Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

Marga 22:58, 13 sie 2015

U mnie też dalej susza a prognozy nic o deszczu nie mówią
Już nawet mi sie na humor rzuciło, w kółko chodzę jakaś zła ;(
anabuko1 23:19, 14 sie 2015

amelia_b napisał(a)

Ania ja tez już nie pamiętam, u mnie to nie wiem kiedy padała i wcale się nie zanosi

Dziewczyny,To tak jak i ja.Nie pamiętam jak to jest jak pada.Jak powietrze później pachnie,jak miło.I jak dobrze ,że nie trzeba podlewać
Marga 23:39, 14 sie 2015

Aniu, ja nie mam nic (oprócz finansowego aspektu) przeciwko podlewaniu. Nawet lubię Tylko moja działka tak daleko i nie mam jak dojechać bez samochodu Podlewam raz na 2-3 dni. Serce mnie boli jak patrzę na moje roślinki
U nas nawet chmur nie ma na niebie.
Karol99 00:29, 15 sie 2015

Marga napisał(a)
Aniu, ja nie mam nic (oprócz finansowego aspektu) przeciwko podlewaniu. Nawet lubię Tylko moja działka tak daleko i nie mam jak dojechać bez samochodu Podlewam raz na 2-3 dni. Serce mnie boli jak patrzę na moje roślinki
U nas nawet chmur nie ma na niebie.

Ja tez całkiem lubię podlewać no ale bez przesady ile można.
Marga 08:23, 15 sie 2015

Karol99 napisał(a)

Ja tez całkiem lubię podlewać no ale bez przesady ile można.

No tak, Wy macie duże ogrody, a ja dopiero jedną rabatę to jeszcze mi się nie znudziło
paulina_ns 10:18, 15 sie 2015

A u nas ostatnio popadalo 3 minuty
AnnaCh 22:02, 15 sie 2015

Kochani, pozwolicie, że nie będę odpowiadać każdemu z osobna tym razem
Chwilunię mnie nie było, ale jakoś tak wyszło. Dziś spiekoty ciąg dalszy niestety Choć od ok. 17 zaczęło się chmurzyć, przed godziną zerwał się wiatr, trochę grzmiało i... nic. Znowu mnie deszcz ominął, z burze.dzis.net wynika, że poszło na Łódź. Bokiem, a tak liczyłam bardzo na ten deszcz, bo ziemia to istny popiół.

Wczoraj wykroiłam trochę trawy pod dalszą część rabaty, właściwie to ja zaznaczyłam tylko brzegi, a wykroił mi M Jeszcze jest za mała zdecydowanie.
Powinna być zdecydowanie większa i w poniedziałek może ją podetnę dalej, bo jakiś tam plan wobec niej mam

Z tyłu jeszcze dwa szmaragdy, po lewej miskant. Na środku, ale tak bardziej na prawo hortensja anabell, przy niej imperata red baron, tylko nie wiem co dać na obwódkę, chyba zrobię z runianki japońskiej.

Na tym zdjęciu najlepiej widać co zostało z mojego trawnika, siano
AnnaCh 22:13, 15 sie 2015

Pomidorkowo u mnie

Kolejne dalie zaczynają kwitnać W tle canny i rącznik

Vanilka ładnie daję radę, a z lawendy codziennie wycinam przekwitłe całkowicie kwiatostany. Nie chcę jej całej ciachać, bo bzyczków mi szkoda, a pełno jeszcze ich tam. W trakcie wycinania zauważyłam mnóstwo nowych pędów kwiatostanowych

A takie bukiety na dzisiejsze święto zrobiłam do kościoła dla mojej Marysi i jej koleżanki Z tego co miałam na podwórku: nawłoć, jakieś trawy, gałązka wierzby, kwiaty pietruszki i kopru, lawenda i dalie
Anusia 22:54, 15 sie 2015

AnnaCh napisał(a)
Kochani, pozwolicie, że nie będę odpowiadać każdemu z osobna tym razem
Chwilunię mnie nie było, ale jakoś tak wyszło. Dziś spiekoty ciąg dalszy niestety Choć od ok. 17 zaczęło się chmurzyć, przed godziną zerwał się wiatr, trochę grzmiało i... nic. Znowu mnie deszcz ominął, z burze.dzis.net wynika, że poszło na Łódź. Bokiem, a tak liczyłam bardzo na ten deszcz, bo ziemia to istny popiół.

Wczoraj wykroiłam trochę trawy pod dalszą część rabaty, właściwie to ja zaznaczyłam tylko brzegi, a wykroił mi M Jeszcze jest za mała zdecydowanie.
Powinna być zdecydowanie większa i w poniedziałek może ją podetnę dalej, bo jakiś tam plan wobec niej mam

Z tyłu jeszcze dwa szmaragdy, po lewej miskant. Na środku, ale tak bardziej na prawo hortensja anabell, przy niej imperata red baron, tylko nie wiem co dać na obwódkę, chyba zrobię z runianki japońskiej.

Na tym zdjęciu najlepiej widać co zostało z mojego trawnika, siano

Ania a nie chcesz połączyć obie rabaty tzn. tę przysdzłą z już istniejącą obok?
Warmia 22:58, 15 sie 2015

Od razu mówię, będzie się ciężko kosić. Może troszkę złagodzić to wcięcie.