Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Tysiąc radości i utrapień 23:06, 15 sie 2015

Do góry
jona napisał(a)
Prawie cały dzień dziś padało . Przed wieczorem trochę mniej więc wyszłam popracować w ogrodzie. Posadziłam bukszpany, które chyba nawet 10 cm nie mają. Będę ćwiczyć cierpliwość

Deszczowo

Pozwoliłem sobie wstąpić do Twojego ogrodu. Bardzo fajnie tu jest, po pierwsze ogród bomba. O zdjęciach miałem nie pisać bo tyle osób o tym wspominało, że to nic nowego. Ale jak zobaczyłem zdjęcia roślin w deszczu - to szczęka spadła na podłogę - jednak muszę to napisać -> umiesz robić piękne, interesujące zdjęcia takie które można oglądać, oglądać i tak bez końca. Gratuluje pomysłów, dobrego spojrzenia na świat i przede wszystkim pięknego ogrodu. Pozdrawiam.
Malutki pod lasem 23:04, 15 sie 2015

Do góry
Zgadzam się. Nie lepiej zrobić łagodniejsza linie? Np coś takiego:

Niestety coś mi przekrecilo
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 23:01, 15 sie 2015

Do góry
Szałwia po raz drugi zakwitła a w zasadzie już przekwita.

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 23:01, 15 sie 2015

Do góry
Werbena i polski "koliber", czyli fruczak gołąbek:

Wydzielenie warzywniaka 23:00, 15 sie 2015

Do góry
asica napisał(a)

Zaniedbałam zdjęcia z warzywniaka. Na razie chociaż jedno.Poprawię się

czy padło już pytanie o te zakręcone podpory? gdzie można takie kupic - są boskie!!
Hortensjada 22:59, 15 sie 2015

Do góry
Trochę zboczyłam z tematu ale chciałam nawiązać do siewek, których jest pełno i właśnie teraz się nimi zajmuję ze szczególną uwagą ( jest może właśnie wsród nich ta jedyna, która będzie miała jakieś unikatowe cechy )

I żeby nie było za szaro ogólny widoczek na ogródek

Hortensjada 22:58, 15 sie 2015

Do góry
bozga napisał(a)
.

Moje szpalery

Bożenko, wybacz mi, że pewnie po raz setny usłyszysz pytanie : co to za hortensje? Ale są naprawdę niesamowite!
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 22:58, 15 sie 2015

Do góry
No właśnie, Marzenko, mi też szkoda Kiku:

Niestety, jak pisałam- do wywalenia. I nie wiem co mu się stało - zmarniał w ciągu paru dni.

Jazzy, to na razie nie jesień, ale podszywająca się pod nią susza, która poczyniła u mnie straty w hortensjach - pogubiły listki i częściowo już przekwitły:

Kubo, wrzosy częściowo już u mnie kwitną też. Jutro mus wsadzić zakupy z poprzedniego tygodnia z giełdy - trochę róż, "trochę" wrzosów... Do prawdziwej jesieni, na szczęście, jeszcze kawałek.

frezja, miło mi, zapraszam ponownie
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 22:57, 15 sie 2015

Do góry
L00zak napisał(a)
Ułożyłem tak, żehortensje są z tyłu a stożki z przodu, twoja propozycja jest super, zerknij na to ustawienie, czy hortensje nie będą za wysoką opcją z przodu

Z bordo mam perukowca

Witaj, jestem

A ta rabata bombowa, cudnie jest
Hortensjada 22:57, 15 sie 2015

Do góry
oj oj, przeglądnęłam najnowsze fotki i zaraz będę płakać z rozpaczy.

dlaczego moje szpalery tak nie kwitną?? Twoje aż biją kwieciem po oczach.
Na wiosnę zakupiłam u Szmitów po 10 sztuk h. Silver Dollar i Little LIME, zasadziłam w kwaśnej ziemi, nawoziłam Magiczną Siłą wg przepisu i zaledwie 2 krzaczki zakwitły (ale za to pięknie). Reszta zaczyna coś tam puszczać ale do Twoich krzewów się nie umywają.
Podlewam obficie ale tracę nadzieję.

czy to wina sąsiedztwa - te olbrzymie tuje chyba wysysają im wszystkie soki?
a może dopiero po kilku latach od posadzenia spodziewać się efektów (jak w przypadku magnolii?

co robię źle??
Mój ogród pod górkę... 22:55, 15 sie 2015

Do góry
Proszę bardzo

Malutki pod lasem 22:54, 15 sie 2015

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Kochani, pozwolicie, że nie będę odpowiadać każdemu z osobna tym razem
Chwilunię mnie nie było, ale jakoś tak wyszło. Dziś spiekoty ciąg dalszy niestety Choć od ok. 17 zaczęło się chmurzyć, przed godziną zerwał się wiatr, trochę grzmiało i... nic. Znowu mnie deszcz ominął, z burze.dzis.net wynika, że poszło na Łódź. Bokiem, a tak liczyłam bardzo na ten deszcz, bo ziemia to istny popiół.

Wczoraj wykroiłam trochę trawy pod dalszą część rabaty, właściwie to ja zaznaczyłam tylko brzegi, a wykroił mi M Jeszcze jest za mała zdecydowanie.
Powinna być zdecydowanie większa i w poniedziałek może ją podetnę dalej, bo jakiś tam plan wobec niej mam

Z tyłu jeszcze dwa szmaragdy, po lewej miskant. Na środku, ale tak bardziej na prawo hortensja anabell, przy niej imperata red baron, tylko nie wiem co dać na obwódkę, chyba zrobię z runianki japońskiej.

Na tym zdjęciu najlepiej widać co zostało z mojego trawnika, siano

Ania a nie chcesz połączyć obie rabaty tzn. tę przysdzłą z już istniejącą obok?
Hortensjada 22:52, 15 sie 2015

Do góry
Przerywnik na poradę praktyczną Mam już dość bawienia się w rozmnażanie, więc w przyszłym roku planuję tylko pomnożyć Diamantino
( na pierwszym planie)

i Magical Starlight

Z tegorocznych zostawiłam sobie tylko Sweet Summer, bardzo dobrze się ukorzeniła, na razie sadzonki rosną jeszcze w doniczce, wszystkie pozostałe rozdałam
Przy okazji pokażę rośliny mateczne, nie wytrzymałam i w ten upał wykopałam Bombshell i właśnie Sweet Summer powędrowały w ich miejsce

Życie w wiejskim ogrodzie 22:37, 15 sie 2015

Do góry
Jana napisał(a)
super zdjęcie. Ale przy tym płotku to ty się nieźle namachałeś, za to efekt zaskakujący

Płotek żyje sobie swoim rytmem w zgodzie z porami roku

Hortensjada 22:37, 15 sie 2015

Do góry
Przy okazji tej dyskusji zrobiłam szybki remanent tego co mam i wygląda to tak
260 pełnowartościowych, co najmiej dwuletnich krzewów ( większość rozmnożyłam sama i dotyczy to głównie szpalerów z Limonek i Vanilek)
Ogólnie przekroczyłam setkę oznaczonych odmian hortensji, w tym 62 odmiany hortensji krzewiastych i bukietowych ( tylko one są przedmiotem mojego szczególnego zainteresowania), teraz czekam na dostawę 2 nowych odmian, kilka mam niepewnych, które są pod obserwacją, właściwie mam chyba wszystkie dostępnie dla amatora w Polsce poza Big Benem, który oferowany jest w sklepie o fatalnej opinii i więcej się tam nie skuszę .

Moje szpalery
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 22:31, 15 sie 2015

Do góry
Motyle na lawendzie

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 22:28, 15 sie 2015

Do góry
Anusia napisał(a)
Wyrosło mi jeszcze coś takiego. To miała być jeżówka.

Jakie to śmieszne a zarazem ładne Ciekaw co to. Może jak się rozwiną pączki to się okaże, że to jednak jeżówka, tylko taka śmieszna.
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 22:27, 15 sie 2015

Do góry
Róże w dalszym ciągu kwitną

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 22:23, 15 sie 2015

Do góry
Tesska napisał(a)
ale śliczne ')

dziękuję
byłoby lepiej gdybym pół ogrodu nie była taka młoda, 1/4 nasadzeń to wsadziłam lub przesadziłam w tym roku, musza mieć czas się ukorzenić a tu taka susza, a ja latam z konewką i podlewam, ach może spadnie trochę deszczu własnie zaczęło grzmieć

wreszcie mieczyki zaczeły kwitnąć, reszta w liściach lub pąkach, nie wiem dlaczego tak późno w tym roku? pewnie dlatego że ich nie podlewałam

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 22:22, 15 sie 2015

Do góry
Wyrosło mi jeszcze coś takiego. To miała być jeżówka.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies