Też je uwielbiam Kocham mój ogród. Ale brakuje mi w nim ładnego zapożyczonego krajobrazu. Ale nie można mieć wszystkiego
Też to dostrzegłam i dosadzam gdzie się da.
O masz, za dużo Oszczędziłam Wam widoku przedogródka
1. dzięki, już edytowałam. Późno było
2. nie wiem, czy w tym roku dużo jeszcze urosną. Ta susza... Ale zawilce rosną w łodygę kwiatową, to pewnie jeszcze trochę będą wyższe.
3. mój robi dokładnie tak samo
5. wiem dlaczego A jakiej wysokości jest Twój?
6. tego nie wiedziałam
6. miejsce nie musi być aż tak cieniste, może być półcieniste. A te hosty wiosną do dzielenia
7. nie oczekuj, że hakone zaraz zacznie rosnąć. Ona musi się ukorzenić. Ruszy dopiero na wiosnę. Ostrożnie z tym podlewaniem, nie zalej jej.
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Jak cudnie. Zaglądając do Ciebie uświadamiam sobie, że mój ogród niestety dalej jest "skromny".
Widać u Ciebie, że masz ogród, wszędzie takie nasycone. U mnie dopiero on rośnie
Mnie tam u Ciebie wszystko zachwyca, jest przytulnie i soczyscie. Tez zwrociłam uwagę na jasne hosty, fajne swiatelka na cienistej rabacie.
A chcę Ci powiedzieć że moje zawulce wysoko mają juz pędy kwiatowe i sporo pąków dwie przeprowadzki nie zaszkodzily im co mnie bardzo cieszy, doczekać już się nie mogę ich kwiatów
Ps. Odpowiedz mi proszę jaki najlepszy użytek zrobię z przekompostowanej darni? Wiosną sypnąć na trawnik czy lepszy tam będzie kompost z kompostownika ?
Danusiu, Twój ogród jest piękny. A nasycony będzie juz w przyszłym sezonie.
Karolu, to powojnik Summer Snow.
Olu - dziękuję
Babko - myślę, że spokojnie możesz dać tę darń na trawnik. Wszak przekompostowana jest A kompost jako bardziej energetyczny, wykorzystać pod inne roślinki, bardziej potrzebujące tłustego papu, np. hortensje, bo to żarłoki są.
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Wspaniałe gracki. U mnie trawy jakoś nie bardzo chcą rosnąć, chyba za ciężka ziemia dla nich.
Teresko co to za paproć?
Fantastyczne ujecie. Kasia ma rację ten cyprysik jest cudowny.
Tessi pięknie masz. Tez mi wpadła w oko wypasiona paproć (paprotnik szczecinkozębny? zerknęłam jeszcze raz, chyba jednak coś innego) i jeszcze bardziej wypasione super zdrowe przylaszczki. Zazdroszczę po prostu Paprocie uwielbiam.