Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Iwony 10:22, 06 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Beatko, fajnie podsumowałaś. Wymarzone ogrody, niepowtarzalne, indywidualne i na miarę każdego z nas. Bo inaczej byłoby nudno.
Już o tym kiedyś pisałam, że jak weszłam na O, chciałam mieć ogród taki sam jak Ana. Chyba żadnej rabaty nie mam takiej samej. Ale nauczyłam się łączyć i komponować roślinki. I przyznam, że najtrudniej z bylinowymi. Zawsze jakiś numer wywiną

Roślinki faktycznie się rozrosły.
Zobacz, jesienią sadziłam gracki do donic:
To ujęcie zrobiłam wtedy z tarasu - wrzesień 2014:

Dziś wygląda to tak - sierpień 2015:

Faktycznie - miskanty zaraz będziesz dzielić Ale mnie to bardzo odpowiada, bo muszę swoich naprodukować trochę

Podziwiam Cię, Iwonko za zapał do pracy w ogrodzie. Ale nie ma się co dziwić - efekty zachwycają - a to z pewnością motywuje do kolejnych rewolucji
Rozchodniki już kwitną? U mnie dopiero w pąkach. Ale za to lawenda zakwitla ponownie I bądź tu czlowieku mądry...
Pozdrawiam w kolejny mega upalny dzień...
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 10:20, 06 sie 2015

Do góry
Floksy białe jeszcze kwitną, fioletowe i różowe już mają swoje pięć minut za sobą.

Ogródek Iwony 10:18, 06 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ewa, zaczynam zazdrościć ci dużej ilości miejsca, bo ja nie wiem, gdzie dosadzić różowe róże. A są takie śliczne
Już 3 żółte Beroliny czekają w doniczkach na miejsce, bo Zbyszek zabronił je wydać, wymyślił sobie, ze zakłada rabatę przed swoim królestwem na wszystkie niechciane przeze mnie roślinki. Wylądowała tam już jedna hortensja
Żółte róże też tam chyba wylecą z doniczek
Obejrzałam sobie twoje różyczki - ładne panienki
Zobacz, przecież nie wywalę tych piękności z okolic tarasu, nawet delikatnie pachną i są zdrowe, cały czas kwitną, na 3 piękne angielki miejsce znajdę , tylko które wybrać kolorem, by pasowały? :

To jest jedna gałązka:

Iwonk jakie piekne te roze!! Cudny kolor!!! I wogole pieknie w Twoim ogrodzie. Dawno tu nie bylam a tu tyle slicznisci.! Macham
Ogród na glinie 10:15, 06 sie 2015

Do góry
czy to to coś zjada mi trzmieliny?
regularnie wchodzi do domu
o połowę mniejsze od opuchlaka, jak naliściak, tylko czarne

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 10:14, 06 sie 2015

Do góry
Dla ochłody

A ogrodowo oczywiście jeżówki do znudzenia i hortensje, bo szczerze mówiąc niewiele jest więcej do oglądania w tym momencie

Jeżówki w stu odsłonach

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:14, 06 sie 2015

Do góry
pierdołki z filcu uszyte z resztek
wykonanie tesciowej, inspiracje z neta.

organizer

poj. na chusteczki

kubełek na pierdołki

kosz na śmieci
Ogród na glinie 10:13, 06 sie 2015

Do góry
żurawka Delta Down zakwitła
też zrobię z niej sadzonki, ale dopiero w przyszłym roku, jak się rozrośnie

Ogród na glinie 10:12, 06 sie 2015

Do góry
moje ostatnie zakupy
znowu żurawki
Rio, Marmalade i Plum Royale
pójdą na rozmnożenie

są też 2 rozchodniki Raspbery Truffle i Brunnera
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:12, 06 sie 2015

Do góry
Jana napisał(a)
Anetko czy już opatentowałaś rozchodniki pod hortensją? Moje hortensje obwisły, mają jeden sezon, denerwuje mnie to. Podwiązałam je ale nie wygląda to estetycznie, pozwolisz, że zgapię Twój pomysł? W końcu trzeba korzystać z dobrych wzorców.... A ile masz tam rozchodników i w jakiej odl sadziłaś je przed hortensjami?
hahahahah Vanilki maja to do siebie, ze niestety nie są sztywne jak limki czy pinki, a już szczególnie młode. Moje mam od 2011 a i tak je wiąże by nie legły na trawniku. Po pierwszych ulewnych deszczach bez wiązania wyglądają tak (zauważ, że rozchodniki tam są )

ja wszystko robię na oko, a że miejsca mam mało to posadzone pewnie za blisko i za gęsto
Ogród dla moich synków 10:04, 06 sie 2015

Do góry
Filemon24 napisał(a)
a jakoś tak się załamałam że u mnie tak nędznie ( skasowałam wątek) i nie pasuje do ogrodowiska ale w ogródku w dalszym ciągu działam nie poddaje się
jak chcesz niższe hortensje to soudane fraise polecam ( taka sama jak vanille fraise ale mała)
magical candle piękna i do 1,5 metra dorasta.
piękny kolor kwiatów, zdjęcie mojej

Jaka śliczna limonkowa! U Bożenki też zwróciłam na nią uwagę.
Filemon, szkoda, że skasowałaś wątek Przecież Twój ogród dopiero się tworzy, podobnie jak mój i tysiące innych na O. Po to właśnie jest to forum, zeby wspierać początkujących. A te piękne i dojrzałe ogrody forumowiczów oglądamy nie po to aby sie dołować, ale żeby czerpać z ich doświadczenia i uwierzyć, że za kilka lat nasze też mogą być przepiękne. Sebek też niedawno pokazywał ogród "przed i po", aż trudno uwierzyć jak wszystko się zmieniło.
A styl ogrodu ma się przede wszystkim Tobie podobać i być dopasowany do Twoich potrzeb.
Przepraszam, rozpisałam się.
Mam nadzieję, że niedługo zobaczę aktywnego linka w Twojej stopce
Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;) 09:58, 06 sie 2015

Do góry
Dzisiaj jedna z moich nielicznych lilii. Chociaż powoli i po kolei pokazują swoje piękne kwiaty

Ranczo Szmaragdowa Dolina 09:50, 06 sie 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

zjazd do mnie

nie mam pomysłu co dać zamiast maliny, deski nieładne dołem trza by coś zimozielonego, ale co? Nie widać dobrze ale maliny są na sporym wzniesieniu.

mnie to najbardziej urzekło, ślicznie

maliny chcesz wykarczować?
Wilcza Góra 09:45, 06 sie 2015

Do góry
....czy takie umiłowanie zieleni (czasem pomimo wszystkiego co wokół nas), też Was wzrusza ?

przepraszam że dziś fotka nie z Wilczej, ale tak mnie jakoś poruszył ten francuski obrazek (Nicea) ...

Wilcza Góra 09:42, 06 sie 2015

Do góry
WilczaGora napisał(a)
ej .... posuń się ...

boskie ujęcie
Poczdam - Cecilienhof Palast oraz inne ciekawe miejsca w tym miescie 09:42, 06 sie 2015

Do góry
Margarete napisał(a)

Ile gatunków w jednym miejscu i cudowne niebieskości
Makowo na Kociewiu 09:40, 06 sie 2015

Do góry

2012

2015

2015

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 09:35, 06 sie 2015

Do góry
Rench napisał(a)

Masz podświetlone na zielono obydwa wątki jako aktywne, więc się zamotałam,wybacz

Ten liliowiec to chyba Alabama Slammer
Jutro zmierzę ich wielkość,ale olbrzymie nie są,bo mam pojedyncze o wiele większe.
Może mieć ok 10cm.
Ja mam kilka odmian ,ale jak byś miała jakiś z pogufrowanymi obrzeżami to chętnie przygarnę na wymiankę,a jesli nie masz to i tak Ci wyślę ten pełny.
Moje liliowce są takie, te trzy pierwsze to olbrzymy, 2 kolejne normalny rozmiar i miniaturka stella na końcu

Świetna kolekcja liliowców. Ja dopiero w tym roku sobie je sprawiłem
Ranczo Szmaragdowa Dolina 09:33, 06 sie 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

zjazd do mnie

nie mam pomysłu co dać zamiast maliny, deski nieładne dołem trza by coś zimozielonego, ale co? Nie widać dobrze ale maliny są na sporym wzniesieniu.

fajny wiazd, taki tajemniczy
W Gąszczu u Tess 09:32, 06 sie 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Mam tojeść ciemnopurpurową, dostałam od Kasi (Kasya).
Na zimę pojdzie do pmieszczenia.

Zawilce słabo wyrosły, ale zaczynają kwitnąć.

Maluchy w porównaniu z grackiem.

bardzo ładna rabatka z hostami, a co się pnie po siatce?
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 09:29, 06 sie 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)

A tego bonsai to Waćpanna kupiła czy sama wyczarowała?
A i że pięknie jest nigdzie nie napisałam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies