Jak się dopcham do komputera to wstawię mojego wynalazka to zobaczysz dlaczego hlipie
to ja dziś hurtem
Zakupykilka wrzosów, jeden carex buchananaRozchodnik od teściowej
Się opisałam i zjadło... zamiast wyślij dałam odśwież..
Specjalnie dla ciebie policzyłam róże.. mogłam coś przegapić.. mam 63 szt. ale odmian tylko 20. Nie taka kokosia ze mnie jak by wyglądało.
Z listy mam tylko 4 ale to nowe nabytki... pogadamy o nich z 2 lata.
Jeśli mnie oczy nie mylą to te buksy malusie... Nie lepiej za 20-30zł kupić gotową kulkę? Z tych dzieciaczków kulki uzyskasz za 3-4 lata. Jak dobrze pójdzie...
ale jeśli chcesz to ciachnij mocno w połowie. Muszą się rozkrzewić. Aczkolwiek teraz z takimi maluchami to ryzyko. Zasada jest taka, że czym mocniej/częściej tniesz to się lepiej rozkrzewiają, bo w 3-4 tygodnie po cięciu wypuszczają nowe odrosty. Cięcie pobudza. Myślę, że lepiej zaczekaj do wiosny. teraz tylko można jeszcze robić cięcie korygujące. (głośno myślę)
Zobacz u Mad jak posadziła kulki pod oknami - nie w rządku, a w grupach -tak ciekawiej. Zurawki jeśli jest co, to dziel. Przekop ziemię z korą i sadź.
Myślę, że albo tuje, albo buksy. wybór nalezy do ciebie.
To jeszcze mi napisz jaką powierzchnię zajmuje jeden taki Foxiu;, piszesz, że nie dużo, ja mam tam bardzo niewiele miejsca i muszę się zastanowić ile kupić. Bo doczytałam, że rośnie do wys. 30-40 cm.
łącznie mam 4 krzewy ( a to tylko dlatego, że już 2 X niefortunnie próbowałam kupić Harmony (i nadal jej nie mam ), spróbuję jeszcze raz)
A to młodziutka dębolistna Amethyst
Za małe jeszcze, żeby się nimi zachwycać, zobaczymy co z nich wyrośnie
A przy okazji - masz super wypasione hortki, żałuję, że nie byłam
Łoooo, ja Cię melduję ,źe odrobinkę nadrobiłam
Superowe spotkanko było , jak ja lubię te fotki uśmiechniętych radosnych buziek nie do podrobienia
O wylewkach poczytałam i gęsiej skorki dostałam....normalnie...wyrazy współczucia
No i gratulacje na kolejnego tysiaka Kobitko jak Ty to robisz ??
Właśnie teraz jak najbardziej potrzebują magicznej siły, u mnie w tym roku jakieś czary- mary, młodsze vanilki już dawno różowieją zaś najstarsze krzewy - dużo jeszcze w pączkach
( na pierwszym planie)