Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

dajana 19:54, 15 cze 2014

To są okna jadalni Aniu z drugiej strony też mam róże i jeszcze ładniejszy widok i zapach który czuję .Za trzecim oknem jadalni mam rabatę z hortensjami ale ostatni rok. Jesienią przesadzę hortensje i posadzę róże Niech rosną wokół jadalni same róże . Hortensje przesadzę przed dom inne już tam rosną więc zachowam ciąg tych samych roślin .W przypadku róz podobnie .Nie wiem co posadzić przy hortensjach To słoneczne miejsce pasują trawy ale co jeszcze ?coś dla koloru by się przydało Idę do ciebie
yolka 22:06, 15 cze 2014

Przeróżne masz róże różowe Dajano. Pozdrawiam
akanta 22:53, 15 cze 2014

dajana napisał(a)
To są okna jadalni Aniu z drugiej strony też mam róże i jeszcze ładniejszy widok i zapach który czuję .Za trzecim oknem jadalni mam rabatę z hortensjami ale ostatni rok. Jesienią przesadzę hortensje i posadzę róże Niech rosną wokół jadalni same róże . Hortensje przesadzę przed dom inne już tam rosną więc zachowam ciąg tych samych roślin .W przypadku róz podobnie .Nie wiem co posadzić przy hortensjach To słoneczne miejsce pasują trawy ale co jeszcze ?coś dla koloru by się przydało Idę do ciebie

Popatrz na perowskie http://www.sadzonkikwiaty.pl/zdjecia/bg/39604.jpg i nie tak duża inwestycja bo krzaki duże ,wysokość można regulować i do traw i hortek cudny ten błękit no i do ścian.Niższa odmiana http://www.rosliny-magda.pl/product-pol-937-PEROWSKIA-LITTLE-SPIRE-PEROVSKIA-HYBRYDA11.html
Wrzos 23:12, 15 cze 2014

dajana napisał(a)

Piękne masz róże Dajanko, a ta jak dla mnie najpiękniejsza!
dajana 10:04, 16 cze 2014

Nie wszystkie jeszcze kwitną Reniu ale fakt ta jest śliczna lubię taki kolor róż To angielka, tylko krzak się strasznie rozłazi muszę szybko pomyśleć o ładnych podporach bo te kije są okropne i nie zdają egzaminu Nie wiedziałam że tak szybko róże się rozrastająJesienią musze kilka roż przesadzić głownie te z rabaty gdzie rosną same różowe dosadzę białe i niebieskie bo sam róż jest dosyć mdlący. Mam na myśli różę Novalis kolor raczej jagodowy, ale jest piękna Miałam ją lecz została zniszczona przez murarzy. Przy przekopywaniu ziemi pod trawę odnajdywałam tylko etykietki żal powrócił bo to było sporo róż .Następna moją miłością i zainteresowaniem będą Clematisy .Mam już dla nich miejsce Nowe rośliny wprowadzam powoli i bardzo rozważnie muszę dać sobie czas na ich dogłębne poznanie .Miałas racje Reniu jeśli chodzi o floksy ,wykopałam dwa krzaczki bo mnie to bardzo nurtowało po twojej wiadomości i faktycznie pod każdym były jakieś larwy i jajka Jeśli pod innymi tez znajdę muszę je eksmitować pomimo ze są piękne Po prostu boje się opuchlaków i innych szkodników które mogłyby opanować mój ogród .To już druga roślina która jest ulubieńcem wszelkich larw i opuchlaków .Obie planowałam lecz zmieniłam zdanie Chciałam napisać nazwę tej drugiej i zapomniałam .Starość nie radośc Reniu Buziaki dla ciebie
dajana 10:09, 16 cze 2014

Aniu perowska to idealne połączenie dziękuje za link że tez zapomniałam o niej a miałam kiedyś i bardzo mi się podobała. Nie wiem tylko co się z nią stało bo to był tylko jeden krzaczek. Bardziej mi te niższe pasują. Będzie pięknie Aniu czy bodziszka mogę na jesień podzielić ?
dajana 10:11, 16 cze 2014

yolka napisał(a)
Przeróżne masz róże różowe Dajano. Pozdrawiam

Za rózowo Yolka czas pomyśleć jesienią o zmianie
yolka 10:17, 16 cze 2014

dajana napisał(a)

Za rózowo Yolka czas pomyśleć jesienią o zmianie

O nie... może dorzuć trochę niebieskości niskich
Sonka 10:23, 16 cze 2014

Dajano, jak najbardziej, możesz podzielić bodziszka.
Sonka 10:37, 16 cze 2014

dajana napisał(a)

Dajano, ja przy hortensjach Vanilla posadzę trawę, turzycę włosistą Frosted Curls oraz thuje Danica, trawki lekko do przodu, tyle, że moje są już ogromne ok. 1,5 m aktualnie no i teraz pomyślałam, że może nie Danica a jakieś większe kulki, może Teddy. Trawka Gracillimus została przez nie zasłonięta.