Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Czasem słońce czasem deszcz 09:27, 12 wrz 2015

Do góry
Z żalem zbojkotowałam spotkanie pod Iglicą ale przynajmniej spojrzałam na ogród w świetle dnia co mi się ostatnio nie zdarzało, w ramach rekompensaty więc takie tam
jesień już na całego

ambrowiec zmienia barwy

grujecznik przebarwiony, ale jeszcze nie pachnie

a to ten który nie mienia koloru

miłorząb też jeszcze zielony
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 09:21, 12 wrz 2015

Do góry
Olu, moje rozchodniki mają od 30-40 cm. W sumie to tylko jeden kwiat jest wysoki na 40cm, a pozostałe są niższe.

Za to ten bordowy ma ponad 0,5 metra, w porywach nawet do 60cm.

Z tego co widziałam w szkółce to np. rozchodnik matrona też jest wysoki.
Mój mały ogródeczek :) 09:15, 12 wrz 2015

Do góry
a u mnie zakwitła teraz lilia

Handmade by Elka 09:10, 12 wrz 2015

Do góry
chelll napisał(a)
I kolejne pytanie. Chciałabym miejsce wokół róż i kosodrzewiny, która znjaduje się około metra za różami, można obsadzić dąbrówką, by zdarnić puste miejsca??? A może doradzicie coś innego ?
Wesprzyjcie mnie, proszę o dobrą radę!

Ten busz za różami mam nadzieję, że zniknął... nie wiem co tam masz, ale wygląda to nie halo w stosunku do reszty. Ten busz gryzie... wygląda jak zarośnięty trawą i zielskiem.. lecę dalej wszystkie Twoje obrazki.. drugi raz.. dla załapania całości.
Thuja occidentalis 'Danica' 09:10, 12 wrz 2015

Do góry
Posadziłam je identycznie jak były podzadzone w doniczkach, zakupiłam je w szkółce, rzeczywiście była widoczna "nóżka".

Z dnia na dzień wyglądają coraz gorzej
Ogródek Iwony 08:59, 12 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Na tej rabacie poniżej mam Salmon van Eijk i Van Eijk, których nie wykopywałam. Nie chcę już mieszać.

co to za śliczne kulki masz z prawej? jakieś iglaczki..
Angielskie ogrody i kwiatowe inspiracje - wrzesień 08:58, 12 wrz 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Zachwycające ogrody. Gdybyś miała chwilę napisz co to za srebrna roślinka

Prawie wszystkie rośliny pomiędzy to są jednoroczne, tylko rudbekia chyba była wieloletnia. Cała reszta w zasadzie mam zdjęcia jak się nazywają te rośliny, poszukam ale to jakaś bylica czy coś w tym rodzaju, raczej jednak balkonówka.
Ogród wśród pól i wiatrów 08:56, 12 wrz 2015

Do góry
jolka napisał(a)

Paula, chyba większość z nas tak ma, że ciągle coś zmieniamy Ale, żeby nie było, że tylko zmieniam a nie posuwam się do przodu, wrzucam nowy trawniczek Zastanawiam się kiedy pierwsze koszenie

W tle tegoroczne brzozy i trawy, wszystko żywe
A.... i na razie tu zmian nie planuję

Ty to masz połacie do ogarnięcia
Trawniczek śliczny i najważniejsze zielony Przy tegorocznej suszy to różnie bywało.
Fajnie Ci wszystko rośnie...
Rozpoznawanie bylin 08:42, 12 wrz 2015

Do góry
Proszę o pomoc w rozpoznaniu. Nie wiem czy to jakaś odmiana rudbekii, czy jeszcze coś innego.

Angielskie ogrody i kwiatowe inspiracje - wrzesień 08:41, 12 wrz 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Widzę Danusiu że odwiedziłaś Bourton House Garden
Pozdrawiam cieplutko Jasia

Moja działka na Dębowym Lesie 08:38, 12 wrz 2015

Do góry
Leonardo

Louise odier

nachyłek długo kwitnie

Clemek - jeszcze ma sporo pączków
Moja działka na Dębowym Lesie 08:38, 12 wrz 2015

Do góry
Kochani, dziękuję za odwiedzin-ki ,życzenia zdrówka- lepiej ale boli, kołnierz uwiera, ,szyja i kark ciągnie,,ale nie ma co narzekać.
Przez jedną nieuwagę człowieka, ktoś musi cierpieć i znowu życie się zmienia, przewraca,
będzie dobrze,, bo niby jak ma być ?? :wink2:

Potem szczegółowo odpowiem
a teraz taki misz-masz , może być ??

Hosta White Christmas- odżywa po upałach

Szałwia po przekwitnięciu, przycięta zakwita jeszczeraz, mnie ale i tak cieszy
Daleka droga do ogrodu....... 08:27, 12 wrz 2015

Do góry
Tylko czy aby napewno je powiększać to zobaczę dopiero jak zagospodaruję pas przy płocie . Z tyłu mam duzo ogrodu to będe mogła się rozwinąć a tutaj do plotu mam 6 m.

Na to będę miała czas na wiosnę a teraz chcę by już coś tam sie zadziało. Wiem, że nie powinnam sobie pozwalać na półśrodki bo rośliny drogie na ale nikt błedów nie popełnił. Zresztą oglądając Wasze piekne ogrody widać, że to właśnie zmiany nadają prawdziwego charakteru.
Daleka droga do ogrodu....... 08:14, 12 wrz 2015

Do góry
Filemon24 napisał(a)
moim zdaniem zrób symetrycznie obydwie rabaty z kamyczkami bo tak jak jedna z kamykami a druga z korą to to będzie dziwnie wyglądać

Tak, tak. Rabaty przed wejściem przy filarach będa jednakowe. Muszą być jednakowe . To co pisałam to w przypadku gdy je powiększę. Tak ja na zdjęciu.
Angielskie ogrody i kwiatowe inspiracje - wrzesień 08:08, 12 wrz 2015

Do góry
Zachwycające ogrody. Gdybyś miała chwilę napisz co to za srebrna roślinka

Grubej dyni zmagania z naturą 07:55, 12 wrz 2015

Do góry
hmm zobacz sama. Ten pas wysypany żwirem ma 50 cm szerokości. Jak już pisałam to drugi sezon tych miskantów. Zgodnie z opisem to powinny mieć 2m wysokości. Weź pod uwagę to, że u mnie są ciągle wiatry, więc trawa jest zmierzwiona i porozwalana na boki bardziej niż powinna

Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 07:50, 12 wrz 2015

Do góry
L00zak napisał(a)
Praktycznie gotowe jeszcze nie posprzątane... jutro jakieś szczegóły do dopracowania i zrealizowane

Jutro po zakończeniu nowa porcja zdjęć

Bardzo mi się podoba.
Daleka droga do ogrodu....... 07:27, 12 wrz 2015

Do góry

A i taką hortkę nabyłam za jedyne 15 zł w Brico. Napisane tylko Hydrangea paniculata. Hortensja bukietowa. Ale jaka ... ? Ktokolwiek wie pisze

W niczym nie przypomina hortensji limelight ani vanille fraise tak jak sugerowano to jest hortensja magical moonghlait jak dla mnie najpiękniejsza ze wszystkich hortensji.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:19, 12 wrz 2015

Do góry
Na obrzeżach jasnozielona żurawka, która do tej pory była pod domem i mimo że słońce miała dopiero po 15 widać że jej to nie służyło, podzieliłam dwie sadzonki mam nadzieję że się przyjmą bo jedną wielką dzieliłam w lato i niestety nie przeżyła

kopiąc dołek natknęłam się na taka niespodziankę i musiałam wybierać ten miał pod każdą małą żurawkę

Chciałabym żeby żurawka okalała cały ten łuk na kółku

mam jeszcze jedną sadzonkę do podziału, zobaczę jak te będą się zachowywać i może ją dosadzę
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:16, 12 wrz 2015

Do góry
Kolejny rządek zrobiony z leśnych małych zawilców

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies