Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pomóżcie wyczarować mi ogród

Pomóżcie wyczarować mi ogród

Viola 15:46, 10 cze 2014

I jeszcze pytanie dotyczące brzózek. Parę dni temu na młodych listkach (końcówki gałązek) zauważyłam takie czarne mszyce oblepiające gałązkę i mnóstwo mrówek na nich. Dziś wieczorem zmyję to świństwo wodą pod ciśnieniem, a jutro czymś prysnę. Mam Mospilan- pomoże? Czy kupić coś innego?
Gardenarium 15:48, 10 cze 2014

Dobry będzie.

Instagram Ogrodowiska
Viola 23:24, 10 cze 2014

Dziękuję za błyskawiczną odpowiedz Danusiu.
jola54 12:16, 12 cze 2014

Witaj Violu, pozdrawiam Cię serdecznie i dziękuję za odwiedziny. U mnie na moich brzózkach to samo, wczoraj pryskałam. Zrób tak jak radzi Danusia. Powiem Ci jeszcze że ten rok jest jakis taki nieznośny jeśli chodzi o choroby i szkodniki na roślinach. Pozdrawiam....
dajana 14:24, 12 cze 2014

Mówisz floks? a kiedy zakwitnie i jaki kolor kwiecia ma Violu? Mam floksy, ale takie dywany niziutkie nawet nie wiedziałam że są też wysokie Zaraz ich u ciebie poszukam
Viola 22:24, 12 cze 2014

jola54 napisał(a)
Witaj Violu, pozdrawiam Cię serdecznie i dziękuję za odwiedziny. U mnie na moich brzózkach to samo, wczoraj pryskałam. Zrób tak jak radzi Danusia. Powiem Ci jeszcze że ten rok jest jakis taki nieznośny jeśli chodzi o choroby i szkodniki na roślinach. Pozdrawiam....

Jolu, też tak myślę, że jakiś rok dziwny - może z powodu wczesnej wiosny, ale to mój pierwszy sezon w ogrodzie i już od razu tyle szkodników. Teraz czekam na wysyp miseczników na cisach bo pełno tarczek. Muszę się wszystkiego uczyć w przyśpieszonym tempie. Pa
Tusiala 11:43, 13 cze 2014

Violu cieszę się, że jesteś i mam nadzieję, że wygrasz z tymi okropnymi plagami!!!
Viola 12:25, 13 cze 2014

I krótka historyjka obrazkowa moich Hakuro:

Wierzby były przycięte po baziowaniu ok. 1/3 długości gałazek - może mało, ale i tak ręka mi drżała jak je ciachałam. Teraz jak widzicie na załączonych obrazkach coś je dopadło. I mam pytanie - co teraz zrobić, ciąć ponownie czy najpierw walczyć ze szkodnikiem? Listki w części zżarte, brązowe i taka biała pianka w niektórych miejscach. Jeśli opryskać to czym?
Viola 12:27, 13 cze 2014

Tusiala napisał(a)
Violu cieszę się, że jesteś i mam nadzieję, że wygrasz z tymi okropnymi plagami!!!

Witaj Marto, dobrze to określiłaś : plagi, ha, ha. Jeszcze plaga "hakurowa" do opanowania
Tusiala 12:30, 13 cze 2014

Ja jak tak miałam, trzy lata temu, to obcięłam. Ciachałam wszystkie te chorowite i zarażone gałązki. Wiosną ją zupełnie ogławiam a na dzień dzisiejszy jest bardzo ładna. W wekend zrobię zdjęcie i Ci pokaże
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies