Moje ukochane, pachnące goździki w zeszłym roku miały masę kwiatów teraz marne cztery sztuki... Cyprysik od grudnia 2014 mieszkał w mieszkaniu, od początku wakacji jest na balkonie. Chyba tylko jemu dobrze Zioła mają się też dobrze z wyjątkiem mięty, która zasycha lub jest chora? Ma brązowe plamki. A jak się czują roślinki na Waszych balkonach - tarasach?
Ależ susza 35 st C w cieniu, powietrze "stoi"
Rośliny na balkonie mimo podlewania i dokarmiania umierają... Petunia "Surfinia Giant Blue" tak cudnie pachnęła cynamonem, teraz zasycha
Wiem,źe to zamierzchłe czasy,ale ten opis Teresko jest super ...szukam własnie trawy przewieszającej się , ale niewysokiej i żółtawej Twoje zdjecie jest takie precyzyjne..norrrmalnie wielkie dzieki
Ewcia uff masakra ja to lubię takie upały ale rośliny mniej pali się wszystko to co zacieniowałam nie zaglądam nawet trochę podlewam ale wiesz ile sama trza tej wody mogiła dziś z rana kropelki spadły nagle i juz po więc nic nie widać trzeba czekać nadal ...buziolki paaa
Fotka z kropelkami może przygoni coś nie coś......
Rączki bez zabezpieczenia... nie kąsają? Jak brak zażyłości człowiek - pszczoła... to "złodzieja" zbiorów mogą pokąsać.
Pytałam się czy to zimuje czy nie.. i zapomniałam Zbierać nasiona???
A nie możesz wrzucić pompy do strumienia?? Wtedy podpinasz do węża i się samo podlewa.
Po raz kolejny napiszę, że mi tu brakuje pełnika europejskiego.. czyli róży Kłodzkiej.
Mnie też.. ale u innych bardzo mi się podoba.. na równi z kolorowym jarmarkiem
Fotki z kwiatkami , rabatkami, bukiecikami i takimi tam oddają klimat ogrodu.. tak ogród jest jak jego właściciel.. nie cytuję, bo by post wyszedł ciut przydługi.
Ja nie bawię się w ustawienia aparatem ..... foto ma być realne, a nie podrasowane Moje fotki są dla mnie a nie na konkurs.. Jednak dobry aparat realniej oddaje widoki Ja osobiście nie lubię przekłamanych zdjęć.. ...
Ja tu o hortensjach ale widzę, że Ty róże piękne masz, no nic powiedziałam, że pokażę to wklejam, zakup u tego samego sprzedawcy co Limki - Pink Annabell
8 lub 7 kwiatów ale tylko jeden cały różowy, reszta zielona i lekko przypalona - pewnie wina stanowiska w szkółce albo tak mam być - nie znam tej hortki, ale patrząc na nią i tą , którą kupiłaś (za te same pieniądze) różnica jest duża.
Ha, ha W znajdywaniu jestem dobra, w zapamiętywaniu - gorzej. Starość mnie dopada
Znalazłam Znalazłam
Dzięki Gosiu za info o liatrze. Fajnie, że odętka się rozsiewa. Na razie sobie rosła i nie wiedziałam, jak ją zagospodarować Razem z nią przyplątało się jeszcze coś takiego, co ma szyszki z nasionkami
Biała liatra chyba mi nie wzeszłą. Był taki moment, że wysiewałam nasionka i nic nie wzeszło. Nie udały mi się też kosmosy te zwykłe - za szybko wysiałam, zamiast do gruntu i potem był kłopot. Za dużo miałam do pilnowania nasionek w tym roku.
Perovska rozmnaża się podobnie, jak lawenda i hortensje, z uciętych wiosną patyczków.
Ewa Bacowa rozmnażała ją, zapytam się, czy patyczki wtykała wiosną do ziemi, czy jesienią. Pokazywała mi swoją rozmnożoną i ma już zawiązki kwiatków.
U nas kupiłam tą wysoką "blue spire". Jest też niska little.