Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 12:33, 22 wrz 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Tak Danusiu to trzcinnik brachytricha. On ma ok 1 m jest to bardzo ładna trawa. W tym roku nie jest tak ładna jak w zeszłym roku, być może, że ma za mokro u nas ciągle padało i pada. Jak widzisz już żółknie.

Ta fota z 10 października zeszłego roku i jest zielony

Ta fotka z 11 listopada zeszłego roku

Jestem zachwycona tymi trzcinnikami, masz chyba rację z tym za mokro. U mnie tam gdzie mają bardziej mokro robią się już żółte, stoją prosto jak żołnierze i są wyższe, a obok gdzie bardziej sucho dokładnie odwrotnie
Moje kocimiętki w tym roku po przycięciu były bardzo brzydkie. Chyba jednak miały za dużo wilgoci. Będę je przesadzać.
Pozdrawiam Elu
Ptasi gaj 12:14, 22 wrz 2021

Do góry
daredevil napisał(a)
Dzięki za nazwę. Kupiłam trzy te trawy pod nazwą stipa brachytricha, więc myslałam że będzie podobna do pony tails? Ale i tak podoba mi się

pozdrawiam serdecznie

Należy sadzić wszystko co się podoba a jak nazwa odpowiada to pełnia szczęścia. Ha ha
Ptasi gaj 12:11, 22 wrz 2021

Do góry
beamilusia napisał(a)
Witaj Elu. Dziękuję za informacje o kocimiętce. Jeszcze je przytnę, skoro piszesz, że można. Moje kocimiętki siałam z nasion. Nawet nie wiem, jaka odmiana. Zawsze się pokładają, może dlatego, że ich nie tnę często.
Pobiegałam po Twoim ogrodzie. Masz w nim różnorodne zakątki, jakby różne ogrody w jednym. Pięknie rosną trawy. Byliny zdobią klomby. Staw zaprasza do odpoczynku, tylko teraz miałaś trochę kłopotu z rozciąganiem siatki. Widzę też ciekawe drzewa. Niektóre chętnie bym u Siebie posadziła, ale u mnie mroźne zimy, często z niedostateczną okrywą śniegową. Obawiam się, że mogłyby zmarznąć. Masz, Elu, dużą wiedzę na temat opieki nad ogrodem i się nią dzielisz. Będę na pewno korzystała z Twoich rad. Pozdrawiam serdecznie.

Dziękuję, że zajrzałaś. Też nie mogę sądzić wszystkich krzaków czy drzew kwitnących. Wiosenne przymrozki wszystkie paki kosza. Np migdałek, magnolie, hortensje ogrodowe nawet bez Polibin też nie raz obrywa. Judaszowiec to moje marzenie, ale cóż taki mam klimat. Powojników alpejskie też marzenie mam gdzie sądzić tylko za mało miejsc zacisznych wszędzie dmucha.

Przesada z tą wiedzą, ale staram się dużo czytać jak czegoś nie wiem. Jak coś kupuje to sprawdzam w necie czy się nada u mnie.
Kocimiętki u mnie rosną jak chwasty tak im jest dobrze. Wystarczy nie za dużo podlewać, i przycinać i znowu rosna.

To dla ciebie

3 mają br po prawej 20 mają kocimiętka groniasta.

To jest Wolcers ma intensywny niebieski kolor. W przyszłym roku za radą Maji z w ogrodzie przytne w maju te kępy podobno wtedy są sztywne i nie wylegują się. Trzeba przyciąć te na drugiej focie

Ptasi gaj 11:52, 22 wrz 2021

Do góry
daszum napisał(a)

Elu, czy tutaj rośnie trzcinnik? Piękne ma te kłosy.
Jaką on ma wysokość?

Tak Danusiu to trzcinnik brachytricha. On ma ok 1 m jest to bardzo ładna trawa. W tym roku nie jest tak ładna jak w zeszłym roku, być może, że ma za mokro u nas ciągle padało i pada. Jak widzisz już żółknie.

Ta fota z 10 października zeszłego roku i jest zielony

Ta fotka z 11 listopada zeszłego roku

Miłkowo - sezon 2016-2022 08:12, 22 wrz 2021

Do góry
Milus skoro jesteś na bieżąco to witam.

Na ile czas pozwoli, będę, ale i tak nie nadrobię. Na bieżąco będę patrzeć.
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:41, 22 wrz 2021

Do góry

Jak ma się tego dużo to nikt nie ogarnia. Już bym dużo zrobiła, ale nie ma dnia aby nie było ulewy. Wczoraj pod wieczór ciełam tawuły wyschły. Rano przeszła ulewa. Przyjechałam z zamiarem cięcia po ulewie wszystkie krzaki otrzepywaksm z deszczu, aby szybciej wyschły
Na szczęście już później nie padało i sporo krzaków przycięłam zaraz idę zbierać wszystko pewnie kilka taczek.
O chwastach już nie mówię wyrywam te które wychodzą ponad ozdobne. Spasowalam przy koniczynce niskiej i rozgwiazdnicy wieczorem wyrwę rano znowu się pojawia.

Irus też mnie nie ma na forum wieczorem zaglądam i zasypiam.
Znowu pewnie będzie padać bardzo duszno.

Milus piękne fotki i na fotkach. To chyba róża ten wysoki krzak na różowo kwitnacy. Dobrze w cieniu posiedzieć. Tak sobie myślę, co by było jakbym tych drzew nie miała - masakra przy takiej pogodzie.
U mnie też dzisiaj będą wnuki. Na kilka dni.

Pozdrawiam miłego dnia

Elu pozdrawiam, już mamy jesień. Lato minęło nie wiadomo kiedy.
Ptasi gaj 23:14, 20 wrz 2021

Do góry

Po prawej Kalina Kilimandżaro kwitnie bez przerwy, ale szału nie ma jak to opisują w necie, może w przyszłym roku.

Ptasi gaj 23:10, 20 wrz 2021

Do góry
CD

Ptasi gaj 23:07, 20 wrz 2021

Do góry
Trochę fotek

Ptasi gaj 23:02, 20 wrz 2021

Do góry
greg66 napisał(a)
Ela u mnie chejo do wygląda tak jak u Ciebie, a on chyba potem ma być pomarańczowy?

No to czekamy, dla mnie bez kolorki jest bardzo ciekawa.
Ogród prawie wymarzony … 22:08, 20 wrz 2021

Do góry
No widzisz każdy daje radę z tym adresem. Myślałam że ty Ola a ty Justyna.
Trawy to wdzięczne rośliny bardzo dekoracyjne. 130 traw to dużo nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić, ale wierzę na słowo.

Też kocham trawy które teraz dają popis mam ich dosyć sporo ile nie wiem.
Ogród prawie wymarzony … 13:42, 20 wrz 2021

Do góry
O matko jak masz pięknie i w dzień i wieczorem.
Ile ma metrów ogród to sama wszystko robiłaś, sądziłas.
Rabata nad którą się meczylas 6 lat bardzo ładna.

Dziękuje bardzo. Tak sama i dalej będę się męczyć po poszerzam jedną z rabat. Tak wszystko sama- planowanie kopanie nasadzenia ogólnie działka ma 1500 m a cały ogród jest na Ok 700 metrach
Ogród prawie wymarzony … 13:18, 20 wrz 2021

Do góry
O matko jak masz pięknie i w dzień i wieczorem.
Ile ma metrów ogród to sama wszystko robiłaś, sądziłas.
Rabata nad którą się meczylas 6 lat bardzo ładna.
Mirkowy ogród (początki) 12:06, 20 wrz 2021

Do góry
Mirka pomyłka nastąpiła z tymi wątkami

Elu nie nastąpiła . Justyna nie ma jeszcze wątku i zdjęcia u mnie wstawiła.
Ma piękny ogród i pewnie założy wątek . Trzeba ją zachęcić
Ogród prawie wymarzony … 10:52, 20 wrz 2021

Do góry
O widzisz wątek już jest jeszcze tylko adres. W linku od Danusi chyba u Mirki jest napisane jak to zrobić sama się z adresem mordowałam.
Popatrz po prawej stronie "Mój profil" tam chyba wszystko jest.
Chodzi.o adres przez który łatwo będzie się dostać na Twój wątek ten u dołu każdego wpisu na zielono np Ela-ptadi gaj

No właśnie z tym adresem będę miała problem
Ogród prawie wymarzony … 10:32, 20 wrz 2021

Do góry
O widzisz wątek już jest jeszcze tylko adres. W linku od Danusi chyba u Mirki jest napisane jak to zrobić sama się z adresem mordowałam.
Popatrz po prawej stronie "Mój profil" tam chyba wszystko jest.
Chodzi.o adres przez który łatwo będzie się dostać na Twój wątek ten u dołu każdego wpisu na zielono np Ela-ptadi gaj
Ogród prawie wymarzony … 10:28, 20 wrz 2021

Do góry
Witam i pokazuj fotki napisz coś jak powstaje czy powstał. Adres sobie zrób.

Dziękuje bardzo.
Mirkowy ogród (początki) 10:14, 20 wrz 2021

Do góry
Mirka pomyłka nastąpiła z tymi wątkami
Ogród w Klein Kottorz 10:11, 20 wrz 2021

Do góry
daszum napisał(a)
Ogród dzisiaj

Danusiu u ciebie tak wszystko wygląda jakby deszcz nie padał. U mnie bardzo trawy ucierpiały byle do czwartku ma być lepiej.

Zachwycam się ta trawa na 2 focie czy to ta sama o której pisałam w zeszłym roku. Jeżeli tak to jak się nazywa ją sobie ją ściągnę przez internet. Ewentualnie zrób fotki z bliska poszukamy w katalogu u ogrodnika.
Albo jak dasz radę jednak uszczknąć tejntrawkinpracuj nad tym.

Jest przepiękna. U ciebie gaury jakieś niskie u mnie wyrosły wysokie jak się nazywają twoje.
Ogród prawie wymarzony … 09:59, 20 wrz 2021

Do góry
Witam i pokazuj fotki napisz coś jak powstaje czy powstał. Adres sobie zrób.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies