Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "miskant"

Enklawa w mieście 12:48, 23 wrz 2014

Do góry
lew_ogrodowy napisał(a)
To miskant Morning Light. Też mi się podoba.

Dzięki, przekonałyście mnie!
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:47, 23 wrz 2014

Do góry
Marto dziękuje Ci ogromnie i nie muszisz się już męczyć, to jest dla mnie wystarczające i mega zadowalające... gdybyś Ty widziałą co ja sobie na kartkach gryzmole to takie wizualizacje przy moim dzile to jak najdoskonalsza grafika z wytwórni Disney'a lub Dream Works
Ogólnie to za mały bukszpanem ma być tak miskant - grab z żurawkami w nóżkach - dwa miskanty - grab z żurawkami - 2 miskanty - grab z żurawkami - miskant
Jeszcze raz dziękuej bo podeszłaś do pomocy konkretnie

Swoją drogą trawki już kupiłem bo byłem przy okazji z ciotką w Bylinowym i zawilce też wpadły mi w ręce, piękne kwitnące ładne okazy i jak zwykle zdziwiłem się przy płatności... budżet z dużym zapasem został
Enklawa w mieście 12:45, 23 wrz 2014
Do góry
To miskant Morning Light. Też mi się podoba.
"Niezdecydowana ogrodniczka" 11:46, 23 wrz 2014

Do góry

No i właśnie dlatego, że cię ten bajzel i niemoc męczą, trzeba zrobić choć jedną rabatkę, żeby poprawić samopoczucie i dostać Powera
MarzenaG napisał(a)

a po wykopaniu wszystkiego prawie mam pustą rabatę dlugosci 8,30 szerokosci 1,5m. To jest ta rabata koło Kapsla na która nie mam pomysłu:

Tak sobie patrzę na to zdjęcie i myśle, że na siatkę można by puścić clematis. Jakbyś go teraz jesienią posadziła, w przyszłym roku miałalbyś już cudowną przesłonę i tło.
W zimie byłoby wprawdzie łyso, ale może potem szarpniesz się na cisowy żywopłocik?

Polecam szczerze Sommer Snow, ja go posadziłam w tym roku i mam cudowne tło.
Malutkie bialo limonkowe gwiazdeczki.

A w przyszłośi można poszaleć i dosadzić przed siatką ciski. I to wcale nie żywopłot, a takie pojedyncze sztuki.

A może wolisz tło z traw? U siebie zrobiłam ostatnio coś w podobie
Gardenarium napisał(a)

Cisy i miskant "Variegatus"

Wszystko o czym ... Marzysz 07:57, 23 wrz 2014

Do góry
Joaska napisał(a)

Kasiu rabatki naprawdę wyglądaja bardzoładnie i zadbanie, ale ja chciałam sie dopytac o tego miskanta ze zdjęcia, wydaje mi sie że to miskant purple fall- zgadłam??
Mam pytanie odnośnie jego zimowania???

Kasiu przywędrowałam do Ciebie od Doni, jestem dopiero na początku jak widzisz.
Teraz już możesz powiedzieć na pewno jak z zimowaniem tego miskanta.

Czytam dalej i podziwiam
Pszczelarnia 21:18, 22 wrz 2014

Do góry
leon60 napisał(a)

Piękne połączenie jaki to miskant ?

Nie wiem.
Pszczelarnia 20:03, 22 wrz 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Lubię jesień.

Piękne połączenie jaki to miskant ?
Życie w wiejskim ogrodzie 19:43, 22 wrz 2014

Do góry
MagdalenaK8 napisał(a)

Przyszłam pozdrowić, powiedzieć że wczoraj popracowałam trochę w ogrodzie, "unurałam"się jak nie wiem co ... bo padało.Wsadziłam trawki z poczekajki Trawę karłowatą paskowany miskant Gold Bar, Purpurowy Miskant Droning Ingrid, Miskant Kleine Fontane, Miskant Gracillimus.
Hostę o intrygującej nazwie Gejsha, paproć Wietlicę czerwoną .
A jakbyś zakładał tą orkiestrę to...ja też gram na flecie...prostym.
Buziole.

Witaj Madziu

Pracuś z Ciebie, nawet pogoda Cię nie zniechęca Ja boję się traw sadzić przed zima bo parę lat wcześniej połowa wsadzonych mi wymarzła Za Twoje trzymam kciuki
Mówisz że hosta zwie się Gejsha ...bardzo ciekawa nazwa

Zespół mi się ostatnio rozlazł i muszę przywołać Panie do wspólnego muzykowania
Nowe członkinie zawsze mile widziane

Macham
Życie w wiejskim ogrodzie 14:14, 22 wrz 2014

Do góry
MagdalenaK8 napisał(a)

Przyszłam pozdrowić, powiedzieć że wczoraj popracowałam trochę w ogrodzie, "unurałam"się jak nie wiem co ... bo padało.Wsadziłam trawki z poczekajki Trawę karłowatą paskowany miskant Gold Bar, Purpurowy Miskant Droning Ingrid, Miskant Kleine Fontane, Miskant Gracillimus.
Buziole.

Prosty, krzywy Same flecistki Ja czasem gram na nerwach. Sobie I na cymbałkach wystukam co tam chcecie
Życie w wiejskim ogrodzie 14:04, 22 wrz 2014

Do góry
marta_d napisał(a)

hehe już widzę to spotkanko oczyma wyobraźni

Buziole.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:20, 22 wrz 2014

Do góry
Jedyne Prairie Fire i podobna, które przetrwały zimę:

Fasola, chyba ma jeszcze szanse? i nowy miskant kupowany przez Bożenkę

finito. miłego dnia!
"Niezdecydowana ogrodniczka" 10:36, 22 wrz 2014

Do góry
Aniu, czy ja komuś, coś, kogoś uraziłam czy coś?
Marzenko, spokojnie! Ja jakoś tak mam, że mi się 3kami podobywają nasadzenia
Czyli zasłaniasz cały wybieg piesa? Nie zostawiasz mu jakiegoś miejsca żeby zerknął tu i ówdzie?
Ten żółty krzaczek - chyba wiąz Wredei - przesadzasz gdzieś?

Mam mieszane uczucia co do tego berberysa w tym miejscu - pies się nie ociera o ogrodzenie? Bo za lat kilka gałązki będą przełazić za siatkę i go kłuć?? Moje pilary się rozłożyły dość szeroko, może trzeba je ciąć żeby doprowadzić do ładu? hm.

Tawułki do buksików też mi jakoś mało pasują.. u mnie tawułki muszę lać non stop, bo szybko wysychają, a buksikom to chyba nie pasi, lepiej grzyba nie ściągać? Szybciej jakieś carexy do buksików, lub żurawki z kontrastowym kolorze? Jakoś wolę trawki

Może dereń Elegantissima zamiast berberysów? I trawki kontrastowe do tego (przed derenia, bo deren by je zjadł), może carex buchanani? Czerwony jest, wyprostowany, ale nie tak wysoki jak miskant. Nie znam czerwonych miskantów..

I z przodu bukszpanowe kulki w carexach, jako obwódka kontrastowa, pasująca do trawek żurawka? hm?
Ogród w duszy mi gra... 22:53, 21 wrz 2014

Do góry
Tak myślisz Karabelo? Dzięki za słowa otuchy To poważne rewolucje na tej rabacie, no ale kto nie ryzykuje ten nie wygrywa no nie?
Muszę jeszcze nad tym myśleć. Myślę cały czas od kilku dni. Proszę o opinie czy po prawej stronie robić powtórrzenia tych mniejszych roślin czy może dodać tam jeszcze jakieś drzewo np buk pendula w formie szczepionej na pniu. A może jeszcze coś innego? Będę wdzięczna za wszelkie sugestie.
No i tutaj ta schowana za tujami część tej samej rabaty stożek z cisa za nim miskant ML, coś żółtego może berberys Maria na taki jakby półksiężyc za stożkiem odchodzący od murku i również półksiężyc z lime marmalade za tymi dwoma bukszpanami i berberyskami bgatelle, a na przód od tego półksiężyca w korze wsadzałabym begonie, nie wiem czy to się klei.

Tutaj bagatelle się trochę rozmyły więc może pasowałyby bardziej gdyby były białe?
Czyli: stożek z cisa, za nim Morning Lght z tyłu to wyższe żółte lub czerwone berberysy, w nogach żurawka lime marmalade i begonie. NA prawo od begonii już wg projektu Danusi byłyby Vanille fraise
Przyjazny ogród 09:38, 21 wrz 2014

Do góry
Trawiasta rabatka, moja cepeliada ... na trzecim zdjęciu miskant Cabaret.

Ogródek Agam 18:08, 20 wrz 2014

Do góry
agam napisał(a)

A ja właśnie tą kompozycję będę zmieniać na wiosnę tzn. muszę pogłębić rabatę i przesadzić roślinki do przodu. Z tyłu rosną serby (nie widać ich jeszcze, takie wypasione są , potem miskanty "Gracimillius", hortensje "Limelight", żurawki "Georgia Peach". Jest jeszcze miskant "Zebrinius", mały rh i różowe wrzosy.
Limeligt rosną więcej nić co metr od siebie, pomiędzy są gracki pewnie też metr odstępu jest.

Do limelight najlepszy gracek a do vanilek variegatus

Aga cudnie; aż sobie to skopiowałam razem ze zdjęciami do inspiracji. Mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko.

Które hortensje darzysz większym sentymentem? Bo u mnie jakoś limki niebyt ciekawie się wybarwiały, jakby zaraz z zielonego w brudny róż przechodziły

Pozdrawiam
Ogródek Agam 16:53, 20 wrz 2014

Do góry
agam napisał(a)

A ja właśnie tą kompozycję będę zmieniać na wiosnę tzn. muszę pogłębić rabatę i przesadzić roślinki do przodu. Z tyłu rosną serby (nie widać ich jeszcze, takie wypasione są , potem miskanty "Gracimillius", hortensje "Limelight", żurawki "Georgia Peach". Jest jeszcze miskant "Zebrinius", mały rh i różowe wrzosy.
Limeligt rosną więcej nić co metr od siebie, pomiędzy są gracki pewnie też metr odstępu jest.

Dziękuję serdecznie. Czyli muszę u się zmienić. Tylko moje to Magical Candle. Wydaje mi się, że do Limek są podobne. No i mam do nich variegatusa. Co myślisz? A możesz uzasadnić swoje ostatnie zdanie? Ale jestem osa dręczycielka. chacha!
Ogródek Agam 16:29, 20 wrz 2014

Do góry
A_gawa napisał(a)

Podziwiam sobie tę kompozycję. Dla mnie jest ono strzałem w 10-tkę! W jakich odstępach powinno się sadzić te rośliny i czy w półcieniu/cieniu dadzą radę?

I jeszcze jedno - jaki miskant najlepiej pasuje do hortensji? Wiadomo - kwestia gustu, ale lubię popytać o zdanie innych.

Ogródek Agam 15:40, 20 wrz 2014

Do góry
agam napisał(a)
Tydzień temu w moim ogrodzie...

Podziwiam sobie tę kompozycję. Dla mnie jest ono strzałem w 10-tkę! W jakich odstępach powinno się sadzić te rośliny i czy w półcieniu/cieniu dadzą radę?

I jeszcze jedno - jaki miskant najlepiej pasuje do hortensji? Wiadomo - kwestia gustu, ale lubię popytać o zdanie innych.
Ogród w duszy mi gra... 15:31, 20 wrz 2014

Do góry
To czerwone to berberysy Red Pillar
małe drzewko to miłorząb Pendula lub Mariken
piuropusze to miskant Variegatus
a żółte kulki to tuja "Golden Tuffet'

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 19:15, 18 wrz 2014

Do góry
Mirka napisał(a)
Joasiu u mnie ziemia piaszczysta jak nie przelecę z gracką raz w tygodniu to się taka skorupa twarda robi.Cały sezon tam gdzie nic nie mam sieję zielony nawóz. Stipę zabezpieczę na zimę.Nie może mi zmarznąć toć ona od ciebie Dzięki za fotkę Daj mi namiar gdzie mogę kupić nasiona traw Miłego dnia Asiu

Mirko, jak będzie sroga zima to ostnica może nie przezimować. Ale wysiejesz sobie nową
Podaję namiary na trawy
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?id=99774&us_id=16588307http://allegro.pl/listing/user/listing.php?id=99774&us_id=428242http://allegro.pl/miskant-chinski-hit-cudna-trawa-i4545025119.html
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?id=99774&us_id=9891368

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies