Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

17:32, 12 wrz 2015
szerszenie!

to było puste teraz, że je tak swobodnie wyciagnął?

mam dreszcze

JoannA 17:36, 12 wrz 2015

Na gniazdo os to troszkę za małe mi się wydawało.
A gniazdo jest tak ogromne że prawie zatkało wentylację. A jak gniazdo zniszczone to raczej już pozbyliście się uciążliwego sąsiedztwa.
07_Rene 17:37, 12 wrz 2015

Agania napisał(a)

Jesień niech jeszcze poczeka...ogród ma jeszcze w sobie wiosenne kolory

Śliczny klonik. Ciekawe, czy mój też taki wysoki urośnie Muszę znajeźć mu nowe miejsce, bardziej wyeksponowane, ale ciężko mi idzie....
Agania 17:40, 12 wrz 2015

eee_taam napisał(a)
OSY????

Osy też mam, ale są w jodle i chyba w ziemi
a to gniazdo szerszeni.....jak to dobrze, że się w końcu wyniosły
Gniazdo mi zostało, bardzo wrzeszczałam na eMa, żeby go nie zniszczył...bo lubię pszczółki

Faktycznie tam, gdzie jest gniazdo, osy, pszczoły, trzmiele, szerszenie nie atakują, chyba, że się chce ich gniazdo zniszczyć....mimo wszystko nie chcę ich powrotu do domu

Agania 17:44, 12 wrz 2015

eee_taam napisał(a)
szerszenie!

to było puste teraz, że je tak swobodnie wyciagnął?

mam dreszcze

Dzięki Bogu, że rok po opuszczeniu gniazda przez szerszenie je znalazł...teraz to prawdziwe odkrycie
Agania 17:49, 12 wrz 2015

JoannA napisał(a)
Na gniazdo os to troszkę za małe mi się wydawało.
A gniazdo jest tak ogromne że prawie zatkało wentylację. A jak gniazdo zniszczone to raczej już pozbyliście się uciążliwego sąsiedztwa.

Mam nadzieję, że nie powrócą w to same miejsce, z uruchomieniem wentylacji do teraz eM ma kłopot, może ruszymy w końcu zaczęły się porządki jesienne i zbieranie plonów...u mnie skromnie

buziak
kasiek 19:43, 12 wrz 2015

Piekne łany kwiatów. A to gniazdo powalające, ale moje dziewczyny miałyby używanie
JoannA 19:47, 12 wrz 2015

Agania napisał(a)

Mam nadzieję, że nie powrócą w to same miejsce, z uruchomieniem wentylacji do teraz eM ma kłopot, może ruszymy w końcu zaczęły się porządki jesienne i zbieranie plonów...u mnie skromnie

buziak

Pięknie plony i najważniejsze że własne i zdrowe.
yolka 20:42, 12 wrz 2015

Plony smakowite, gniazdo w wentylacji? u mnie coś słabo wyciąga wentylacja, może też coś tam jest.Muszę sprawdzić. Ogród czarowny jak zawsze. Pozdrawiam
jona 23:15, 12 wrz 2015

Agania napisał(a)

Ależ cudnie u Ciebie . Bardzo podobają mi się też ozdoby: latarenki i wiklinowe kosze .
Nie wiem jak to jest z szerszeniami, ale jakieś 3 lata temu kosiłam trawę i ugryzły mnie 3 osy zanim się zorientowałam, że w pobliżu mają gniazdo. Nie wiem od kiedy tam były, agresywne były jesienią.