Wczoraj udało nam się zwertykulować trawnik, uzbierało się 5 taczek suszu. Nie zdążyłam tylko rozsypać nawozu a dziś od rana pada a raczej mży od czasu do czasu. Za lekko by rozsypać nawóz.
Magnolia Wada’s Memory w kwiatach. Oby nie było przymrozków!
Jak wykopałam prawie wszystkie swoje buksy to zaczęłam doświadczenia z trzmieliną i jak na razie się udaje .W części kraweędzi rabatek potem zaczęłam je kształtować i jak na razie się udaje .
Pistie kupiłam teraz, specjalnie na nie czekałam z całym zamówieniem, przyszły całkiem ładne.
To pudełko ma jakieś 20 cm, więc pojedyncze pistie 7-10. Potrzymam w domu jeszcze kilka tygodni.
Ułudka rozrasta się po ziemi, takimi pędami, jest fajnym zadarniaczem szczególnie np pod paprocie, hortensje. Ja ją uwielbiam. Bez żadnego problemu daje się kontrolować.
Myślę że możesz ją tam posadzić, zobaczysz czy ci odpowiada. Zawsze możesz przenieść w inne miejsce, albo usunąć. Łatwo się wyrywa.
Ta duża misa ma 150 cm i waży ok 70kg, to corten.
Te małe to trochę taki żarcik, zobaczę co przetrwają. Mają chyba ok 70 cm, ważą NIC, można przenosić w dwóch palcach, są z blachy. Ale wyglądają ciekawie, więc jest szansa że swoją rolę spełnią
Aniu, śliczna ta wiosenna rabatka, dopiero początek kwietnia, a tu taka bujna roślinność.
Muszę pochwalić ozdoby świąteczne, piękne.
Ciekawa jestem, jak będzie wyglądał placyk.
Twoje śliczne moje rok temu gwiazdorzyły, a w tym sezonie mizerne, choć zapowiadały się fajnie nocny mróz je załatwił i nie wiem czy będą miały siłę wypuścić kolejny raz kwiaty.
Moniczko, ależ cudne te niesbieskości. U mnie kwiaty szafirków dopiero zaczynają wychodzić.
Nareszcie mamy wiosnę, codziennie coś nowego pojawia się w ogrodzie.
Dziekuje Muszelko za zdjecie ( nie musisz usuwac), juz wiem ze ta odmiane musze miec ma 100 %.
Odnosnie Tawulki to gdzies czytalam ze sa kapryśne i sie troche ich wystraszylam
Jestem oczarowana Dopiero w lesie w pełni widać urok roślin cienia. Za ławką po prawej to sadziec czy vernonia? Bodziszki aż migocą w tym rozproszonym świetle. A z lewej, tak udanie zestawiona kolorystycznie z sadźcem, to dalia? Nie sądziłam też, że obecność kota tak dopełnia ogród, zwłaszcza leśny. Bardzo jestem ciekawa jakie paprocie kupiłaś. Czy zamierzasz posadzić je do donic? Twój ogród to też bardzo ciekawy motyw malarski.