Bogusiu właśnie chcę tam niską odmianę hortensji żeby wszystko miało jakieś znośne proporcje, Diamantino nie widziałem na żywo, ale u Bożenki z Hortensjady naczytałem się pochwał. Vanilla Freise owszem pokłada się po deszczu i to jak, pędy są za słabe na tak ogromne kwiaty
Małgosiu dzisiaj doprowadzałem rabatę do stanu bardziej reprezentacyjnego bo chwasty było nawet na zdjęciach widać

jednak skońćzyłem po ciemku i nie zdążyłęm ze zdjęciami. Jutro zrobię
Marto między topiarami jest cień rzucany przez jabłoń, więc wymienione trawki przez Ciebie odpadają, ale przydałyby się w tym miejscu.
Zawilce owszem chciałbym tam wsadzić, tylko z tego co zauważyłem to one wcale nie takie do cienia bo żeby zbudowały ładne kępy potrzebują jednak słońca.
Zrobię dokładniejszy opis tej rabaty i tego co chciałbym z nią zrobić, wtedy będę wołał o pomoc jeszcze raz
Ewa no wiesz co
Kasiu ja już chciejstw nie oglądam i specjalnie wzbraniam się z pisaniem do mojego liliowcowego by czasem czegoś nie zamówić

Budlei nie mam i już mieć nie będę. Grupa jasnego berberysa do przemyślenia
Mateusz nie wiem o jaką kostkę Ci chodzi, ale możliwe miałeś na myśli hortensje

limonkowego na tej rabaty niet, ja już maksymalnie staram się ograniczać ilośc kolorów na danych rabatach

Skalniak poleci cały, reszta roślin troszkę będzie rozsadzona, a pozostałe miejsce już ja dobrze wykorzystam bo tutaj akurat mam plan

Basen dla jednych będzie mały dla drugich duży, ma niespełna 5 metrów średnicy i ponad metr głębokości.
To miejsce w sumie jest zaciszne i jest to miejsce do przesiadywania, z jednej strony basen, z drugiej zadaszony taras, parasol (na nim niestety lokowanie produktu

) huśtawka w przyszłości ma być przerobione jedno pomieszczenie gospodarcze na saunę, ale to plany na daleką przyszłość i nie wiem czy jeszcze będę tutaj mieszkał
Perseidy czy spadające gwiazdy jak kto woli

oglądałem przez godzinę, sporo ich było i na prawdę przy niektórych robiłem 'łaaał' można teraz zobaczyć film i iść spać