Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Leśne Wzgórze

Leśne Wzgórze

leon60 18:18, 16 sie 2015

współczuję strat bo drzew bardzo szkoda ale na szczęście, że Wy i dom cały
Mathildis 18:31, 16 sie 2015

leon60 napisał(a)
współczuję strat bo drzew bardzo szkoda ale na szczęście, że Wy i dom cały

Tak Olu to najważniejsze żeby tylko jeszcze było parę rąk do pomocy przy sprzątaniu to już bym wcale nie narzekała

choć krzywa, to była jedną z piękniejszych sosen...
Borbetka 18:41, 16 sie 2015

Aniu, Twoje fotki jakby wyjęte z mojego otoczenia. Wczoraj przeszła taka nawałnica, że uciekałam w popłochu przed skwierczącymi liniami wysokiego napięcia i łamanymi konarami drzew, bo się znalazłam w samochodzie akurat "jak się zaczęło". Dopiero teraz mam prąd. Straty są u nas okropne. Niewiele brakowało, by spalił się kościół. Nawet w mediach wielkopolskich było o pożarze w mojej wiosce jako jednym z najpoważniejszych. Żywioł przeokropny i te skrajności. Gdzie jest polskie lato ja się pytam? Co z tym społeczeństwem i parawaningiem? Co Ci wszyscy ludzie sobie myślą? Ja czegoś takiego wcześniej nie widziałam. Więcej nad polskie morze chyba nie pojadę, może na jakieś odludzie z jednym sklepem albo bez.
Mentalnie pomogę posprzątać . Dziś pot po tyłku leciał, bo było tak duszno od tego deszczu, a ziemia spieczona na skwarek od ponad dwóch tygodni, a ja sprzątałam i rozumiem Cię bardzo wymownie. Drzew szkoda, ale wichury takiej nic nie wytrzyma.
sylwia_slomc... 19:32, 16 sie 2015

O matko współczuję strat i bałaganu
Elik 21:00, 16 sie 2015

Współczuję tego bałaganu i strat. Szkoda drzew. Dobrze że dom nie ucierpiał i że nikomu nic się nie stało. Klimat nam się robi dziwny ostatnimi czasy. U nas jakieś 3-4 tygodnie temu też istny huragan. We wsi dach jeden zupełnie zerwało. Się porobiło z tym latem. Posprzątacie, pomalutku, pomalutku i będzie pięknie! Wspieram!
Parawaning mnie lekko śmieszy, ale to taki śmiech...bo lepiej śmiać się niż płakać. Uważam, że to masakra. Kolega wrócił znad Bałtyku - też mi o tym opowiadał i pokazywał zdjęcia. Ludzie sobie odgradzali małe prywatne plaże już przed 6 rano! Trochę chce mi się Bałtyku w przyszłym roku (choć ja raczej górolubna ) ale chyba poza sezonem i raczej poszukam jakiegoś odludzia. Nie wiem tylko czy to odludzie nad Bałtykiem jest w ogóle możliwe??
polinka 21:19, 16 sie 2015

Elik napisał(a)
Współczuję tego bałaganu i strat. Szkoda drzew. Dobrze że dom nie ucierpiał i że nikomu nic się nie stało. Klimat nam się robi dziwny ostatnimi czasy. U nas jakieś 3-4 tygodnie temu też istny huragan. We wsi dach jeden zupełnie zerwało. Się porobiło z tym latem. Posprzątacie, pomalutku, pomalutku i będzie pięknie! Wspieram!
Parawaning mnie lekko śmieszy, ale to taki śmiech...bo lepiej śmiać się niż płakać. Uważam, że to masakra. Kolega wrócił znad Bałtyku - też mi o tym opowiadał i pokazywał zdjęcia. Ludzie sobie odgradzali małe prywatne plaże już przed 6 rano! Trochę chce mi się Bałtyku w przyszłym roku (choć ja raczej górolubna ) ale chyba poza sezonem i raczej poszukam jakiegoś odludzia. Nie wiem tylko czy to odludzie nad Bałtykiem jest w ogóle możliwe??

Jest możliwe Trzeba tylko dobrze szukać a znajdzie się jeszcze kilka naprawdę malutkich wioseczek nad Bałtykiem ale na mapach proszę nie szukać, rzadko na której są zaznaczone
AnnaCh 21:39, 16 sie 2015

Strasznie mi szkoda tych drzew, szczególnie tej krzywej sosny, ale dobrze, że Wasz dom i Wy nie ucierpieliście.
Milka 13:54, 17 sie 2015

Mathildis napisał(a)

Na żywioły nie ma mocnych... no cóż taki mamy klimat ... posprzątamy i będziemy dalej bawić się w ogrodniczkowanie w lesie

Jedno z powalonych przez wiatr drzew było moim ulubionym...
(zdjęcie z maja - chodzi o to drzewo zupełnie po lewej)

Też mam tak wygięte sosny, po tornadzie w 2007 tys roku, o rany, nigdy wcześniej i później czegoś takiego nie przeżyłam, zostały krzywe, ale górą się wyprostowały; no narozrabiało, sprzątania full, drzewo do kominka się przyda, trzeba plusów szukać, masz ich sporo, ale to sprzątanie...uff wiem, co to znaczy. Trzymaj się Aniu
Mathildis 23:09, 17 sie 2015

Be proud of who you are.
Moje motto na najbliższy czas... Nie tylko ogrodowo jestem z siebie dumna... ogólnie DAJĘ RADĘ

Na posty odpowiem jutro... dziś biegam po wątkach
Juzia 08:17, 18 sie 2015

Mathildis napisał(a)
Be proud of who you are.
Moje motto na najbliższy czas... Nie tylko ogrodowo jestem z siebie dumna... ogólnie DAJĘ RADĘ