez dwa miesiace na trawnik wielkosci ok. 700 m2), natomiast pomiedzy tymi "kiepskimi" miejscami sa pasma bujnej, zielonej trawy.

Dzis jednak znalazlem na trawniku cos zdumiewajacego (na zdjeciach) - bardzo twarde, duze i z bardzo gleboka grzybnia. Wykopalem to cudo i grzybnia siegala ponad 30cm wglab ziemi. Co ciekawe, pod grzybami az roilo sie od pomaranczowych mrowek - mialy tam gniazdo.

Wiecie moze co to za grzyby, jak z nimi walczyc i co zrobic zeby sie nie pojawialy w przyszlosci?

Ogród niby nowoczesny ale... 22:38, 29 lip 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)
No i moja ciachnięta sesleria

Proponuję jeżykom na grzbiet po jabłuszku załadować...chociaż wiem, że jeżyki raczej owocków nie jedzą, ale co tam...ładnie przycięte Madziu....dobry fryzjer z Ciebie
Ranczo Edy 22:37, 29 lip 2015

Do góry

Taki ptasio u mnie świergoli

W Kruklandii 22:35, 29 lip 2015

Do góry
Czy to są opuchlaki???
Bo jakieś takie mikruśne strasznie... już sama nie wiem.

Ogrodowe przygody 22:34, 29 lip 2015

Do góry
Ogród wśród pól i wiatrów 22:33, 29 lip 2015

Do góry
Jakoś ostatnio ciągle mnie w stronę jeżówek coś gna, a tu przecież już hortensje zakwitły

Hirutkowy raj:)) 22:32, 29 lip 2015

Do góry
Krys napisał(a)
Bylysmy dzisiaj z Karolina i Renia na swiecie kwiatow,poczynilysmy drobne zakupy chciaz Karolina zanim dojechalam miala juz pelny bagaznik

size=640x360]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/92/922845/original.jpg[/img]

[img

Bardzo podoba mi się ten błękitny floks. Szukam takiego, ale same odcienie różowych i fioletowych dookoła. Pamiętam takie błękitne ze starych ogrodów.
Hortensje masz znakomite.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies