Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla moich synków

Ogród dla moich synków

amelia_b 22:40, 05 sie 2015

Mi dereń też pada
AnnaCh 23:03, 05 sie 2015

Wpadłam, przejrzałam cały wątek i jestem pod wrażeniem ogromu wykonanej pracy Śliczny ogród się szykuje
Pozwolisz, że zaznaczę wątek i będę do Ciebie zaglądała?
Pozdrawiam.
Marga 23:27, 05 sie 2015

amelia_b napisał(a)
Mi dereń też pada

Przykro mi Może jeszcze dadzą radę? Dajmy im szansę.
Marga 23:51, 05 sie 2015

AnnaCh napisał(a)
Wpadłam, przejrzałam cały wątek i jestem pod wrażeniem ogromu wykonanej pracy Śliczny ogród się szykuje
Pozwolisz, że zaznaczę wątek i będę do Ciebie zaglądała?
Pozdrawiam.

Witaj Aniu
Dziękuję za miłe słowa. Staram się bardzo. Ogród powstaje tak naprawdę od tego roku, wcześniej to było tylko jakieś chaotyczne miotanie się. W tym roku z planem wszystko zaczęło nabierać "rąk i nóg". Mam nadzieję , że teraz dam juz radę i uda mi się stworzyć mój wymarzony ogród
Pozdrawiam i zapraszam częściej
Filemon24 08:14, 06 sie 2015

Pisałaś o hortensjach w wątku Bożenki odległość 70 cm to zdecydowanie za mało minimum 150 cm.
Polecam ci również odmianę limelight i polar bear piękne kwiaty. Biała do końca pozostaje również hortensja khyshu
Marga 09:09, 06 sie 2015

Filemon, dziękuję za radę właśnie sprawdziłam w projekcie i Anabellki mam posadzić co 80 cm (u Bożenki źle mi się napisało). To ma być szpaler. Jeszcze raz zastanowię się nad odległościami.
Limelight, limonkowa hortensja, jak dla mnie jest najpiękniejsza (będzie w innej części ogrodu) niestety dorasta do 3m. Khyshu to samo. Anabellki i silver dollar "tylko" do 1,5 m.
Wygooglowałam polar bear i bardzo mi sie podoba. Wysokość do 1,5 i sztywne kwiatostany. Kwitnie późno. Mogła by być

Filemon, co się stało z Twoim wątkiem? Zaczęłaś już fajne zmiany wprowadzać. Lubiłam do Ciebie zaglądać

Filemon24 09:22, 06 sie 2015

a jakoś tak się załamałam że u mnie tak nędznie ( skasowałam wątek) i nie pasuje do ogrodowiska ale w ogródku w dalszym ciągu działam nie poddaje się
jak chcesz niższe hortensje to soudane fraise polecam ( taka sama jak vanille fraise ale mała)
magical candle piękna i do 1,5 metra dorasta.
piękny kolor kwiatów, zdjęcie mojej
Karol99 09:36, 06 sie 2015

Marga napisał(a)
Filemon, dziękuję za radę właśnie sprawdziłam w projekcie i Anabellki mam posadzić co 80 cm (u Bożenki źle mi się napisało). To ma być szpaler. Jeszcze raz zastanowię się nad odległościami.
Limelight, limonkowa hortensja, jak dla mnie jest najpiękniejsza (będzie w innej części ogrodu) niestety dorasta do 3m. Khyshu to samo. Anabellki i silver dollar "tylko" do 1,5 m.
Wygooglowałam polar bear i bardzo mi sie podoba. Wysokość do 1,5 i sztywne kwiatostany. Kwitnie późno. Mogła by być

Filemon, co się stało z Twoim wątkiem? Zaczęłaś już fajne zmiany wprowadzać. Lubiłam do Ciebie zaglądać

Ooo szpaler z Anabelki, juz sobie to wyobrazam. Cudnie bedzie
Marga 09:44, 06 sie 2015

Karol99 napisał(a)

Ooo szpaler z Anabelki, juz sobie to wyobrazam. Cudnie bedzie

No właśnie szpaleru z Anabellek nie będzie bo strasznie się wykładają! Nie chce mi się ich podwiązywać i pilnować po deszczu. Będzie szpaler z jakichś innych białych i sztywnych hortensji.
Sugerujesz, że lepszy będzie z Anabellek?
Marga 10:04, 06 sie 2015

Filemon24 napisał(a)
a jakoś tak się załamałam że u mnie tak nędznie ( skasowałam wątek) i nie pasuje do ogrodowiska ale w ogródku w dalszym ciągu działam nie poddaje się
jak chcesz niższe hortensje to soudane fraise polecam ( taka sama jak vanille fraise ale mała)
magical candle piękna i do 1,5 metra dorasta.
piękny kolor kwiatów, zdjęcie mojej

Jaka śliczna limonkowa! U Bożenki też zwróciłam na nią uwagę.
Filemon, szkoda, że skasowałaś wątek Przecież Twój ogród dopiero się tworzy, podobnie jak mój i tysiące innych na O. Po to właśnie jest to forum, zeby wspierać początkujących. A te piękne i dojrzałe ogrody forumowiczów oglądamy nie po to aby sie dołować, ale żeby czerpać z ich doświadczenia i uwierzyć, że za kilka lat nasze też mogą być przepiękne. Sebek też niedawno pokazywał ogród "przed i po", aż trudno uwierzyć jak wszystko się zmieniło.
A styl ogrodu ma się przede wszystkim Tobie podobać i być dopasowany do Twoich potrzeb.
Przepraszam, rozpisałam się.
Mam nadzieję, że niedługo zobaczę aktywnego linka w Twojej stopce