Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:32, 13 wrz 2015

Do góry
Przetacznik od Marty urósł/wyciągnął w górę takie mam wrażenie i cały czas kwitnie - jest niesamowity, niebieska plama na tej rabacie będzie przez całe lato

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 07:30, 13 wrz 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
KAsiulka oj chwita ten ogród za serce niezmiennie. JEdno ze zdjęć, które ostatnio u Ciebie zrobiłam cały czas mam na pulpicie i czasem sobie do niego wzdycham - o takie . Przywiozę Ci jutro dwie fajne zurawki do lasku. Jedna Hercules, a nazwy drugiej nie pamiętam . Mam nadzieję, że się przyjmą, dziś dzielone

No sama zobacz jaka bajka
Całuję i do zobaczenia jutro, ależ happy jestem

Nawet nasze nogi w kącie widać
Kasiulka też się cieszę, Darcia też szaleje - u mnie taka kiszka z tym wolnym, nawet myślałam że Sylwia blizej gdzieś mieszka
Cieszę się że Ci się podoba - wiesz - myślę że tworzysz w tym samy kierunku i za parę lat jak Ci się wszystko rozrośnie to będziesz ciągle tylko wzdychć u siebie
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:30, 13 wrz 2015

Do góry
Taki kwiatuszek mi teraz kwitnie, nazwa mi uciekła , podobny do ostróżki

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:29, 13 wrz 2015

Do góry
Na żółtej wszystkie byliny są wysokie, a przy ścieżce mam niskie miniaturowe różyczki - ładne ale jakoś słabo u mnie rosną i mimo oprysków plamistość albo inny tyfus niszczyła jej listki i ogałacała galązki, są za rzadko posadzone i między nimi są duże dziury, na razie dosadziłam śliczne małe dzwoneczki które mam od Marty i szałwię która kwitnie chyba drugi raz - wsadzałam ją w sierpniu i myślałam że nie zobaczę jej kwiatuszków - coś z tym miejscem też muszę zrobić..........

na pewno zgrupuję różyczki bo szkoda mi ich wyrzucać
na obrzeże dam trawę chyba evergold i kupiłam jedną sadzonkę fioletowego astra, który miał byc jesiennym dodatkiem do donic - ale będzie pasował do dzwonków i powtórnie kwitnącej szałwii, tylko jakoś muszę go ograniczyć bo się bardzo rozłazi

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 07:27, 13 wrz 2015

Do góry
yolka napisał(a)
Jak rozchodniki kwitną znaczy się, że jesień idzie . Rabaty piękne.Pozdrawiam

Jesień zdecydowanie czuć w powietrzu, zawsze czekam kiedy zakwitną rozchodniki- zwabiają całe tony pszczół - wczoraj patrząc na nie myślałam że chyba któryś z sąsiadów musi mieć ul
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:24, 13 wrz 2015

Do góry
Wczoraj też cały dzień spędziłam w ogrodzie

Podzieliłam i przesadziłam byliny które kupiłam na jesieni na targach, byliny lubiące wilgoć 3 sztuki z każdej powstało po 4-5
dosadziłam 2 z nich do pełników.......ale już wiem że będą miały za gęsto
i nie do końca mi się podoba ten układ
za rok pewnie kolejne zmiany hahahahahah

sosenkę którą widac w tle tez przesadziłam - tylko fotki nie cyknęłam - czekała biedna rok na przesadzenie bo rosła praktycznie na tuji

nie wiem czy za rok nie pogrupuję tych bylin dam tylko na przodzie, a z tyłu zaraz przed tujami dam rzad jakichś traw
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 06:42, 13 wrz 2015

Do góry
Kasik napisał(a)

Padlam z wrazenia,!
Jeszcze jakby te biale jezowki bys trafila, to tez bym chciala, ale ci tylek zawracam
Ranczo Szmaragdowa Dolina 06:07, 13 wrz 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Dla Justynki

Tez mam te roze, jako nn, cudna i pachnie.
Poszalalas z zakupami, ale ceny przyzwoite. Ciekawa jestem wrazen i opinii po inspekcji
Ogród Małej Mi - sezon 2015 05:51, 13 wrz 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Ula.. bo nie mam co pokazywać, nie mam czasu się plątać po wątkach, a jak się nie plączę to i gości mało.. i wątek zwolnił ...

Milin ogromny.. i rozłogi ma po ileś metrów w bok.. szlag mnie już trafia.. jak był trawnik to się to kosiło i było po problemie. Teraz mam odrosty wszędzie..

To skoro on taki inwazyjny, to moze szczescie, ze u mnie padl
U mnie popadalo, jest od razu lepiej, ale znowu upaly, akcja podlewanie wrocila. Dzis moze cos porobie w ogrodzie, ale mi tego brakuje, nie mam jednak koncepcji co do zmian, wprawdzie nieduzych, ale sa. Wniosek z tego taki, ze jesli samo cos sie nagle nie urodzi, to robie normalne ogrodowe rzeczy, bo mimo suszy, calkiem fajnie jest
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 00:55, 13 wrz 2015

Do góry
L00zak napisał(a)
No dobra full zestaw

Nie było mnie dziś, a właściwie wczoraj. Teraz noc, nadrabiam zaległości,a tu takie cuda
Brak mi słów... jak ja bym chciała taki sezonowy domek, najlepiej jeszcze gdzieś blisko gór, jakichkolwiek, ale zdecydowanie Tatry uwielbiam
Zazdroszczę, ale tak pozytywnie
A co do ogrzewania, to nie wiem ile Ty masz tam metrów, ale ja mam zamiast kominka taką "kozę z szybką" i powiem Ci, że daje radę Wystarczy na górze drzwi pootwierać i jest ciepło. To taka nasz alternatywa jakby prądu nie było i piec gazowy by nie działał. W zeszłym roku do późnej jesieni paliliśmy tylko wieczorami (bo mały Jaś nie rozumie, że nie można dotykać piecyka) i było ciepło
Pozdrawiam i też czekam na więcej
Tam, gdzie jeże mówią dobranoc. 00:19, 13 wrz 2015

Do góry
babka napisał(a)
Waldemarze !!

Słucham Olu.
Pomóc w czymś?

Clematis zadarniający Heracleifolia ,,Praecox".

-Panicum virgatum ,,Heavy Metal".
-Miscanthus sinensis ,,Silberfeder"
-Miscanthus sinensis ,,Zebrinus"

I jeszcze raz ta sama fotka na prośbę z podpisem.
Miscanthus sinensis ,,Morning Light".
Kwiatowy ogródek Monteverde 00:09, 13 wrz 2015

Do góry
monteverde napisał(a)

Ło matko! Ale zaowocowała! Widać postrzyżyny na dobre jej wyszły!
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 23:57, 12 wrz 2015

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

Witaj Haniu!

Do takich owoców to się oczy śmieją!
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 23:42, 12 wrz 2015

Do góry
kasiek napisał(a)
Dostałam też pięknego miskanta od Agatki - bużiak Rudasku Teraz za ławka mam juz trio z traw - Zebrinusa po lewej, Variegatę po prawej i olbrzymiego w środku - za rok będą mi szumieć

A za trzy lata będziesz szukać w ogrodzie ławki.
Pszczelarnia 23:25, 12 wrz 2015

Do góry
Pozdrawiam pomidorowo!

Ranczo Edy 23:20, 12 wrz 2015

Do góry
Witam wieczorową porą i miłej niedzieli bez deszczu
.
Mój 4 arowy azyl... 23:18, 12 wrz 2015

Do góry
Kwitnie jeszcze Hosta plantaginea, ta rosnąca w miejscu bardziej nasłonecznionym przekwitła dawno a liście są przypalone.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:15, 12 wrz 2015

Do góry
Agania napisał(a)

Ależ cudnie u Ciebie . Bardzo podobają mi się też ozdoby: latarenki i wiklinowe kosze .
Nie wiem jak to jest z szerszeniami, ale jakieś 3 lata temu kosiłam trawę i ugryzły mnie 3 osy zanim się zorientowałam, że w pobliżu mają gniazdo. Nie wiem od kiedy tam były, agresywne były jesienią.
Ogródkowe perypetie:) 23:10, 12 wrz 2015

Do góry
abiko napisał(a)
No i zamiast wrzucić zdjęcia rozłożyło mnie przeziębienie
Magnolio o tą część chodzi. Chciałabym rabatę na szerokość trawnika ( nie całą) od buxa w linii prostej. Grujecznik na któy namawia mnie Ozz tylko sam to trochę łyso. Zależy mi aby podzielić ogród na dwie części z przejściem gdzie będę mogła postawić ławkę.

pokażesz/opiszesz mi kontekst? co wokół jest? po lewej jest dom i taras?

grujecznik- to jest super drzewo. Tylko nie pamiętam ile masz miejsca, czy nie zbyt duże tam jest?
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 23:08, 12 wrz 2015

Do góry
Spotkanie z Jolą w sierpniową niedzielę będę wspominać bardzo, bardzo!
A poza tym, lato mi minęło nie wiedzieć kiedy, i chociaż jeszcze ostatnie plony z ogródka zbieram, to nie da się ukryć, że już jesienna pora nadeszła!

Już co nieco na kompostownik się wyłożyło, a co nieco do spiżarni
size=360x480]http://assets1.]
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies