Witaj Marga . Zastanawiam się, czy wcześniej widziałam te łąki w Tatrach, przecież tam bywałam. Może to było przed zainteresowaniem ogrodami i nie zwracałam na nie większej uwagi. No i w tamtym roku było dużo mgły, deszczu i chmur, więc nie były widoczne. Piękne te łąki, warto je zobaczyć i nawet nie trzeba wysoko w górę iść. Chociaż ja lubię wysoko w górę
Witaj. Marchewkę polecam, nie tylko ze względu na pazie królowej. Trawka rosła sobie w warzywniku. Jest więc dowód, że nie warto przejmować się skrupulatnym plewieniem
Pozwoliłem sobie wstąpić do Twojego ogrodu. Bardzo fajnie tu jest, po pierwsze ogród bomba. O zdjęciach miałem nie pisać bo tyle osób o tym wspominało, że to nic nowego. Ale jak zobaczyłem zdjęcia roślin w deszczu - to szczęka spadła na podłogę - jednak muszę to napisać -> umiesz robić piękne, interesujące zdjęcia takie które można oglądać, oglądać i tak bez końca. Gratuluje pomysłów, dobrego spojrzenia na świat i przede wszystkim pięknego ogrodu. Pozdrawiam.
Asiu zdjęcia cudowne- jak zawsze. Uwielbiam wątki z pięknymi zdjęciami a Twój właśnie taki jest
Odnośnie pomidorków.
Pokrojone, posolone suszę. Potem mieszam z ziółkami: własne oregano i bazylia, kropię własnym octem jabłkowym i pakuję w słoiczki. To zalewam wrzącym olejem, zakręcam i obracam do góry nogami.
Podobno mogą tak przetrzymać parę lat ale ja nie mam takiego stażu i wyżeram dużo szybciej pozdrowionka