Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 01:14, 09 kwi 2023

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Oddalając się do pichcenia życzę wszystkim w te święta słońca i tego na niebie i w oczach bliskich. Chwilę oddechu, masę miłości!

Owocnych Świąt w gronie dobrych ludzi, przyjaciół i rodziny.
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 01:12, 09 kwi 2023

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Odmuszelkowałam bataty

Super! Pędusiów jak mrówków!
Działeczka w dużym mieście 01:12, 09 kwi 2023

Do góry
lilarose napisał(a)

Fajny obrazek kwiatowy wyszedł
Wzgórze chaosu 22:46, 08 kwi 2023

Do góry
A teraz chwalipost
Dostałam od siostruni taką niespodziankę

Jest niesamowita do przycinania kulek cisowych. Do tej pory robiłam to nożyczkami za jakieś 15 zł ze sklepu papierniczego
No jest różnica

Z ciekawości policzę, ile mam tych kulek do cięcia. Trochę się tego nazbierało

Wzgórze chaosu 22:32, 08 kwi 2023

Do góry
Znacznie przyjemniejsza przycinka to utrzymanie w ryzach nowych żywopłotów. Uwielbiam tę robotę

Biforki i afterki Najpierw piłą, potem kosmetyka sekatorem.

A takie grubaski wsadzałam 3 lata temu.

W drugim roku przycięłam je mocno dwa razy, teraz w sumie trzeci raz. Zależy mi na tym, aby zielone pędy były jak najbliżej pnia. Utrzymanie chudej, wąskiej ścianki zaprocentuje w przyszłości.
Przy starym żywopłocie mam problem z wstawieniem drabiny między żywopłot a siatkę. Mieści się dosłownie na styk.
W nowych ściankach postaram się nie mieć tego problemu.

Do góry
Z tej przycinki nie jestem dumna. Żal mi takich kalekich drzew, wyglądają mega smutno.
Teraz świadomie nie posadziłabym brzóz na takim skrawku działki. Dlatego pilnujemy wysokości, to już chyba 3 taka akcja.
I mam nadzieję, że ostatnia w wykonaniu męża, szwagra i kuzyna. Umierałam ze strachu patrząc, jak oni to robią.
To zdecydowanie nie na moje nerwy. Nie wiem jednak, jak w przyszłości przekonam ten nadmiar testosteronu i uzyskam zgodę na przyjazd profesjonalnej ekipy. No nie wiem

Drzewo wykorzystamy do kominka.

W zeszłym roku brzozy były już zbyt mocno rozrośnięte i taka wysoka przesłona nie była potrzebna.

Do góry
Dobrze, że wcześniej zerwałam magnoliowe gałęzie i zrobiłam kilka bukietów.
Pięknie się rozwinęły. Tu jedna z gałązek.

Pozostając w tonacji pink pochwalę się hiacyntem, którego kolor okazał się sporym zaskoczeniem.
Pierwszy raz mam kwiaty w takim odcieniu, jakby fuksja połączona z fioletem. Super kolor na tę szarą w tym roku wiosnę.

Do góry
Sylwia dziękuję za iglakowy komplement
Zobaczysz jakie wyzwanie mnie czeka, sama jestem ciekawa, czy się uda

Ciemierniki to faktycznie terminatory. W przeciwieństwie do 15 letniej magnolii, która po raz pierwszy jest, jak to dziś powiedziała moja siostra, i u niej i u mnie brązowym zombiakiem.
Myślę, że przy pierwszym mocniejszym wietrze wszystkie pąki spadną. Już wiele z nich leży na ziemi.

Tak pięknie zapączkowana była 25 marca.

Pozostaje zeszłoroczne wspomnienie
Działeczka w dużym mieście 22:28, 08 kwi 2023

Do góry
Jak to robisz ze będą kwiaty ?
Działeczka w dużym mieście 22:23, 08 kwi 2023

Do góry
I trochę dzisiejszych zdjęć z rabat

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 22:17, 08 kwi 2023

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Bochen piękny. Naprawdę się rozwijasz
Radosnych świąt

Nie jeden…
Wymarzyłam sobie wrzosowisko 22:06, 08 kwi 2023

Do góry
U mnie wiśnia umbra też już zapączkowana

A tu pokażę rabatkę z lilakiem (bzem) u moich rodziców. Mama wyprowadziła bez na takie wielopniowe drzewko, a ja wokół tego drzewka wprowadziłam swoje przeróbki
Posadziłam turzycę Ice Dance, 2 piwonie, podzieliłam i rozsadziłam kępkę swoich fioletowych krokusów.

A tak było przed:
Ogród w malinówkach 22:01, 08 kwi 2023

Do góry
A tutaj efekty mojego czwartkowo-piątkowego pikowania pomidorów.

Może czas nie był idealny, ale po świętach mam zaplanowane inne prace, a niektóre pomidory już dostały pierwsze liście.
Grzebiuszka ziemna 20:50, 08 kwi 2023

Do góry
Muszelko - kalie dziękują za kibicowanie

Agnieszko - dziękuję

GorAna napisał(a)
Pani toż to szok, te Twoje zasiewy.
Jesteś Miszcz☺️

Zaraz woda sodowa uderzy mi do głowy, podpis - Miszcz

Basiu - dzięki, co do kalii wynasionkowałam moją różową, ale podobno nie zawsze powtarzają kolory, ciekawa jestem co z nich wyniknie

Jolu - dzięki ja w domu też nie mam za ciepło, jak Ty a światełko włączałam w dni pochmurne i trochę na wieczór. dzięki temu roślinki tak się nie wyciągają

Małgosiu - już się nie martwię dziękuję, nie mogę się doczekać moich trzech nowych klematisów, jeszcze ładnie "puszcza się" wielkokwiatowy Little Mermaid, ma taki ciekawy kolorek.

sylwia_slomczewska napisał(a)

Pierwsze do namalowania drugie do naśladowania.

Sylwio - dzięki, a więc maluj

Dorota321 napisał(a)
Pięknie ujęty zachód słońca, ale i wysiewy domowe bardzo imponujące.

Dorotko - dziękuję
A ponizej dowód rzeczowy, że moje pomidorki i papryki rzeczywiście wyszły na spacer z domu

Nie dość, ze się nalatałam w kuchni, to jeszcze wyprowadziłam roślinki, nie wiem co mi strzeliło do głowy teraz leżę i kwiczę z obolałymi nogasami i czytam Ogrodowisko
Moja codzienność - ogród Oli 20:46, 08 kwi 2023

Do góry
Czy podpowie mi ktoś co to za miskant?
Ptasi gaj 20:44, 08 kwi 2023

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Aniu wstawiam foty rozdrabniarke. Na zmianę pada słońce świeci.
Dorotka mnie też prosiła abym coś napisała o rozdrabniarce.

Elu nadrobiłam zaległości, podoba mi się jak tnie Twój rębak. Przydałaby się nazwa i symbol tego ustrojstwa.
Nabrałam ochoty na sadzenie ziemniaków w donicach. Pomidory mam już w gruncie pod folią. Ile ja się nakombinowałam, żeby mi one nie przemarzły przy -5 stopniach. Zapalałam w środku znicze, które były źródłem ciepła, a od zewnątrz rozłożyłam stare zasłony. Folia jest niska, bo tylko 90 cm. Pomidory uratowane
Ogród prawie wymarzony … 20:35, 08 kwi 2023

Do góry
Powiedz mi proszę co to za drzewa w tle
Działeczka w dużym mieście 19:30, 08 kwi 2023

Do góry
oj, nie było mi dziś łatwo znaleźć kwiatów do bukietu, mam nadzieję, że narcyzy się rozrosną do przyszłego roku, bo ciągle mam mało
Przedziwny Ogród 18:53, 08 kwi 2023

Do góry

Kochani!!! Zdrowych, spokojnych i rodzinnie radosnych Świąt Wielkanocnych wszystkim Wam z całego serca życzę.
Życzenia z okazji Świąt Wielkanocnych 2023 18:23, 08 kwi 2023

Do góry
Kochani wszystkim życzymy zdrowych, spokojnych, rodzinnych i pełnych wzajemnego zrozumienia i miłości Świąt.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies