Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Gąszczu u Tess

W Gąszczu u Tess

Tess 09:00, 06 sie 2015

siakowa napisał(a)
ale widoki do porannej kawki
Tess uwielbiam te Twoje zakamarki w ogródku, wijące się geometryczne ścieżki wokół penduli jak patrze na Twój ogród to stwierdzam że właścieiele małych ogródków nie mają co zazdrościć przestrzeni właścicielom większych ogródkó taki przytulny klimat w dużym ogrodzie cięzko uzyskac !

Też je uwielbiam Kocham mój ogród. Ale brakuje mi w nim ładnego zapożyczonego krajobrazu. Ale nie można mieć wszystkiego
beta napisał(a)

ot...święte słowa
dodam jeszcze od siebie, że bardzo mi się podobają te jasne hosty...super rozświetlają cieniste zakamarki
buziaki

Też to dostrzegłam i dosadzam gdzie się da.
Kasya napisał(a)
za duzo zdjec na raz

1. tam gdzie piszesz o bergenii to brunera
2. moje zawilce tez takie jakies male, niewyrosniete, myslisz ze urosną, ja kupowalam na wiosnę
3. moja kicia tez najbardziel lubi jak jestem w ogrodzie, chodzi wtedy przy nodze jak pies albo uwala sie pod krzakiem gdzies jak najblizej
4, najbardziej lubie widoczki w cyprysikiem w tle

5. jesli chodzi o roze w szkolkach bez nazw odmian to wydaje mi sie ze to ma scisly zwiazek z ceną tzn chyba wieksze koszty dla szkolki za sprzedaz roz odmianowych...jakos tak to jest

6. no i ta kompozycja z grackami i hostami...cudo, juz mysle gdzie moglabym cos takiego u siebie...ale jakos nie mam takiego ladnie cienistego miejsca wolnego

7. hakone jakos ciezko przezywa rozłake nie wiem czy da radę, podlewam codziennie

O masz, za dużo Oszczędziłam Wam widoku przedogródka

1. dzięki, już edytowałam. Późno było

2. nie wiem, czy w tym roku dużo jeszcze urosną. Ta susza... Ale zawilce rosną w łodygę kwiatową, to pewnie jeszcze trochę będą wyższe.

3. mój robi dokładnie tak samo

5. wiem dlaczego A jakiej wysokości jest Twój?

6. tego nie wiedziałam

6. miejsce nie musi być aż tak cieniste, może być półcieniste. A te hosty wiosną do dzielenia

7. nie oczekuj, że hakone zaraz zacznie rosnąć. Ona musi się ukorzenić. Ruszy dopiero na wiosnę. Ostrożnie z tym podlewaniem, nie zalej jej.
bdan 09:16, 06 sie 2015

Jak cudnie. Zaglądając do Ciebie uświadamiam sobie, że mój ogród niestety dalej jest "skromny".
Widać u Ciebie, że masz ogród, wszędzie takie nasycone. U mnie dopiero on rośnie

Pozdrowionka zostawiam
Karol99 09:32, 06 sie 2015

Tess napisał(a)
Mam tojeść ciemnopurpurową, dostałam od Kasi (Kasya).
Na zimę pojdzie do pmieszczenia.

Zawilce słabo wyrosły, ale zaczynają kwitnąć.

Maluchy w porównaniu z grackiem.

bardzo ładna rabatka z hostami, a co się pnie po siatce?
chojna 10:04, 06 sie 2015

Pięknie! Kocham dojrzałe ogrody.
Nie będę oryginalna, jeśli napiszę, że zachwycają mnie gracki, hosty i zawilce
Pozdrawiam
babka 10:17, 06 sie 2015

Mnie tam u Ciebie wszystko zachwyca, jest przytulnie i soczyscie. Tez zwrociłam uwagę na jasne hosty, fajne swiatelka na cienistej rabacie.
A chcę Ci powiedzieć że moje zawulce wysoko mają juz pędy kwiatowe i sporo pąków dwie przeprowadzki nie zaszkodzily im co mnie bardzo cieszy, doczekać już się nie mogę ich kwiatów
Ps. Odpowiedz mi proszę jaki najlepszy użytek zrobię z przekompostowanej darni? Wiosną sypnąć na trawnik czy lepszy tam będzie kompost z kompostownika ?
Tess 10:39, 06 sie 2015

Danusiu, Twój ogród jest piękny. A nasycony będzie juz w przyszłym sezonie.

Karolu, to powojnik Summer Snow.

Olu - dziękuję

Babko - myślę, że spokojnie możesz dać tę darń na trawnik. Wszak przekompostowana jest A kompost jako bardziej energetyczny, wykorzystać pod inne roślinki, bardziej potrzebujące tłustego papu, np. hortensje, bo to żarłoki są.
anka_ 11:18, 06 sie 2015

Wspaniałe gracki. U mnie trawy jakoś nie bardzo chcą rosnąć, chyba za ciężka ziemia dla nich.

Teresko co to za paproć?

Fantastyczne ujecie. Kasia ma rację ten cyprysik jest cudowny.

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Juzia 11:24, 06 sie 2015

No i czemu masz tak ładnie ja się pytam????

Kasya 11:26, 06 sie 2015

Tess napisał(a)

Też je uwielbiam Kocham mój ogród. Ale brakuje mi w nim ładnego zapożyczonego krajobrazu. Ale nie można mieć wszystkiego

ja mam z boku zapozyczony krajobraz...morze nawłoci

Tess napisał(a)

5. wiem dlaczego A jakiej wysokości jest Twój?

7. nie oczekuj, że hakone zaraz zacznie rosnąć. Ona musi się ukorzenić. Ruszy dopiero na wiosnę. Ostrożnie z tym podlewaniem, nie zalej jej.

moj jest wyzszy od mnie, ma tak ok 2,5 m chyba

a hakone podsychaja niektore łodyzki, obsypałam ja kora z gory i ziemie wokół przekopałam a korą jak radziła Toszka
Joku 21:22, 06 sie 2015

Tessi pięknie masz. Tez mi wpadła w oko wypasiona paproć (paprotnik szczecinkozębny? zerknęłam jeszcze raz, chyba jednak coś innego) i jeszcze bardziej wypasione super zdrowe przylaszczki. Zazdroszczę po prostu Paprocie uwielbiam.