Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

babka 22:52, 04 sie 2015

Ja ma dwukomorowy i się zastanawiam jak zadziałać z tym już zapełnionym. Przydałaby się jednak trzecia cela. Co prawda mam trzeci ale mały, na części iglastych roślin. Ja też mam z palet i jakichś resztek klepek, najważniejsze że funkcjonalny
W sprawie hortensji odpisałam Kusisz mnie, kusisz
Upały rzeczywiście nie pozwalają na aktywność ale ja sobie przynajmniej odbijam urlopową niepogodę, leżakuję i planuję co dalej Ograniczam się do podlewania a reszta niech czeka
Bogdzia 21:26, 05 sie 2015

07_Rene napisał(a)

Werbena z dominowała wszystko

Masz dużą dzialkę to taki kawałek dla werbeny możesz przeznaczyc a jak ona z liatrą pięknie wygląda.Pozdrówka.
Konieczki 09:25, 06 sie 2015

Pięknie pięknie rośnie ta werbena. Chwast ale jaki piękny a jasne że chce, może w przyszłym tygodniu będę w Jaworniku w szkółce to się spotkamy
Konieczki 09:29, 06 sie 2015

07_Rene napisał(a)

A tego bonsai to Waćpanna kupiła czy sama wyczarowała?
A i że pięknie jest nigdzie nie napisałam
marzena 22:53, 06 sie 2015

też uwazam, że werbena fajnie z liatrą się komponuje, bardzo ładnie wyglada na tej Twojej rabacie
inna sprawa, ze u siebie bardzo kontroluję rozwój werbeny bo rozsiewa się niesamowicie... w dwóch miejscach jej 'pozwalam' rosnąć...na mojej rabacie pod murem i jeszcze w innej kompozycji w miskantem Morning Light
Mysza 23:08, 06 sie 2015

Werbenki niesamowite
Ensata 11:10, 07 sie 2015

Kucze, Bogdzia, a ja wpakowalam w sam torf, przeczytałam u Ciepłucy, ze tak robi wygladaja super, to co przesadzac???? No i z dobrym torfem, tak samo jak z dobra, normalna ziemią, maskara u mnie
Ensata 11:13, 07 sie 2015

07_Rene napisał(a)

Piękna, ale u mnie zdominowała innne kwiatki i jej za dużo po postu Znalazłam tez jedną siewkę po drugiej stronie ogrodu i do dziś sie zastanawiam jak tam nasionko się znalazło, jak przecież jeszcze nowych nasion nie zawiązała.
Czyżby to pierwszy symptom, że jednak rośnie jak chwast, jak dziewczyny piszą?
Tak, ja mam w całym ogrodzie, wyrywam, a ona nadal wszedzie. Poprzerastała lawendę, zakryła róże, szkodzi bukszpanom. Wstrętne, ohydne chwaścisko
laurowisnia 14:11, 07 sie 2015

Może chwaścisko ale za ładne żeby wybrzydzać. Przy Twoim areale więcej takich rabatek bym zrobiła.
O różyczkach napiszę, że nic więcej nie wiem ale po pierwszym kwitnieniu mi się podobają.
babka 01:21, 09 sie 2015

Wracaj już !!