Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:20, 12 wrz 2015

Do góry
Dostałam też pięknego miskanta od Agatki - bużiak Rudasku Teraz za ławka mam juz trio z traw - Zebrinusa po lewej, Variegatę po prawej i olbrzymiego w środku - za rok będą mi szumieć

Trawka - bambus też zmieniła miejsce i jest bliżej japońca (między sosną a parasolowatą), tu gdzieś będzie ciurkadełko

Moja bajka 20:20, 12 wrz 2015

Do góry
Mam nadzieję, że już w przyszłym roku po prawej stronie, tam gdzie jest poste miejsce po warzywniku powstanie oczko wodne

brakowało mi tutaj z przodu przy samej kostce koloru, więc jasnotę plamistą od Gosiaczka dałam w inne miejsce (fajnie tam rozjaśni miejsce), a tutaj dałam dwie czerwone żurawki.

teraz
Mały ogród Kasi 20:17, 12 wrz 2015

Do góry
Dzisiejszy dzień był pełen ogrodniczych wrażeń. Przesadziliśmy 2,5 m jodłę koreańską, zgodnie z instrukcjami z Danusinej książki. Mam nadzieję, że drzewko przeżyje. Trafiła (niestety) za płot, na róg działki, jako tło dla miłorzęba.

Kwiatowy ogródek Monteverde 20:15, 12 wrz 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)
Aniu, które róże najlepiej prowadzić przy obeliskach? Bo parkowe chyba rosną zbyt rozłożyste...
Śliczności u Ciebie. Chyba nie ma róży, której byś nie miała - teraz albo w poprzednim ogrodzie

Reniu, mnóstwa róż nie miałam i nie mam, ale wszystkiego nie można mieć a na obeliski pasuja pnące,ale i parkowe, ja np. prowadzę po siatce swoja parkową Maigold, która się świetnie na niej odnalazła, na obelisku Eden Rose czy Reine des Violletes specjalnie je podpinając, poczytaj sobie ten link http://www.oczarjk.pl/?act=265 buziole

Moja bajka 20:14, 12 wrz 2015

Do góry
Hortensja Renate piękna jest cały czas - jak rozkwita, w sile kwitnienia i teraz też ślicznie się przebarwia

Już myślałam, że moja ukorzeniona w zeszłym roku z gałązki hortka będzie takim chudzielcem, ale jednak zaczyna wypuszczać kolejną gałązkę. Baaardzo długo stała w miejscu, ledwo spod kory wystawała, ale wzięła się za życie.

ukorzeniona dokładnie z tej kwitnącej gałązki
Mały ogród Kasi 20:12, 12 wrz 2015

Do góry
no i tadam !- opus magnum mojego męża, w postaci parkanu, prawie finito. Brakuje tylko krawężników, które będą przy ziemi i malutkiego kawałeczka na rogu działki.
I jesteśmy zapudełkowani

Mój ogród pod górkę... 20:11, 12 wrz 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Moje dzisiejsze łowy:

A co to tam masz za czosnki po prawo?
Mały ogród Kasi 20:10, 12 wrz 2015

Do góry
Letni gość.

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:09, 12 wrz 2015

Do góry
A teraz zmiana frontu - jakby nie ja - kulki i trawki - ale jak mówi Mała - na froncie porządek musi być Zmiana dot. donicy - tujki obstrzyżone, trawki i wrzosy dosadzone Jeszcze po bokach trawki dosadzę..

Moja bajka 20:09, 12 wrz 2015

Do góry
Mam nadzieję, że żurawki się przyjmą Luki wiem, że nie pochwalisz mnie za to, że dzieliłam je teraz. Ale pewna poprawa jest - w zeszłym roku dzielił marmalade końcem października . W tym roku wyglądają tak, zdjęcie z dzisiaj . Marmalade to chyba jedne z moich ulubionych Żurawek, bo wcale kapryśne nie są i wszędzie im dobrze

a tak wyglądały po podziale

Pozyskanymi po podziale żurawkami udało mi się pozatykać także dziury po żurawkach, które mi padły. Oby się przyjęły.
Małymi kroczkami do celu... 20:08, 12 wrz 2015

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Dziewczyny kupiłam taka trawkę co to za trawa? Czy to taka sama jak po prawej? I jeszcze jedno chce ją od razu podzielić i nie wiem czy takie małe sadzonki dać do doniczki,czy od razu do ziemi?

dla porównania dałam swoją

Mały ogród Kasi 20:07, 12 wrz 2015

Do góry
Jeżówka Coral reef (chyba). Kolor intrygujący pomiędzy różem a pomarańczem. Słodka

Kupiłam jeszcze kilka trawek i cebule tulipanów - Madżen jak się one nazywały?Coś Frosted czy Winter ?
Trudny teren - dużo pracy! 20:05, 12 wrz 2015

Do góry
KasiaW76 napisał(a)
Dzisiaj w Lidlu ten tulipan mnie zachwycił. Już kiedyś go widziałam ale teraz musiałam choć paczkę ze sobą zabrać

O ja!! Dziś te same białe tulipany oglądałam w lidlu, ale się nie mogłam zdecydować, jakie wziąć. Ot, durnota Super zakupy porobiłaś
Mały ogród Kasi 20:05, 12 wrz 2015

Do góry
Dzisiejsze małe zakupy spod Iglicy.

Zawilce i rutewka splendid white trafiły pod flamingo zamiast róży Leonardo da Vinci, która wylądowała w bardziej słonecznym miejscu

Małymi kroczkami do celu... 20:04, 12 wrz 2015

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Dziewczyny kupiłam taka trawkę co to za trawa? Czy to taka sama jak po prawej? I jeszcze jedno chce ją od razu podzielić i nie wiem czy takie małe sadzonki dać do doniczki,czy od razu do ziemi?

A nie jest ona podobna do mojej? Moja to carex evergold

Mój przyszły ogród 19:58, 12 wrz 2015

Do góry
No i dzisiejszy plan nie został w pełni zrealizowany. Musi być jednak palisada betonowa wkopana. A zatem znowu pieśń przyszłości - mam nadzieję, że niedalekiej.Pokazę Wam mój wianek jesienny. Tylko proszę się nie śmiać. Do elegancji mu daleko

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:56, 12 wrz 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)

Ale mi się tu podoba
Super gniazdko macie urządzone

Dzięki
Pszczółkom też się chyba podoba bo oblepiły mi rozchodniki
Ogród wśród pól i wiatrów 19:55, 12 wrz 2015

Do góry
amelia_b napisał(a)
ullall już mi lepiejco nie zmienia faktu że cudnie masz tam gdzieś poza tym kadrem

Skoro Tobie lepiej, to mnie też lepiej, że Tobie lepiej Pewnie, że mam poza kadrem ładniejsze miejsca, ale wiadomo, jeszcze pełno roboty Nie ma się co dołować Różyczki dla Ciebie
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:48, 12 wrz 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Kasiu.... napatoczyłam się na taką focię.. to coś dla Twoich leśnych ścieżek..
miodzio na leśne zakątki

Rany Julek ale czad! Tylko czy jak mam liściaste to przy grysie nie będzie kłopotu z liśćmi? strasznie mi się podoba!

U mnie w lasku po przekwitnięciu bylinki zostawiły ładne główki...
Tawułek

Zawilców

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:47, 12 wrz 2015

Do góry
Agania napisał(a)

Mam nadzieję, że nie powrócą w to same miejsce, z uruchomieniem wentylacji do teraz eM ma kłopot, może ruszymy w końcu zaczęły się porządki jesienne i zbieranie plonów...u mnie skromnie

buziak

Pięknie plony i najważniejsze że własne i zdrowe.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies