Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2015 15:30, 01 wrz 2015

Do góry
Milka napisał(a)
To potem wrzuć

u chyba są 2 sadzonki a może jedna?? z patyków.. najgorzej, że winogron zaatakował różę.. i uciekł do sąsiadów

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 15:23, 01 wrz 2015

Do góry
violinek napisał(a)

I widoczek z boku

Witaj Violinek Pięknego Masz niwaka Ja jestem laikiem - ciężko mi coś doradzić - zaglądam i czekam na odzew Naszej Szefowej Danusiu - mam cichutką nadzieję że zajrzy i mądre rady Ci udzieli.
Pozdrawiam.
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 15:22, 01 wrz 2015

Do góry
rozark napisał(a)

he, he spróbuj posiedzieć pod orzechem jak ona ucztuje, po poczujesz łupinki na swojej głowie, taka jest a co, specjalnie będzie w ciebie rzucać, jak się przesiądziesz ona też się przemieści

Nie wiem czemu ... ale uwielbiam obserwować wiewiórki ... są takie milusie ... z taką gracją się poruszają i ten ognisty kolor
Piękne zdjęcie
Zakątek z fioletową ławeczką 15:16, 01 wrz 2015

Do góry
Było fajnie, szybko zleciał nam czas na wycieczce

Róże żółte 15:13, 01 wrz 2015

Do góry
Moja nn

Ogródek Iwony 15:07, 01 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Zachwycałam się dziś moim miskantem Klaine Fontanne o zachodzie słońca:

Iwonka, to jest piękne ujęcie
Ranczo Edy 15:00, 01 wrz 2015

Do góry
dziś zaczęło się znów szkoła Lenka radośnie skakała

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:49, 01 wrz 2015

Do góry
Milka napisał(a)

Ale avatarek!! taki letni
Fajnie było, w planie była jeszcze Alinka, ale nie wyszło, zmiana planów.

ogrodowe idą, cieszy to
szkoda, że taki upał, nic poza podlewaniem nie robię

Dzięki Irenko tak się bawię teraz więcej w domu muszę siedzieć wiesz nie chce mi się ta fotka przekręcić na prosto ...no to masz wesoło super widzę że nadal wszystko u Ciebie oko kwitnieniem cieszy ja dziś przyuważyłam pigwowiec będzie kwitł drugi raz
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 14:48, 01 wrz 2015

Do góry
rozark napisał(a)

Małgosiu,

na pocieszenie kwaituch dla ciebie "P, wszak zawsze człowiekowi przykro jak jakas roślinka się zmarnuje, albo nie kwitnie

Kuipłam sobie taka budleję ( mama własciwie mi kupiła1) teraz w Zd. Woli na tym ostatnim kiermaszu co byłysmy, też bede miałą "motyli krzew "
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 14:45, 01 wrz 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
tegoroczna rabatka tawiasto rozana

boczna rabatka zewnetrzna

limelight, anabelle i po prawej candelight ktora sie poklada okropnie, jest mocno oparta z przodu mniej udana pinky winky

i tulipanowiec, ktoremu zrobily sie 2 ladne przewodniki, nie wiem dlaczego i czy tak powinno byc ale zle nie wygląda

O to i uciebie juz "zakitkowane" trawki są...slicznie z różami wyglądają
Robotę przy utwardzaniu i przygotowaniu podłoża miałąs duża ale efekt bedzie na pewno że hej. U mnie też by sie przydało zerwac cała starą darn, odchwascic, wyrównac i załozych nowe ścieżki i nowe trawniki....ale kto mi to zrobi, ja sama nie dam rady a firma zewnętrzna...to ile kasy
Ranczo Szmaragdowa Dolina 14:08, 01 wrz 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

krótszy kawałek też ma swoją miejscówkę i bardzo mi się tam podoba, choć Kondzio nie był przekonany do mojego pomysłu, uważam, że tło podkreśliło wzór

Eee no super to wygląda, jeszcze jak przemalujesz tło to będzie cudnie.
Tylko trzmielina zarośnie Ci to cudo.. szkoda by było.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 14:02, 01 wrz 2015

Do góry
violinek napisał(a)

Widok na wprost

Dałabym u góry cały pas rododendronów, nie tylko 2, jeszcze ze 3. Oczywiście ten sam kolor. Po prawej stronie żywopłocik bukszpanowy, w nawiązaniu do cisowego z lewej. A zamiast kory szare kamyki, lepiej podkreślą piękne niwaki z jałowca, będzie bardziej widoczny.
Tuje Danica daj gdzieś indziej.
Ogródek Iwony 13:53, 01 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Zachwycałam się dziś moim miskantem Klaine Fontanne o zachodzie słońca:

Czy ktoś ma Miskanty, które teraz kwitną?

Jolu
, dziękuję za wymiary skrzyneczki

Ja mam , kupowane jako gracki ale okazują ci e być czymś innym, do tego w tym roku okazało się , że jeden egzemplarz wyraźnie się znudził dotychczasowym miejscem i rozłazić się zaczyna - więc eksmisja je czeka na wiosnę.
Pióropusze mają koloru brudnego różu z bordowym
Rododendronowy ogród II. 13:51, 01 wrz 2015

Do góry
jankosia napisał(a)

Czasem jakieś zdjęcia zrobię ale sprzęt którym fotografuję jest po prostu specjalistyczny i nie da się tym zrobić wszystkiego. Próbowałam trochę podziałać na bardzo starych szkłach ale to szkoda zachodu, lepiej już amatorską spacerówkę wziąć Kiedyś płynęliśmy z mężem kajakiem i krążył nad nami orzeł (to na Mazurach było) i mąż mówi"zrób zdjęcie" a ja miałam założony taki obiektyw że nie było szans i tłumaczę że za krótki, że nie wyjdzie itd a mąż mi z pretensjami wyskoczył że po co ja tyle kasy wydałam na aparat którym nawet orła nie można zrobić
Poza tym u mnie jak wiesz dużo ptactwa wszędzie i ja nie umiem ich rozpoznawać. Małgosia mówiła że u niej pliszka bywa, ja w Internet no i jest. U mnie też tylko myślałam że to jakiś gatunek jaskółki Renia też pokazywała ostatnio jakiegoś ptaszka- dla mnie byłby to zwykły wróbel Kiepska jestem w te klocki. Zimą trochę łatwiej bo mniej tego ale i tak trznadle przez długi czas nazywałam sikorkami

To kto z was jedzie na targi? Macie jakieś wolne miejsce czy już za późno? Ja do tej pory jeździłam na te dni dla profesjonalistów (A co!) ale w tym roku nie dam rady niestety. Może coś fajnego kupicie

Masz racje dobry sprzęt ma to do siebie że jest wyspecjalizowany. Ja robię cyfrówką z zoomem 12. Zdjecia kiepskie ale dla mnie wystarczą, dawno juz powinnam kupic nowy aparat ale nie moge podjąc decyzji czy lustrzanke czy znów cyfrówkę , kazdy ma swoje wady i zalety, a ze decyzja trudna to eksploatuję swój stary w którym juz nawet zawór zamykajacy baterie xle działa.Rozpoznawac ptaki szybko bys sie nauczyła bo jak juz go złapiesz obiektywem to na pewno zapamietasz a jak jakiegos nie znasz to atlasy przecież sa.To że trznadle nazywasz sikorkami wcale Cię nie dyskwalifikuje , wiadomo wszystkiego trzeba sie nauczyc.Jeśli chodzi o targi to jadę z Małgosia ale o ile wiem wolnych miejsc nie ma(chyba).Ja tam jeszcze nie byłam więc raz dobrze jest zobaczyc. Na wielkie zakupy nie liczę, zresztą nie mam gdzie sadzic. Ja bym jednak nie rezygnowała z fotografowania ptaków. Mała Mi ma ustawiony zimą aparat na statywie i przez okna zdjecia robi lustrzanka jak się cos pojawi . ma piekne zdjęcia jastrzębia i krogulca. Zimą najłatwiej zaczac tylko trzeba stanowisko przygotowac , jakis karmik i obok gałęzie. Na gałezie ustawiasz aparat a ptaki często na nich siadają i masz zdjecie jakbys w naturze robiła a wysiłek żaden.Na zachętę kilka moich choc kiepskie ale mnie ciesza.

Jastrząb

krogulec

kania

i jemiołuszka

Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 13:45, 01 wrz 2015

Do góry
Kamajla napisał(a)

Czadowe kolory!
Po prostu ogród... 13:43, 01 wrz 2015

Do góry
sylllwia napisał(a)
Lubię tą surfinię za waniliowy zapach, tylko nie rozrasta się zbyt mocno

W półcieniu rośnie zdecydowanie gorzej

Waniliowy zapach surfinii a wygląda jak dobre lody jagodowe z bita śmietaną. Piękna i zadbana.
Rododendronowy ogród II. 13:34, 01 wrz 2015

Do góry
Milka napisał(a)

Piękna Bożenko. U mnie też kwiaty po 1 dniu pali, ale jako roślina się trzymają całkiem nieźle.
CW wiem, że o tej porze kwitnie, ale ich mam tylko 2 w 1 miejscu i owszem kwitną, ale ten jest inny, pod murem i na dobre sobie poczyna

to CW

a to ten drugi, do metki się nie dostałam, już tam za gęsto

W tym roku pogoda tak namieszała że różne anomalie moga się zdarzac a ten różowy może tez byc z takich które jesienia kwitną bo jest ich więcej nie tylko CW.Nie lubię jesiennego kwitnienia bo im wiecej kwitnie jesienia tym mniej wiosną.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 13:33, 01 wrz 2015

Do góry
rozark napisał(a)

dzięki temu, że mały to do ogarnięcie w jedną pracującą osobę

gratki na 500

Masz rację Renata, czasem po powrocie z jakiegoś dużego pieknego ogrodu jak u Anity, Krysi czy Bogdzi żałuję że nie mogę u siebie poszaleć z kolejnymi roslinami, drzewami (tych żałuje najbardziej), oczkiem wodnym, altanką..etc..ale potem jak sie tak urobię po pachy u siebie przy koszeniu, odchwaszczaniu, kopaniu........i padam na twarz to błogosławię ten fakt, że mam tylko taki nieduzy ogród do ogarniecia ... A przecież nie będe coraz młodsza, więc.....dobrze jest jak jest
Radochy mam z tego mojego ogródka co niemiara
Pozdrawiam i dziekuje za róże ( co ona za jedna ?) i za gratulacje
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:31, 01 wrz 2015

Do góry
Milka napisał(a)

kolejna anomalia
sadzona niedawno magnolia Yellow River, 2 sztuki, zaczyna na poważnie kwitnąć! liście podpalone, choc cieniowana i podlewana.
Stożek cisa cięty po ciemku, dziś poprawki i sprzątanie

Milko, dziękuję za rewizytę, zdjęcia i informacje. Ambrowca kupię, ale normalnego, mam jezcze miejce. Mam nadzieję, że będą rozły jak u Ciebie.

Moja magnolia kupiona w tym roku też tak wygląda. Mylałam, że pada, a to poparzenia Ulżyło mi. Teraz szukam w rozsądnej cenie gienie i żółtej jak Twoja, bo tego koloru jeszcze nie mam.

Z ciemnych traw zrezygnuję, choć piękne, bo jeśli nie zimują, to nie będę się z nimi bawić

Pozdrawaim!
Rododendronowy ogród II. 13:31, 01 wrz 2015

Do góry
anka_ napisał(a)

Niesamowita ilość Bożenko. I zapewne większość to goście twojego ogrodu. A może wszystkie?
Zdjęcia z linku przepiękne.

Bożenko czy to są dzwońce?

Nie pamiętam juz dokładnie ale ponizej pięciu nie było fografowanych w moim ogrodzie , reszta rzeczywiscie na moim terenie.Te ze zdjecia to czyżyki. Dzwońce są większe i wyglądaja tak

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies