Reniu jeszcze raz bardzoooo dziękuję za różyczki i za dwie torby dobroci ogrodowych!!! już rozmyślam, gdzie co posadzę Pochwal Basię za pomoc, rośnie Ci ogrodniczka nie chcą mi wyjść z głowy Twoje cudne róże i hortensje a zapach Heritage za mną łazi cały czas
Sylwia dziękuję, wojaże to dzięki Kasi z ogrodu niespodzianek...ogród pewnie jak u większości za nas prosi o deszcz
Teraz dopiero widzę ile życia tętni nad oczkiem...i ile żyć walczy o przetrwanie
widziałam obrzydliwą wielką gąsienicę spindrającą się po liściu, była ogromna i szukała wody i prawie się utopiła, ale wylazła z wody i mam nadziję, że już jest w kokonie
2 rabata
Do tego roku były tu wrzosy i wrzośce, ale niestety wrzosy zupełnie się wyrodziły i powyrzucałam je ( przez 5 lat były piękne- no może przez pierwsze 3 lata jednak)Wrzośce gdzieniegdzie zostały, dosadziłam jeszcze 2 pierisy ?
Myślałam tu o; bukszpanie + stipy, rozplenicach + rozchodniki i żurawki po obrzeżu
Co o tym myślicie?
Nie chce mi się wgrać zdjęcie z moimi naniesieniami rośl in..
Jolusia cieszę, się z nowej pracy i że wszystko wraca do normy, u mnie też wyjątkowo cudownie, aż za pięknie, żeby uwierzyć, ale pracy jakby nigdy za wiele i za wiele też się nie chce, niech symbolem naszej siły wystarczy jeden kwiatek
buziak
Jestem
Dziękuję, że zaglądaliście.
Pogodę miałam idealną, nie przekraczała 30 stopni.
Wokół hałasu, gwaru i miliona turystów znalazły się miejsca obfitujące w zachwycającą faunę i florę.
Dla Was krótka relacja
Pojechałam dziś do Reni(rozark) odebrać róże, które kupiła mi u Choduna a przy okazji dostałam tyle dobra ogrodowego, że mi się buzia cieszy od ucha do ucha fotkę wkleiłam, ale jakość nie bardzo bo z telefonu, aparat został na działeczce... dostałam iryski, jeżówki,fiołeczki, naparstnice, miechunkę, hortensję pnącą na zdjęciu nie widać ile tego jest(dwie torby!) poupychałam na razie do doniczek, teraz będę rozmyślać gdzie co posadzić Reniu dziękuję jeszcze raz i za róże i za dwie torby dobroci
w tym ogródku mam kilka takich małych nieciekawych klombów i tak sobie myslę, ze wszystkie je zlikwiduje a w zamian zrobie sobie rabatę wzdłuż linii szmaragdów tylko nie wiem czy ta pęcherznica wytrzyma przesadzanie , przycięcie też by jej się przydało
A w moim własnym ogrodzie tymczasem dojrzewają powoli pomidory.
To cudo urzekło mnie smakiem, polecam
Spory pomidor pomarańczowy z wierzchu, zielony wewnątrz, cudownie słodki i aromatyczny, do zakochania
Nazywa się Malachitowa Szkatułka.
Od teraz mój ulubiony