Cieszą mnie tawuły wczesne, tulipany i floksy, wszystko ładnie kwitnie chociaż to jeszcze kwiecień.
Zawiódł mnie kolejny raz migdałek. Obsypany pączkami miał zakwitnąć okazale, tymczasem którejś nocy przemarzł. Takie pączki.
Floksy szydlaste niezawodne.
Magnolia trochę przemarzła ale jeszcze jakoś wygląda. Jabłonka rajska kwitnie.
Tawuły wczesne niezawodne.
Dzięki Ewuś Przyznam że lubię takie wpisy hihihi
Tak to floksy, były jeszcze białe z różową gwiazdeczką w środku.
Czyli dobrze myślałam że to hortensja ciekawe jeszcze jaka ?!!!
Pozdrawiam również
jałowiec pośredni Gold Star został już przesadzony z rabaty żwirkowej w to puste miejsce zostanie posadzony bordowy berberys, aby nie było nudno żółto-zielono
a poza tym przerastają mnie chwasty, ale przed 1 majem jest chwila urlopu więc podziłam z tą rabatą i będzie cud-miód
za to na rabacie pięknie kwitną mi floksy i jak kiedyś nie byłam do nich przekonana, teraz myślę już o obsadzeniu rabaty przed działką pomiędzy wierzbami hakiro-nishiki
Przesadzony jałowiec trafi przed dom, gdzie do obsadzenia i zaplanowania jest 6ar
Dzięki za życzenia i odwiedziny. W Święta byliśmy poza domem, cztery dni mnie nie było, powrót w nocy, więc spojrzałam na ogródek dopiero rano i to w pędzie. Matko jak wszystko ruszyło! Czosnki wystrzeliły, skalnica zakwitła, floksy szydlaste, trawa rośnie...
Te biało czerwone pierwszy razu u mnie. Ładne, szkoda, że nie wszystkie wylazły z ziemi.
Padało wczoraj??? Tu było bardzo ładnie i ciepło, z krótkim rękawem z kościoła wracałam. Wieczorem dopiero jakieś kropki z nieba spadły, ale to na prawdę symbolicznie.
Dzisiaj znowu pięknie słoneczko świeci od rana
Ty na pewno też już w pracy siedzisz
Miłego dnia
Goryczka bezłodygowa lubi przepuszczalne i wapienne podłoże. Ale są goryczki, które preferują kwaśne np. chińska.
Kupiłam w zeszłym roku dwie odmiany floksów a trzy dostałam od Elfika Jedną - białą podebrałam córce, ale fioletowa mi ją zagłuszyła i nie wiem, czy mi się ją uda uratować
W moim coś goryczka bezłodygowa słabiutka, będę musiała zmienić jej chyba miejsce nie wiem jak brałam z rajskiego floksy ale chyba będę miała tylko te pierwsze na Twoim zdjęciu no i kanadyjskieułudka do kupienia
Może i z telefonu ale bardzo ładne... Śliczne tulipanki biało czerwne i floksy kwitną i rodek zaczął... No i królewna Magnolka bardzo ładna. Dzisiaj było bardzo ciepło, choć co chwilę trochę popadywało... że tak powiem tak straszyło raczej... Miałam świąteczną przerwę komputerową Pozdrówka, buziolek i wszystkiego dobrego na "po świętach"
Zawsze, w drodze powrotnej od córki wstępuję na działkę, bo to niejako po drodze do domu. A ponieważ nie byłam na niej prawie cztery dni, to spodziewałam się sporego postępu w kwitnieniu roślin.
I rzeczywiście - rozkwitły tulipany, kolejne floksy szydlaste, czereśnie, migdałek, smagliczka murowa i inne...
Mathildis, tak bywa ze skalnicą, czasem łysieje. Ja wg potrzeb cos wsadzam w te łysinki albo przesadzam kępki od nowa. Rady moje, nie martwić się, tylko przesadzić by nam się podobało. Roślinka cała nie wyłysieje, ale można porobić z jednej kępki starej, kilka nowych.
Moja czerwona skalnica wrasta w żagwin, krokusy, floksy, i zawsze coś muszę dziabnąć łopatką
i wyrzucić, by była wyższość skalnic nad czymś tam, lub odwrotnie wg potrzeb.