Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Jana 00:03, 16 wrz 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

Robisz tak jak ja też kupuję po kilka co jakiś czas, w tedy nie ma się szoku, a przyjemność jest rozłożona w czasie
ja robię dokładnie tak samo, choć ja usprawiedliwiam sie przed sobą, że nie jest ze mną jeszcze tak strasznie skoro kupuję po trochę gorzej jak w końcu zbiorę to do kupy
babka 08:48, 16 wrz 2015

Dzieje się zakupowo wszędzie gdzie nie wejdę Ładne tulipany kupiłaś, oby nie było pomyłek cebulowych
Ja w tym roku jeszcze nie ulegam pokusie, sadzę to co mam ...no chyba że za tydzień na targa h poszlekę sobie
Zdrowiej Ja też dalej osłabiona ale walczę z tym. Wczoraj kolejne okna umyte, dom zaczyna wyglądać za domem
07_Rene 15:42, 16 wrz 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

Robisz tak jak ja też kupuję po kilka co jakiś czas, w tedy nie ma się szoku, a przyjemność jest rozłożona w czasie

Za to jest szok jak się róże zamawia

Pastella zrobiła się różowa

07_Rene 15:47, 16 wrz 2015

Jana napisał(a)
ja robię dokładnie tak samo, choć ja usprawiedliwiam sie przed sobą, że nie jest ze mną jeszcze tak strasznie skoro kupuję po trochę gorzej jak w końcu zbiorę to do kupy

Ja kupiłambym nawet więcej, bo cebule tanie są, ale u mnie bez zabezpieczenia nie ma co sadzić, bo nornic wiele, więc to mnie wstrzymuje.

Mariatheresia kwitnie non stop Róże których nie podlewałam są w świetnej formie, te podlewane wężem zaczęły chorować..

07_Rene 16:02, 16 wrz 2015

babka napisał(a)
Dzieje się zakupowo wszędzie gdzie nie wejdę Ładne tulipany kupiłaś, oby nie było pomyłek cebulowych
Ja w tym roku jeszcze nie ulegam pokusie, sadzę to co mam ...no chyba że za tydzień na targa h poszlekę sobie
Zdrowiej Ja też dalej osłabiona ale walczę z tym. Wczoraj kolejne okna umyte, dom zaczyna wyglądać za domem

Ja generalne porządki robiłam 2 tygodnie temu, a dziś okna już brudne
Szalej, szalej.... Odrobina szaleństwa niekomu nie zaszkodziła

Milka 16:03, 16 wrz 2015

07_Rene napisał(a)

Raczej się nie boję, że padły. I tak czeka je zmiana miejscówy

Mój okres stagnacji ogrodowej sprawił, że mniej więcej już mam plan, co i jak pozmieniać. Powiem w skrócie, że nic nowego w sumie nie wymysliłam, bo będzie rabata z brzozami, a gdzie indziej róże z bylinami... Na razie jednak siły mi brakuje, bo checi mam Może to i lepiej jak widzę że w czwartek ma być u nas znowu 32 st. C i pełne słońce.

Po sezonie zawsze jest zmęczenie. U nas gorąco, znowu nic się nie chce, ale rano jest mega przyjemnie; super zakupy, zwłaszcza kolor hiacyntów mi do gustu przypadł; a prace i zmiany zrobisz część teraz, a reszta wiosną, lepiej raz dobrze wymyślic niż na okrągło kopać
sylwia_slomc... 16:35, 16 wrz 2015

07_Rene napisał(a)

Ja kupiłambym nawet więcej, bo cebule tanie są, ale u mnie bez zabezpieczenia nie ma co sadzić, bo nornic wiele, więc to mnie wstrzymuje.

Mariatheresia kwitnie non stop Róże których nie podlewałam są w świetnej formie, te podlewane wężem zaczęły chorować..

Renia ja od momentu jak mi nornice przeszło 100 tkę cebul wyjadły sadzę je w doniczkach w ziemię , a doniczki za" darmo" są bo jak rośliny kupuję to nie wyrzucam tylko trzymam na cebulki. Tak zrobiłam na próbę w zeszłym roku i się sprawdziło
babka 19:51, 16 wrz 2015

07_Rene napisał(a)

Ja generalne porządki robiłam 2 tygodnie temu, a dziś okna już brudne
Szalej, szalej.... Odrobina szaleństwa niekomu nie zaszkodziła

Cudowne ujęcia Reniu, wprost nie mogę się napatrzeć.
Ślicznie wygląda werbena przy marcinkach
W domu jak w ogrodzie prace są syzyfowe ale zaległości jakie mi się nazbierały ciężko ogarnąć w jeden tydzień Wstyd
Jana 21:25, 16 wrz 2015

babka napisał(a)

Cudowne ujęcia Reniu, wprost nie mogę się napatrzeć.
Ślicznie wygląda werbena przy marcinkach
W domu jak w ogrodzie prace są syzyfowe ale zaległości jakie mi się nazbierały ciężko ogarnąć w jeden tydzień Wstyd
potwierdzam, a ten motyl.....cudnie
07_Rene 21:27, 16 wrz 2015

Milka napisał(a)

lepiej raz dobrze wymyślic niż na okrągło kopać

Właśnie się boję, że i tak bez przekopywania się nie obejdzie